Αναπαραγωγή Μωρό καναρίνι μαδημένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλημερα και καλο μηνα!Καλως σας βρηκα!Εχω ενα ζευγαρι που εχει 5 μωρα καναρινια απο 18-22 ημερων. Μεχρι τωρα οι γονεις ηταν αψογοι.Το Σαββατοκυριακο τα μωρα βγηκαν απο τη φωλια και ολα καλα.Χτες ανακαλυψα μια πληγη στο ενα μικρο, πανω απο τη μυτη του.Εβαλα το διαχωριστικο ,φωλια και νημα στη θηλυκιά και αφησα τον αρσενικο να τους ταιζει. Σημερα το πρωι η πληγη μεγαλωσε κι αλλο .Επειδη λειπω και θα γυρισω μεσημερι ,ζητησα να απομακρυνουν το μωρο σε αλλο κλουβι με οπτικη επαφη της οικογενειας του.Καθεται ομως κατω, στο κλουβι,χωρις διαθεση.Μηπως πρεπει να χωρισω και τον αρσενικο με το διαχωριστικο και να τους ταιζουν απο το χωρισμα?Και με την πληγη και το ταισμα του μικρου τι να κάνω?Ευχαριστω.
[automerge]1622547616[/automerge]
Το μωρο ειναι αυτο που καθεται κατω.Δεν ξερω αν σας διευκολυνα.
 

Συνημμένα

  • received_3917066818370696.webp
    received_3917066818370696.webp
    117,3 KB · Προβολές: 41
Τελευταία επεξεργασία:
@RENOU Καλησπερα και καλο μηνα! φοβαμαι οτι ισως ο αρσενικος να το τσιμπησε ή καποιο απο τα αλλα και εχει παθει μολυνση. Δεν το πας σε ενα κτηνιατρο να το δει?
Μοιάζει σαν να εχει χτυπημα και μολυνση μαζι φαινεται οταν ηταν πολυ μωρο ακομα.
Πηγαινε το και καλυτερα αφησε το μονο αν τρωει μονο του. Ενημερωσε μας.
 
.Μηπως πρεπει να χωρισω και τον αρσενικο με το διαχωριστικο και να τους ταιζουν απο το χωρισμα?
ΝΑΙ, το ζευγάρι στην μια πλευρά και τα μικρά στην στην άλλη πλευρά, ο κάναρος θα τα ταΐζει μέσα από το κάγκελο.
Και με την πληγη και το ταισμα του μικρου τι να κάνω?
Βάλε λίγο betadin με μια μπατονέτα και επέστρεψε το μικρό στην ζευγαρώστρα μαζί με τα αδέρφια του.

Επίσης βάλε σε ένα ρηχό σκεύος, στην σχάρα του κλουβιού - στην πλευρά των μικρών, αυγοτροφή και σπόρους για να αρχίσουν όλα να τρώνε σιγά σιγά μόνα τους.
 
Δυστυχώς το μωρό μόλις το έχασα. Πήγα σε γιατρό, του έβαλε μια επουλωτικη κρέμα στην πληγή, μου έδωσε και αντιβίωση αλλά μόλις ήρθα σπίτι σε 2 λεπτά μέσα έφυγε. Αχ και στη διαδρομή μου μιλούσε! Τα άλλα δεν έχουν ανάγκη πάντως. Είδα ότι τρώνε αυγό και πετούν παντού μέσα στο κλουβί. Λέτε να μη τα ενώσω με τους γονείς? Δεν έχουν τα άλλα πάντως κάτι.
 
Καλησπέρα, λυπάμαι για την απώλειά σου. Νομίζω ότι αν τα μικρά μπορούν να τραφούν μόνα τους, μπορείς να τα χωρίσεις. Αλλά και αν δεν μπορούν, θα τα ταΐζει ο αρσενικός μέσα από το χώρισμα. Εγώ στη θέση σου θα τα χωριζα. Άλλωστε σε λίγες μέρες θα έχουν απογαλακτιστει πλήρως.
 
Κι εγώ στεναχωρεθηκα τοσο πολύ! Τους χώρισα πάντως γιατί και η ζημια στο μικρό έγινε σε μια μέρα. Δε θα το ρισκάρω. Έκατσα λίγο μαζί τους και όντως τους ταΐζουν από το χώρισμα. Έτσι κι αλλιώς το μεγαλύτερο τρώει αυγό μόνο του.
 
@RENOU κριμα που εφυγε το μικρακι,να σαι καλα και καλυτερα χωρισε τα γιατι δεν ξερεις αν και ποτε θα ξανασυμβει παρομοιο περιστατικο.
Να σαι καλα και εχεις τα υπολοιπα! Το καημενο απλα θα ειχε πληγη και ειχε παθει μολυνση δηλ σηψαιμια.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα παρηγορητικα λόγια. Εφυγε, όμως, μέσα στα χέρια μου! Ήταν από τα αγαπημένα μου γιατί ήταν κίτρινο όπως η γιαγιά του που την εχασα 2 μήνες μετά τη γεννα. Τι να κάνουμε όμως! Ας είναι καλά τα υπόλοιπα και όλοι εμείς που τα λατρεύουμε!
 
@RENOU ας εισαι καλα εσυ πρωτα που τα αγαπας και τα φροντιζεις,και να ναι καλα κι εκεινα να χαιρεσαι να τα βλεπεις να μεγαλωνουν! 😍Απωλειες συμβαινουν αλιμονο,κοιταζουμε μπροστα. 🙂
 
Back
Top