Γενικά Νέα άφιξη ζακο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης arkan13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

arkan13

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2012
Μηνύματα
66
Πόλη
Λεμεσός
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Μετά από πολύ καιρό και ψάξιμο εδώ και λίγο καιρό αποκτήσαμε ένα ακόμη ζακουδακι με την προϋπόθεση να το κάνουμε ταιρι. Μετά την υποχρεωτική καραντίνα τον 40 ημερών που ακολουθειθηκε κανονικά ξεκίνησε η διαδικασία γνωριμίας τον πουλιών και η προσπάθεια να μπούνε σε κοινό κλουβί. Μέχρι στιγμής όλα έχουν πάει υπεροχα και πλέον ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Η αλήθεια είναι ότι επειδή υπάρχει μια διαφορά ηλικίας, ο μικρός είναι 8 μηνών και η θηλυκια σχεδόν 3 ετών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια έλξη ανάμεσα στα πουλιά, πράγμα που το θεωρώ φυσιολογικό. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν τα έκανα ζευγάρι για αναπαραγωγή, απλώς για να έχουν μία πιο ποιοτική ζωή. Επίσης τους πηρα ένα ακόμη μεγαλύτερο κλουβί με διαστάσεις 1.75 ύψος, 90 μήκος και 82 βάθος, ελπίζοντας μαζί με την αγάπη και την παρέα που τους προσφέρουμε να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή. Σύντομα θα προσπαθήσω να αναβεσω και κάποιες φώτο.

12459733_10205864294030486_1027801357_n.webp

12467997_10205864293870482_947063485_n.webp

12483904_10205864293830481_446841835_n.webp
 
Να σου ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας! Εύχομαι μια αρμονικη συνύπαρξη των πουλιών ! Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις!
 
Μπράβο, πολύ σωστή κίνηση, να σας ζήσει και η τσούπρα, καλά να περνάνε και αυτά και όλοι μαζί!
Εννοείται περιμένουμε φωτογραφίες 🙂
 
Να τα χαιρεσαι! Ειναι η αδυναμια μου δεν το κρυβω και θα χαρω πολυ να τα καμαρωσω.. αν θυμαμαι διαβασα οτι ειναι αναπαραγωγικα μετα το 10 ετος αλλα δε θα παρω κ ορκο.. ευχομαι να ναι ευτυχισμενα και να ταιριαξουν!
 
Να τον χαίρεσαι, περιμένουμε να τον δούμε. Και το κλουβί κι όλα! :D

... αν θυμαμαι διαβασα οτι ειναι αναπαραγωγικα μετα το 10 ετος..
Όχι βρε, μετά το δεύτερο έτος είναι ικανά (σε εκτροφείς που γνωρίζουν να τα διαχειριστούν), συνήθως φτάνουν τα 3-5 στο μέσο σπίτι.
 
:DΌχι βρε, μετά το δεύτερο έτος είναι ικανά (σε εκτροφείς που γνωρίζουν να τα διαχειριστούν), συνήθως φτάνουν τα 3-5 στο μέσο σπίτι.
Γραψτε λαθος λοιπον!
 
Να τα χαίρεσαι!👍εύχομαι να γίνουν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι! Θα περιμένουμε φωτογραφίες!
 
Να σου ζησει ο Ζακο σου και ευχομαι να ταιριαξουν γρηγορα και να παρεις απογονους στην αναπαραγωγικη περιοδο
 
Καλώς το δέχτηκες το νέο μέλος! Καλότυχα να είναι και τα 2! :D
 
Καλησπέρα, φαίνονται κουκλάκια τα ζακουδάκια σου... Πολύ σωστή η κίνησή σου να πάρεις παρέα στη θηλυκιά... Το κλουβί που πήρες όμως δεν είναι δυστυχώς κατάλληλο για παπαγάλους. Στο εξωτερικό (Αγγλία) τα έχουν αποσύρει από τα καταστήματα... Πέραν από τους λόγους που δίνουν οι ειδικοί για εμένα έχει ένα πρόσθετο μειονέκτημα... ενώ φαίνεται μεγάλο στην πραγματικότητα μειώνεται ο ωφέλιμος χώρος του κλουβιού κατά πάρα πολύ λόγω των κυρτώσεων αυτών... Παρατήρησε τα ότι δεν μπορούν να το φέρουν βόλτα και να το περπατήσουν γύρω γύρω όπως φυσιολογικά κάνουν... Το ιδανικό είναι παραλληλόγραμο/τετράγωνο κλουβί αν σε παίρνει αλλαξέ το τώρα, αλλιώς θα πάρεις στο μέλλον άλλο το πιο πιθανό
 
@arkan13, Μπορείς να περιγράψεις τη σχέση που έχεις με την θηλυκιά; Πόσο καιρό την έχεις;Είναι επίσης σίγουρα θηλυκίτσα;
 
καλημερα thunderfck και συγνωμη που αργησα να απαντησω,την θυληκια την εχω σχεδων 3 χρονιακαι την πηρα 6μηνων απο την τουρκια, οταν ειχα παει να δω την πολη. Ειναι ενα καταπληκτικο πουλι, ημερο,υγιεαστατο, λεει πολλες κουβεντεσ. Και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με την τουρκαλα. Ειναι σιγουρα θυληκια με τεστ dna, που το εχω κανει εγω.
 
καλημερα thunderfck και συγνωμη που αργησα να απαντησω,την θυληκια την εχω σχεδων 3 χρονιακαι την πηρα 6μηνων απο την τουρκια, οταν ειχα παει να δω την πολη. Ειναι ενα καταπληκτικο πουλι, ημερο,υγιεαστατο, λεει πολλες κουβεντεσ. Και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με την τουρκαλα. Ειναι σιγουρα θυληκια με τεστ dna, που το εχω κανει εγω.

χεχεχε.. Έτσι είναι... Κόλλημα μεγάλο... Μέχρι τα 3 της όμως (περίπου στα 2 ίσως και λίγο πιο πριν) οι θηλυκιές ξεκινούν να "διαλέγουν" ταίρι... Πολλοί το μπερδεύουν λέγοντας τα "one person's birds" που κατά την άποψή μου είναι εντελώς λάθος. Με τη δικιά σου τι έγινε;έχει μεγάλο ενδιαφέρον @arkan αυτό που κάνεις γιατί εάν έχει διαλέξει ταίρι, πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ο αρσενικος ειναι μικρος ηλικιακα, περιπου 7 μηνων,τα πανε καλα, δηλαδη δεν τσακωνονται, εχουνε μια αρμονικη συμβιωση, αλλα για ταιρι, πιστευω οτι ειναι λιγο δυσκολο ακομη, διοτι ο αρσενικος ειναι μπεμπης. Εαν πρεπει να κανω κατι αλλο και μπορεις να μου πεις, καλοδεχουμενες η συμβουλες.
 
Δεν εννοώ με τον πιτσιρίκο. Με αυτόν έχεις έναν ολόκληρο χρόνο και μπρος. Στη θηλυκιά σου εφιστώ την προσοχή. Τι έγινε πέρυσι με αυτήν. Εννοώντας περίπου στα 2 έτη ξεκίνησε να λάμπει η προσωπικότητα της αλλά και να αναζητά ταίρι. Ποιος ειναι ο "άντρας" της λοιπόν. Πως την έχεις χειριστεί;

Αν έχει διαλέξει εσένα για να καταλάβεις θα σου φέρει μπούμερανγκ την άφιξη του αρσενικού κ θα σε βάλει σε μπελάδες. Θα αναγκαστείς να τα χωρίσεις μια και θα επιτίθεται σε αυτόν κάθε φορά που την πλησιάζει αλλά και κάθε φορά που αυτός πλησιάζει εσένα. Για εμένα έχει ενδιαφέρον η αναστροφή της σχέσης αυτής αν ισχύει κάτι τέτοιο
 
off topic; Παρεπιπτόντως, είναι όντως δυνατή η αναπαραγωγή εντός σπιτιού για αυτούς τους παπαγάλους; Τί προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται;
 
off topic; Παρεπιπτόντως, είναι όντως δυνατή η αναπαραγωγή εντός σπιτιού για αυτούς τους παπαγάλους; Τί προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται;

Ναι ειναι.. Δυστυχώς όμως διαφέρει πολυ η αναπαραγωγή πολυ στα "aviary" με τα "pet" birds και έτσι η πληροφόρηση για τα δευτερα περιορίζεται σε πολυ λίγα χέρια. Ειναι πολυ ιδιαίτερο είδος οι Ζακο (ξεχωριστό θα έλεγα κ αρχοντικό)

Προϋποθέσεις ειναι ενα "δεμένο" υγιές ζευγάρι. Αλλά απο μονο του αυτό έχει πολλές παραμέτρους για να δημιουργηθεί.
 
παντα προσπαθουσα να την εχω ανεξαρτητη, οχι πολλα χαδια, ειδικα σε σημεια που την ερεθιζανε, οχι σε συμπεριφορες τυπου, ολη μερα εξω απο το κλουβι, δαγκωνω τα παντα, κανω οτι γουσταρω. Βεβαια σε καποια στιγμη πηγε να με ταισει με αναμασημα τροφης και για λιγο καιρο την ειχα με τα τυπικα, οχι χαδιακαι πιο πολυ επαφη με την γυναικα μου. Οσο εχει να κανει με τον αρσενικο η καυμενη εχει κανει πολλεσ κινησεις, αλλα ο αρσενικος μπουφος.

οσο για την αναστροφη, μεχρι στιγμης ολα πανε τελεια, οπως ηταν η σχεση μας εξακολουθει να ειναι. Το μονο που εχει συμβει ειναι να εχει σταματησει η θυληκια να μιλαει σε μεγαλο βαθμο
 
Back
Top