Αναπαραγωγή Μόλις ζευγάρωσαν τα Parrotlet μου, τι να κάνω τώρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xarzinas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xarzinas

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
38
Πόλη
Χανιά
Γεια σας βοηθεια! Μολις ζευγαρωσαν τα δυο μου parrotlet οχι σε ζευγαρωστρα θα πρεπει να τα μεταφερω σε ζευγαρωστρα τι πρεπει να κάνω;
 
Έχει φωλιά το κλουβί;Και όταν λες δεν είναι σε ζευγαρώστρα σε τι κλουβί είναι; Πότε ξεκίνησες να βλέπεις βατέματα; Τι ηλικία έχουν περίπου τα πουλιά; Πόσο καιρό είναι μαζί σαν ζευγάρι;Βοήθησέ μας λίγο για να πάρεις όσο γίνεται πιο σωστές απαντήσεις.
 
Την ωρα που εγραψα εγινε η πραξη το κλουβι ειναι μεγαλο αλλα δεν ειναι ζευγαρωστρα τους εβαλα φωλια τα πουλακια ειναι περιπου 3 χρονων αν μεταφερθουν σε ζευγαρωστρα θα στρεσαριστουνε;
Ευχαριστω!
 
Μην συγχέεις την αναπαραγωγή των παπαγάλων με αυτή των καναρινιών. Η ζευγαρώστρα όπως την έχουμε στο μυαλό μας, εξυπηρετεί το ευκαιριακό ζευγάρωμα των καναρινιών. Για τους παπαγάλους είναι απλά ένα κλουβί και όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος αλλαγής του υπάρχοντος κλουβιού αν το μέγεθός του είναι ικανοποιητικό ώστε να μπει η φωλιά και να μεγαλώσουν νεοσσοί αν όλα πάνε καλά που στο εύχομαι.
 
Αν το κλουβί που χρησιμοποιείς είναι αρκετά άνετο (με διαστάσεις ας πούμε 50x40x40) δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνει αλλαγή κλουβιού όπως σου είπε και η Μαρία. Γράψε μας αν μπορείς τις διαστάσεις του κλουβιού που βρίσκονται τώρα. Στο πάτο της φωλιάς στρώσε ένα περίπου δάχτυλο πριονίδι, από αυτό που είναι για τρωκτικά. Το βάτεμα που είδες μπορεί να είναι απλά ένα παιχνίδι. Κανονικά θα πρέπει να συνεχιστούν τα βατέματα σε καθημερινή βάση. Έπειτα από 15-20 μέρες (μπορεί και 30 καμιά φορά) από το πρώτο βάτεμα θα δεις και το πρώτο αυγό εφόσον έχουν πάει όλα καλά και έχουν συνεχιστεί τα βατέματα.Φρόντισε να έχεις μόνιμα σουπιοκόκκαλο μέσα στο κλουβί. Για οτιδήποτε άλλο εδώ θα είμαστε να σε βοηθήσουμε.
 
Ποσες μερες συνηθως μετα το βατεμα γενναει αυγο το θηλυκο; Συγνωμη τωρα το ειδα στο παραπανω μηνυμα
 
χωρις να εχω καμια ιδεα απο ζευγαρωματα, το μονο που μου ερχετε ειναι αστα εκει που ειναι, εφοσων αυτα περνανε καλα. επειδη ομως στη συνεχεια θα ερθουν και τα μικρα, δες λιγο το χωρο του κλουβιου, οπως προειπαν τα παιδια.
 
Back
Top