Διατροφή Μπροκολα βρασμενα ή οχι;

nikolas79

PB New Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2009
Μηνύματα
35
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας εχω ακουσει οτι το μπροκολο κανει καλο στα πουλακια σωστα. Αλλα εχω μια απορι το βραζω η το βαζω ετσι; Γιατι εβαλα στα πουλακια μου αβραστο και απο τα 10πουλακια(καρδερινες καναρινια σκαρθακι)μονο το ενα πιγε και τσιμπισε λιγο το σκαρθακι.
αν μποριτε να με γραψετε καπια φρουτα και λαχανικα για τα πουλακια εκτως μηλο μπροκολο και καροτακι που ξερω και ποια φρουτα και λαχανικα ειναι καλιτερα σε βυταμινες για τα πουλακια
 
Προσωπική μου άποψη έιναι τα λαχανικά να δίνονται ωμά και όχι βρασμένα καθώς με το βράσιμο χάνουν μεγάλο μέρος των χρησιμων συσσατικών τους.

Πρώτη φορά έδωσες μπρόκολο; Αν ναι, κάνε υπομονή όταν εισάγεις μια καινούρια γευση στην διατροφή τους..χρειάζονται χρόνο να συνηθίσουν μια νέα γεύση. Εγω δίνω πάντα καλά πλυμένα λαχανικά, και συγκεκριμενα το μπρόκολα σε μικρα κομματακια απο τον ανθό. Οχι μεγάλα κομμάτια γιατι μπορεί να τα τρομάζει. Το καρότο το δίνω τριμένο στον τρίφτη. Επίσης μπορείς να δίνεις εναλλάξ, ρόκα, βασιλικό, σπανάκι, λάχανο, πιπεριά, μαρούλι, αντίδι αλλα όχι σε περισσότερη συχνότητα απο 2-3 φορές την εβδομάδα!( και φυσικά σε περιόδους που το πουλί είναι υγιές)

Απο φρούτα, καθε φρουτο εποχής τρωγεται ευχάριστα απο τα πουλιά: μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο, σύκο φράουλες, βερύκοκο κτλ... Προσοχή στα πολύ γλυκά φρούτα... Να μην δίνονται σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα.

Αν κανεις μια αναζήτηση στο φόρουμ της διατροφής θα βρεις παρα πολλά ενδιαφεροντα θέματα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ωμο φιλε μου. Εγω τους το δινω και κομμενο σε ποτηρακι και με το κοτσανι σε πιαστρακι που πιανει στα καγκελα. Το τσακιζουν μεσα σε λεπτα μιλαμε! Αφου να φανταστεις οτι τρωνε μεχρι και το κοτσανι!
Πλενε το καλα ομως.
 
Back
Top