Φροντίδα Μπορώ να χρησιμοποιήσω στα καναρίνια άμμο για γάτες;

THODORIS1982

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
759
Πόλη
Λάρισα
Εχει δοκιμασει κανεις να βαλει στους πατους των κλουβιων αμμο για γατες;
 
εχει ξανασυζητηθει αλλα δε καταληξαμε καπου. Εγω μιλαω για την αρωματικη της friskies. Καθαρα για λογους υγιεινης
 
Θοδωρή εγώ θα θελα να σου πω το εξής..
Καθώς είχα ένα κουνέλι αρκετο καιρο, με απασχολησε το θεμα του Litter. Διαβαζοντας έμαθα οτι η αμμος αυτη εαν το ζωο/πουλι φαει συνηθως ειναι τοξικη γιατι περιεχει πολλες ουσιες. Στην θεση σου θα απεφευγα κατο τοσο ριψοκινδυνο και θα δοκίμαζα κατι εξίσου απορροφητικό, κατά των οσμών και καθολου τοξικό... Δυο επιλογες:
Το ενα λεγεται Cats BEst Universal και δεν ειναι αμμος, αλλα κυλινδροι, μη τοξικοι και ιδιαιτερα απορροφητικοι..

Το άλλο που εχω να προτεινω ειναι ενα ειδικο λίττερ πάλι για πουλια τρωκτικα και αλλα ζωα που ειναι απο χαρτι ανακυκλωμενο και λεγεται καπως Eco Straw αν θυμαμαι καλά..
Και τα δυο μπορεις νατα βρεις εδω:
"https://www.ktiniatriki.gr/gr/profile.asp"

(το λινκ δόθηκε μονο για διευκόλυνση και όχι για διαφημιση:)
 

Συνημμένα

  • cats bestbig_245.webp
    cats bestbig_245.webp
    36,1 KB · Προβολές: 183
εχει ξανασυζητηθει αλλα δε καταληξαμε καπου. Εγω μιλαω για την αρωματικη της friskies. Καθαρα για λογους υγιεινης

-Καταλαβαίνω οτι τώρα, μετά την τακτοποίηση των πουλιών στην νέα κλούβα που πήρες,θέλεις όλα να είναι τακτοποιημένα, καθαρά αλλά και χωρίς... Μυρωδιές.Αν πάρεις το παρακάτω προιόν νομίζω δεν θα το ξαναλάξεις ποτέ, παρά μόνον αν το θεωρείς ακριβό. Ειναι νομίζω 30 λίτρα και κοστίζει κάπου 15 ευρώ. Εκτός αυτού είναι αντικοκιδιακό, το οποίον σημαίνει, οτι έχει έναν σοβαρότατο λόγο να προτιμηθεί,όταν κανείς φιλοξενεί και καρδερίνες. Για την αρωματική της friskies που λές
δεν έχω εμπειρία αλλά προσωπικά θα το διακυνδίνευα μόνο αν ήταν πολύ, μα πολύ φθηνότερη απο αυτό που σου προτείνω.
 

Συνημμένα

  • anti-coccidiose copy.webp
    anti-coccidiose copy.webp
    31,3 KB · Προβολές: 311
Εγώ βάζω την friskies την απλή μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίση πρόβλημα αν και εγώ έχω ακούσει ότι είναι τοξική πάντως ρίξε μια ματιά και εδώ κάπου λέει για χρήση άμμου γάτας(και άλλοι την χρησιμοποιούν): http://birds.gr/oem/oem.html
 
γιατι να μην βαλουμε καποια που να ειναι για πουλια κ να μαστε σιγουροι;
δεν ειναι δυσευρετη!
 
Ανάλογα πόσα κλουβιά έχει ο καθένας και πόσο αντέχει η τσέπη του.
 
Καλησπερα, πριν λιγες ημερες και εγω ρωτησα για αμμο υγειηνης σε πετ σοπ και μου ειπε πως η αμμος που διαθετουν μερικες εταιρειες για γατες εχουν ειδικα προσθετα που εχουν και οι πανες για τα μωρα ωστε να γινονται ζελε οταν πεσει υγρο πανω τους και να μυριζει ωραια. Νομιζω οτι δεν κανουν για πουλια γιατι το πουλι θα τσιμπησει απο την αμμο. Ομως αν βρεις χωρις τετοια προσθετα δεν πιστευω να εχεις προβλημα.
 
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ την Marine της Versele 20Kg με σπασμένα όστρακα, ένα τσουβαλάκι σχεδόν κάθε μήνα με τιμή στα 14€ , αλλαγή κάθε Τετάρτη και Κυριακή :)
 
Νάντια, αυτή με τα σπασμένα όστρακα είναι βρώσιμη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να την χρησιμοποιείς.

Η άμμος υγιεινής δεν είναι η ίδια με την άμμο που προορίζεται για βρώση. Τουλάχιστον να μην χρησιμοποιούμε την άμμο υγιεινής ως βρώσιμη.
 
Ανάλογα πόσα κλουβιά έχει ο καθένας και πόσο αντέχει η τσέπη του.

αυτο εννοειται οτι πρεπει να το υπολογιζουμε κ μαλιστα... Εγκαιρως 🙂
παντως η αμμος για γατες δεν πιστευω να ναι σημαντικα φτηνοτερη.

παλια ειχα γατα [εχει παρα πολλα χρονια]αλλα κ η αμμος ηταν.. Ενα εξοδο!
οπως οι γατες ετσι κ τα πουλια κ ολα τα κατοικιδια μας βαζουν σε καποια απαραιτητα εξοδα για την καλη διαβιωση τους, εκτος απ την φροντιδα που οφειλουμε να τους παρεχουμε.

επειτα
η αμμος δεν ειναι "υποχρεωτικη.
καλο ειναι να υπαρχει.
εγω ειχα παρει ενα 15κιλο προσφατα αλλα δεν την βολευτηκα κ τοσο, οποτε βαζω αραια κ που κ προσπαθω να καθαριζω συχνοτερα
 
Κοιτάξτε την συγκεκριμένη μέθοδο μου τη σύστησε εκτροφέας 30 χρόνων και από δικιάς μου πλευρά μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος, τώρα όσο για το κόστος είναι 3 ή 3,5 ευρό το σακί των 5 κιλών.
 
Συμπληρωματικά, οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν στο εμπόριο προϊόντα άμμου υγιεινής οι οποίες περιέχουν ασβέστιο, όστρακα κτλπ (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται) δύσκολα βρίσκεις καποια που να μη τα περιέχει (θυμάμαι μια 'απλή' που ήταν τόσο ψιλή που με εκνεύριζε), αν και προτιμώ να μην τσιμπολογάνε απο κάτω αλλα απο το grit που τους έχω μόνιμα σε ξεχωριστό κουπάκι αυτά δεν το βάζουν κάτω :) και συμφωνω απόλυτα Αναστασία μου οτι η 'μή βρώσιμη' δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για βρώση εξάλλου υπάρχει και ανάλογο τόπικ που διατυπόνονται απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα αλλά δυστυχώς δεν πολυχρησιμοποιείται η αναζήτηση(άν και κάνει θαύματα):)
https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/
 
Κοιτάξτε την συγκεκριμένη μέθοδο μου τη σύστησε εκτροφέας 30 χρόνων και από δικιάς μου πλευρά μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος, τώρα όσο για το κόστος είναι 3 ή 3,5 ευρό το σακί των 5 κιλών.

Σίγουρα ο καθένας μας ενεργεί σύμφωνα με το τι θεωρεί καλύτερο για τα πουλάκια του και αν δεν έχει παρουσιαστεί καποιο πρόβλημα δεν υφίσταται λόγος για αλλαγή
 
@ nikosk
Νίκο, αν και δεν γνωρίζω πόσο βάρος έχει ανά λίτρο άμμου από αυτήν που προτείνει ο Μάκης, δεν νομίζω τελικά να είναι μεγάλη διαφορά στην τιμή. Αν υποθέσουμε ότι τα 30 λίτρα της άμμου της Versele Laga για πουλιά έχουν βάρος περίπου 25 κιλά και κοστίζουν 15 € τότε η τιμή είναι η ίδια.

Επειδή όμως αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο όγκος και όχι τόσο το βάρος, μήπως γράφει η άμμος της friskies εκτός από το βάρος και τoν όγκο στη συσκευασία;
 
Κοιτάξτε την συγκεκριμένη μέθοδο μου τη σύστησε εκτροφέας 30 χρόνων και από δικιάς μου πλευρά μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος, τώρα όσο για το κόστος είναι 3 ή 3,5 ευρό το σακί των 5 κιλών.
οικονομικοτερη ερχεται μαλλον απ αυτην που ειχα παρει εγω, αλλα εχω πεταξει την συσκευασια κ δεν θυμαμαι ακριβως, ουτε την τιμη 😎

δεν ξερω αν θα ξαναπαρω...🙄
αλλα
αν θες κ μπορεις :), βαλε μια φωτο απ την αμμο[οχι τη σακουλα(συσκευασια)]
 
Όχι στην συσκευασία γράφει μόνο το καθαρό βάρος 5 κιλά και ότι αποροφάει 8 λίτρα υγρών.
Για φωτογραφία δυστυχώς δεν θα μπορέσω αλλά για να πάρετε μια ιδέα είναι σαν χαλικάκι.
 
και εγω για γατες βαζω και δεν εχω κανενα προβλημα... Τη περνω απο το Dia 1,80€ και ειναι 5 κιλα...
 
Back
Top