Αναπαραγωγή Νέα γέννα Cockatiel ενώ έχουν ήδη δυο μηνών μικρά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MariaDem
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MariaDem

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2022
Μηνύματα
1
Πόλη
Viersen
Έχω δυο Cockatiel τα οποία ξεκίνησαν να ζευγαρώνουν τον Αύγουστο, και σήμερα καταλήξαμε με 3 πανέμορφα μικρα cockatielακια. Τα μικρά είναι σχεδόν δυο μηνών και οι γονείς τα ταΐζουν ακόμα από το στόμα. Την φωλεια την έχω βγάλει από τότε που τα μικρά ξεκίνησαν να κοιμουντε έξω από αυτήν. Πριν μια εβδομάδα περίπου πρόσεξα ότι το αρσενικό ξεκίνησε πάλι να της τραγουδάει κ να την καβαλάει 😅.
Δεν έδωσα σημασία.
Σήμερα όμως αλλάζοντας τους το νερό αντίκρισα κάτω στον πάτο του κλουβιού αυτό που δεν έπρεπε να δω 🤯 ενα αυγουλακι!!!!!
Με το που με είδε η θηλυκιά κατέβηκε να το κρύψει κάτω από τα πόδια της.
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι : Τι κάνουμε τώρα ;
-Το αφήνω όπως έχει ;
-βάζω ξανά την φωλεια μέσα;
-τι κάνω τέλος πάντων ;
Το θέμα είναι ότι τα μικρά είναι ακόμα σε φάση που δεν τρώνε ακόμα μόνα τους , τους ταΐζουν οι γονείς. Φοβάμαι μην τα παραμελήσουν.
 

Συνημμένα

  • C46768B8-3C10-41E2-8681-7CC7ACBDB844.webp
    C46768B8-3C10-41E2-8681-7CC7ACBDB844.webp
    143,4 KB · Προβολές: 31
Αρχικά, αν και η φωτογραφία σου δεν είναι καθαρή, το πάτωμα του κλουβιού φαίνεται απαράδεκτο απο άποψη βρωμιάς. Σχετικά με αυτό που ρωτάς θα έβαζα τη φωλιά για ακόμη μια γέννα καθώς αν είναι να τα παραμελήσουν θα το κάνουν ούτως ή άλλως ανεξέρτητα απο την ύπαρξη φωλιάς. Μετά απο την επόμενη γέννα το ζευγάρι σου θα πρέπει να ξεκουραστεί και να κοιμάται πάνω απο 12 ώρες σε σκοτάδι για να βγει απο την αναπαραγωγική φάση.
 
Back
Top