Φροντίδα Μωρά περιστέρια στο δίπλα μπαλκόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vana39
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vana39

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2023
Μηνύματα
4
Καλησπέρα σας!Θα ηθελα την βοήθεια σας!
Στο διπλα μπαλκόνι ειναι 2 μωρά περιστέρια καποια στιγμή τα άκουσα να φωνάζουν έτρεξα να δω κ ήταν ένα περιστέρι που τα τσιμπαγε σιγουρα δεν ήταν η μαμά γιατι οταν ήρθε το έδιωξε!
Τι να κανω;υπάρχει περίπτωση να τα σκοτωσει;
Μήπως ειναι το αρσενικό;
 
Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Είναι εξάλλου όπως είπες στο δίπλα μπαλκόνι. Οι γονείς τους θα πρέπει να τα προστατέψουν όπως αυτοί γνωρίζουν. Τα αρσενικά είναι στοργικοί γονείς, το ζευγάρι μεγαλώνει μαζί τα μικρά.
 
@Φοίβος Ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση!η αληθεια ειναι οτι τωρα πρεπει να ήρθε κ ο πατέρας γιατι ειδα οτι τα τάιζε!
Το περιστέρι που τα τσιμπαγε κάθεται απέναντι κ περιμένει να φυγουν για να παει!!!
Με βλεπω μεχρι να πετάξουν να κατασκηνωνω στο μπαλκόνι για να τα προσέχω!κ παλι Ευχαριστω!
 
Καλησπέρα , ο Φοίβος σου απάντησε εύστοχα . Δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις και κατά πόσο τα ελεύθερα πουλιά βρίσκουν τροφή στο περιβάλλον τους . Εάν θέλεις να τα βοηθήσεις βάλε τους λίγο στάρι και νερό σε ένα μικρό μπολάκι . Έτσι δεν θα κάνουν ώρα για αναζήτηση φαγητού . Βέβαια να ξέρεις πως 'έπειτα τα ¨ παντρεύτηκες ¨ , δεν θα ξαναφύγουν από εκεί και θα ¨μετακομίσουν¨ και στο δικό σου μπαλκόνι . καλή συνέχεια .
 
@gianniskilkisΚαλησπερα,μενω κέντρο Αθήνα!
Εγω εχω όλη την καλη διάθεση να βάλω νερο κ φαγητο,αλλα η κοπελα που μένει διπλα λείπει κ αν γυρίσει κ δει οτι τα ταΐζω στο μπαλκόνι της μπορεί να της κακοφανεί!εγω αυτο που κανω ειναι να τα προσέχω γιατι οταν φευγουν οι γονείς παει ένα περιστέρι κ τους ορμάει κ φοβάμαι μη τα σκοτωσει!η άλλη λύση ειναι να τα πιάσω κ να τα παω ανιμα,χωράει το χέρι μου κατω απο το διαχωριστικό αλλα αμαρτία να τα παρω απο τους γονείς!
 
Εάν θέλεις να τα βοηθήσεις βάλε τους λίγο στάρι και νερό σε ένα μικρό μπολάκι . Έτσι δεν θα κάνουν ώρα για αναζήτηση φαγητού
Αφού το διπλανό είναι το μπαλκόνι σου, βάλτα στο δικό σου μπαλκόνι.
εγω αυτο που κανω ειναι να τα προσέχω γιατι οταν φευγουν οι γονείς παει ένα περιστέρι κ τους ορμάει κ φοβάμαι μη τα σκοτωσει
Μπράβο σου. Κ εγώ το ίδιο θα έκανα. ☺️
 
@vana39
Μπορείτε για αποφυγή συγκρούσεων με τους γείτονες να αφήνετε φαΐ κ νερό στο δικό σας μπαλκόνι μόνο (επίσης το ψωμί δεν ενδείκνυται αλλά τρώνε ό,τι βρουν βέβαια). Έτσι και αλλιώς τα μικρά δεν τρώνε μόνα τους, ό,τι τους φέρουν οι γονείς μόνο.
Επίσης να ξέρετε στην Άνιμα κανονικά δεν δέχονται περιστέρια, μόνο καταχρηστικά αν είναι σοβαρά τραυματισμένα επειδή δεν τα παίρνουν πουθενά αλλού (τα περιστέρια των πόλεων είναι κατοικίδιο είδος, πρακτικά είναι απλά αδέσποτα). Γίνονται πάντως πολύ ήμερα αν σας συνηθίσουν.
 
Back
Top