Φροντίδα Μυρμήγκια στο χώρο εκτροφής

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arkoodi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Φλώρινα
Το καλοκαίρι που πέρασε εμφανιζόντουσαν αρκετές φορές μυρμήγκια στο δωμάτιο εκτροφής (σκαρφάλωναν μέχρι τα κλουβιά) τα καταπολεμούσα με εντομοκτόνο. Πέστε μου την άποψή σας για τη χρήση των εντομοκτόνων. (Το πάτωμα είναι τσιμέντο και έχει λίγες χαραμάδες τις οποίες έκλεισα με σιλικόνη).

Τα εντομοκτόνα τις περισσότερες φορές είναι και πτηνοκτόνα.
Βγάλε τα πουλιά από το χώρο για δύο ημέρες (μετά τον ψεκασμό).
Χρησιμοποίησε εντομοκτόνο για κατσαρίδες που είναι λιγότερο πτητικό και κατακάθεται στο σημείο ψεκασμού, ψέκασε τοπικά.
Φρόντισε για τον συνεχή καθαρισμό του χώρου, τώρα που βρήκαν φαγητό δύσκολα φεύγουν.

Μηπως και το μαλαθειο σκονη μπορει να κανει δουλεια σ'αυτη την περιπτωση;

Έχω ακούσει ότι και το θειάφι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μυρμήγκια, αλλά όλες οι σκόνες τελικά καταλήγουν στα πνευμόνια μας ανακατεμένα με σκόνη από το πάτωμα!

δοκιμασε το sebacil. το βρισκεις σε κτηνιατρικα. ραντιζεις το πατωμα στις γωνιες, να μη το πατας και το κανεις βολτες και για ενα μηνα δε παταει τιποτε (ολα ψοφαν) εκανα το χωρο γθρο απο τα σκυλια μου και δεν ειχαν ουτε τσιμπουρια ουτε μυγες ουτε τιποτε

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανέλα ( μαγειρική). Ρίξε λίγη κοντά στη φωλιά των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν την μυρωδιά της και εξαφανίζονται...

Είναι επικίνδυνα τα μυρμήγκια για τα πουλιά;
Πέρυσι έκαναν βόλτες στη κλούβα μου πάρα πολλά, αλλά δεν ασχολήθηκαν και πολύ με την τροφή. Καμιά φορά τα έβλεπα κουβαλούσαν κανένα τσόφλι.

Μαλαθειο φιλε μου και σωθηκες. Οτι καλυτερο κυκλοφορει."Δεν περνω ποσοστα απ'την εταιρια"

ThomasD είπε:
Είναι επικίνδυνα τα μυρμήγκια για τα πουλιά;
Πέρυσι έκαναν βόλτες στη κλούβα μου πάρα πολλά, αλλά δεν ασχολήθηκαν και πολύ με την τροφή. Καμιά φορά τα έβλεπα κουβαλούσαν κανένα τσόφλι.
Είναι όντως!

Θυμάμαι παλιότερα ένα μήνυμα από κάποιο φίλο που έλεγε ότι τα μυρμήγκια του είχαν φάει τους νεοσσούς! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί τα μυρμήγκια που βλέπουμε τη μέρα μπορεί να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν τη νύχτα στον ίδιο χώρο.

Μαλαθειο φιλε μου και σωθηκες. Οτι καλυτερο κυκλοφορει."Δεν περνω ποσοστα απ'την εταιρια"

Δε γνωρίζω τι είναι αυτό αλλά θα το ψάξω. Είναι επικίνδυνο για τα πουλιά; Γιατί είναι κλούβα και λογικά θα έρθουν σε επαφή μαζί του.

Είναι όντως!

Θυμάμαι παλιότερα ένα μήνυμα από κάποιο φίλο που έλεγε ότι τα μυρμήγκια του είχαν φάει τους νεοσσούς! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί τα μυρμήγκια που βλέπουμε τη μέρα μπορεί να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που κυκλοφορούν τη νύχτα στον ίδιο χώρο.

Παράξενο. Εμένα ούτε καν που ασχολήθηκαν με τα πουλιά.

Πριν απο δυο χρονια, ειχα λιγα κλουβια τοτε, μπηκαν απο μια χαραμαδα χιλιαδες μεγαλα μυρμηγκια και κουβαλουσαν το φαγητο απο τις ταιστρες. Δεν θα ξεχασω ποτε τον θορυβο που εκαναν ολα μαζι!Βρηκα εξω την φωλια τους και εβαλα μαλαθειο. Μεσα δεν θα το εβαζα γιατι μου μυριζει ασχημα και ειναι δηλητηριο σε μορφη σκονης...
Περσι την ανοιξη αρχισαν και μπαιναν μικρα μυρμηγκια και ετρωγαν τα βρασμενα αυγα που ειχα βαλει για τα πουλια. Εκεινη την στιγμη ειχα προχειρο ενα σπρευ για πουλια το Bogena Birdspray (Permethrin 5g/l) και τα ραντισα με αυτο. Για δεκα πεντε μερες ειχαν εξαφανιστει, μετα ραντισα λιγο παλι. Τελικα βρηκα την φωλια τους, ηταν σε μια μεγαλη γλαστρα εξωκαι τους εβαλα σκονη.
Διαβασα οτι τα μυρμηγκια κουβαλανε στην φωλια τους διαφορετικα πραγματα καθε βδομαδα, ετσι την μια μερα μπορει να την πεσουν στο μηλο και την αλλη στο φαγητο κτλ.Βλεποντας τα πρωτα μυρμηγκια πρεπει να αντιδρασουμε αμεσως και πρεπει, κατα την γνωμη μου, να βρουμε την φωλια και να τα καταπολεμησουμε εκει.

Γιάννη το Bogena Birdspray θεωρείς ότι έδρασε αποτελεσματικά;

Σταυρο οσα ραντιστηκαν εκεινη την στιγμη μειναν επι τοπου, και για δεκαπεντε μερες δεν εμφανιστηκε κανενα, μετα ομως αρχισαν να ξαναρχονται και ξαναραντησα.Φανταζομαι οτι ολα τα σπρευ για τα πουλια θα κανουν ισως την ιδια δουλεια.? Απο τοτε οποτε ψεκαζω τα κλουβια ψεκαζω και λιγο το πατωμα και δεν ξαναεμφανιστηκε τιποτα.

Καλησπέρα!
Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω!
Σ Υ Γ Χ Α Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Α ! Για την σελίδα. Χτές που σταματήσαμε την συνομιλία μας έκανα μια περιήγηση στην σελίδα. Το ίδιο έκανα και σήμερα έβγαλα μεροκάματο, θα το είδατε και εσείς ήταν Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Α ! Μ Π Ρ Α Β Ο Σ Α Σ ! Δεν έχω βρεί κάτι παρόμοιο.
Κάνοντας την περιήγησή μου διάβασα πάρα πολλά πράγματα, τα οποία άλλα ήταν ενδιαφέροντα, άλλα πολύ ενδιαφέροντα και άλλα επικίνδινα!
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η διάβασα σε κάποια παλαιότερη συζήτηση για εξολόθρευση μυρμυγκιών
κάποιος συνέστησε Μ Α Λ Α Θ Ε Ι Ο. Το DDD (απαγορεύθηκε 1960) και το Μαλάθειο
όπως και το Ζημούθειο (απαγορεύθηκαν 1970) είναι 100% καρκινογόνα με προσθετική
κατάσταση (όχι λυποδιαλυτά, υδατοδιαλυτά) για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έρευνες
έχουν δείξει ότι 1/2gr σε 50kl νερού είναι καταστρεπτικό για τον άνθρωπο.
Εγώ το χρησιμοποίησα τελευταία φορά το 1985 στην Σαουδική Αραβία για ψεκασμό
σε στάρια για την μύγα. Ο εξοπλισμός για εμάς τους Ευρωπαίους ήταν τύπου πυρινικού
εργοστασίου. Ένας εργάτης που είχα μαζί μου Πακιστανός στην καταγωγή το πρώτο μισάωρο με μία μάσκα όχι καλής ποιότητας πήγε στο νοσοκομείο για 15 ημέρες.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ μεγάλη προσοχή σε αυτό το σκεύασμα!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Καλημέρα, ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη ενημέρωση :)

Καλησπέρα! Νομίζω πως ήταν υποχρέωση μου να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το θέμα που το γνωρίζω καλά. Φαντάσου τώρα εσείς να γνωρίζεται ένα θέμα και ιδιαίτερα για την υγεία μας και των μικρών φίλων μας να μην δώσετε κάποια πληροφορία.

Σ ευχαριστούμε πολύ! Ο καθένας έχει να δώσει μια συμβουλή για κάτι που ξέρει καλά! 😉 Να σαι καλά!

Back