Ασθένειες Μυρμήγκια στο κλουβί του Όσκαρ (Κοκατίλ)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aggeliki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Aggeliki

PB New Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2017
Μηνύματα
47
Πόλη
Κόρινθος
Στο σπίτι μέσα εμφανίστηκαν μυρμήγκια και μάλιστα στο σημείο που έχω το κλουβί του Οσκαρ, τα ειδα όταν πηγα να του βάλω νερό, είχαν κάνει ουρα από το πάτωμα μεχρι το κλουβί βέβαια δεν είχαν παει στην τροφή του αλλα ότι είχε πεσει κάτω από την σχάρα, ξέρει κανείς πως να τα διωξω;
Αλλά δεν θέλω να βάλω χημικά.
 
Αρχικα αλλαζεις θεση στο κλουβι και δες αν μπορεις να εντοπισεις απο που ερχονται.


Τότε δε θα το διώξεις ποτέ.

Γιαννη ποιο προιον εχεις αντιμετωπισει με επιτυχια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο πρώτο φοιτητικό σπίτι που είχα στη Θεσσαλονίκη ανέβαιναν στον έκτο από κάποιο σημείο πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Ρίχνοντας ξύδι είδα μεγάλη διαφορά και στη συνέχεια έκλεισα το μέρος από το οποίο έμπαιναν.
 
Από μαγαζί με γεωργικά φάρμακα, μου είχαν προτείνει μια "ζάχαρη" την οποία την σκορπάς από το σημείο που περνούν τα μυρμήγκια, είτε την αναμιγνύεις με λίγο νερό, κάνοντας την ένα παχύρευστό σιρόπι και όπου τα μυρμήγκια τη μαζεύουν στη φωλιά τους. Αυτό έχει βς συνέπεια την εξαφάνιση ολόκληρης της αποικίας, αλλά χρειάζεται περίπου ένα 20ημερο για να δεις αποτελέσματα. Συμφωνώ ότι χωρίς τη χρήση χημικών, δυστυχώς δεν γίνεται δουλειά.

Edit στο μήνυμα: Προφανώς το φάρμακο που προμηθεύτηκα, είναι μια παραλλαγή του τρόπου που ανέφερε παραπάνω ο @misalouris
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@misalouris
Τότε δε θα το διώξεις ποτέ.
Πιστευα ότι κάποιος άλλος τρόπος υπαρχει

@Tony Forpus
Αρχικα αλλαζεις θεση στο κλουβι και δες αν μπορεις να εντοπισεις απο που ερχονται.
Την τρύπα την βρήκα και σκεφτόμουν να την κλείσω με σιλικόνη αλλά θα ανοίξουν αλλου λογικα, τον τοποθέτησα ήδη αλλου

@ζιζι
Το ξύδι δεν το σκέφτηκα μπορεί και να το δοκιμάσω

@misalouris,@ouzo
Προσπαθώ να μην βάλω χημικά...
 
@Nontas
Τα μυρμήγκια είναι μέσα στο σπίτι, είναι επικινδυνο γιατί έχω μικρό παιδί και ο παπαγάλος μου του αρέσει να περπαταει, μην φάει κάτι.

Και εγώ έχω παιδιά, δεν είναι πρόβλημα. Βάλε το βράδυ και το πρωί σκούπισε, σφουγγάρισε για να είσαι σίγουρη. Η συγκεκριμένη ψειρόσκονη κάνει για τις φωλιές των πουλιών με νεοσσούς και δε νομίζω ότι κανένα μέλος είχε ποτέ πρόβλημα θνησιμότητας.
Στον πάγκο της κουζίνας που είχα δει την τρύπα τους, είχα βάλει λίγη ψειρόσκονη σε χαρτοταινία και την έκλεισα. Δεν ξανά εμφανίστηκαν
 
@Sissy έχω δοκιμάσει παλιότερα στο μπαλκόνι βέβαια, καφέ(ελληνικός ), ρίγανη, κανελα, αλάτι αλλά με κανένα αποτέλεσμα.
Σήμερα πήρα την σκόνη ( ψειροσκονη) θα την βάλω σήμερα το βραδυ και θα κάνω όλα τα βήματα όπως είπε ο @Nontas
 
Και το πιπερι τα διώχνει, αλλα καλυτερα ειναι να εντοπισεις τη φωλια και το σημειο που ερχονται... Εκει θα ριξεις οτι ειναι για να σταματησουν να μπαινουν στο σπιτι.
 
Back
Top