Αναπαραγωγή Μύθος ή αλήθεια; Το 1ο 24ωρο της ζωής των νεοσσών η μαμά δεν τους ταΐζει

alicedros

PB Supporter
Εγγραφή
21 Ιουν 2010
Μηνύματα
12.448
Πόλη
Αθήνα
Χθες και σημερα βγηκαν απ το αυγο τα πρωτα μου μωσαικακια! Τα οποια μεγαλωνουν με θετη μανουλα με πολλη αγαπη και φροντιδα. Το πρωτο μικρο βγηκε το απογευμα της 26ης Απριλιου και το δευτερο το απογευμα της 27ης Απριλιου. Χθες την ειδα να ταιζει πολλες φορες τον πρωτο νεοσσο τις πρωτες ωρες της ζωης του. Και σημερα την ειδα να ταιζει και τα δύο μικρα παρολο που ο 2ος νεοσσος δεν ειχε πολλες ωρες που βγηκε απ το αυγο. Και οι λαιμοι τους ηταν ξεκαθαρα γεμάτοι και τα μικρά ξεκαθαρα ταισμενα.

Και αναρωτιεμαι τώρα εγω... μήπως τελικα αυτο που λενε πως το πρώτο 24ωρο η μαμα καναρα δεν ταιζει τους νεοσσους επειδη εχουν φαει το αυγο για να βγουν και αρα δεν χρειαζονται φαγητο ειναι μυθος;
 
Έχω παρατηρήσει, οτι οι δικές μου καναρες, άλλοτε ταΐζουν απο το πρώτο 24 ωρο και άλλοτε οχι. Όμως θεωρω οτι ναι μεν μπορούμε να κάνουμε αυτην τη συζήτηση, όμως μάλλον δεν μπορούμε να έχουμε βεβαιότητα ως προς τις παρατηρήσεις μας και αυτο γιατί :
Δεν είμαστε όλο το πρώτο 24 ωρο μπροστά να βλέπουμε αν ταΐζουν,
Ενίοτε η παρεχόμενη τροφή ειναι ελάχιστη και μπορεί και να μη φαίνεται στον προλοβο των πουλιων
Καμιά φορά οι καναρες θεωρείται οτι αργούν στο τάισμα του πρώτου νεοσσού, γιατι βγαίνει σύντομα και ο δεύτερος.
 
Φετος απο τα δυο μου κοριτσια ειδα ταισμα απο το πρωτο μωρο.
Η περσυνη μου δεν ειχα δει, αλλα αφηνω μια επιφυλαξη γιατι την ειχα σε σημειο απομερο για να μην ενοχλειται.
 
Δεν υπάρχει κανόνας.
Η μητέρα ενστικτωδώς ταΐζει τους νεοσσούς με σχετική καθυστέρηση όταν υπάρχουν πολλά αυγά μέσα στη φωλιά, προσφέροντας το χρόνο που χρειάζεται σε αυτά που θα εκκολαφθούν με καθυστέρηση να προλάβουν τα πρώτα.
Είναι ας πούμε μια δικλείδα ασφαλείας ως προς τους κανόνες επιβίωσης.
Φυσικά και δεν έχω στοιχεία που να πιστοποιούν "νηστεία" για ολόκληρο εικοσιτετράωρα. Αντίθετα μάλιστα πιστεύω πως αυτό ίσως φτάνει σε βάθος κάποιων ωρών. Αλλά μέχρι εκεί...
Ίσως δεν "φουλάρουν" τον πρόβολο, αλλά δεν τ' αφήνουν ατάιστα.
 
Back
Top