Αναπαραγωγή Νέα καναρινάκια στην οικογένεια κι ένα ψιλομπάχαλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης michalisD
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

michalisD

PB New Member
Εγγραφή
27 Φεβ 2015
Μηνύματα
67
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα!

Μετά από απρόοπτα, ατυχείς έρωτες αλλά και μεγάλες αγάπες, σχηματίστηκαν τα ζευγάρια, έγιναν τα ζευγαρώματα και έχουμε και τα νέα καναρινάκια
(ή καναρίνια - σφηνάκια όπως μου αρέσει να τα λέω..)

Όμως έχουμε και διάφορα "περίεργα" (για εμένα τουλάχιστον που είμαι πρωτάρης...) για τα οποία θα ήμουν ευγνώμων για συμβουλές σας..

Η καστανή Τασούλα ("παραμάνα" αλλά προτιμώ τον όρο "θετή μανούλα") επώασε δυο από τα 6 αυγά της κίτρινης Γκόλφως και τώρα μεγαλώνει τα δύο μικρά, εκ των οποίων το ένα σήμερα βγήκε και στο κλαρί! Αυτό έγινε γιατί η Τασούλα γεννούσε ασταμάτητα άσπορα αυγά χωρίς να έχει ταίρι..

Η κίτρινη Γκόλφω επώασε τα υπόλοιπα 4 αυγά και τώρα μεγαλώνει τα τρία μικρά της... ΟΜΩΣ
Από το πρωΐ κάθεται σε μια μεγάλη ταΐστρα. Αυγό δεν έχει κάνει ακόμη, ταΐζει τα μικρά στη φωλιά, αλλά επιμένει να κάθεται μέσα στην ταΐστρα. Της έβαλα νήμα και φωλιά αλλά αδιαφορεί..

Στο διπλανό κλουβί την παρατηρεί ο σύντροφός της αλλά χωρίς να κελαηδά...

Η κίτρινη Στέλλα δεν στρώνει φωλιά, δε δείχνει πυρωμένη...

Η Χουρέμ έστρωσε φωλιά έκανε και για δεύτερη φορά μια τριάδα άσπορα αυγά αλλά για πολλοστή φορά μόλις βάλω μέσα στο κλουβί το ταίρι της γίνεται της κακομοίρας από τον καβγά...

Οπότε μάλλον καλύτερα να περιμένω ΜΗΠΩΣ τα βρουν κάποια στιγμή με χώρισμα (εδώ και ένα μήνα είναι έτσι...) ή σκέφτομαι να τον ζευγαρώσω με την Τασούλα αφού ξεπεταχτούν τα θετά μικρά της...

Αυτά μέχρι στιγμής...

Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Τελευταία ενημέρωση... Της κίτρινης Γκόλφως που ταΐζει τα τρία μικρά της (γεννημένα Κυριακή του Πάσχα) και κάθεται στην ταΐστρα, της έβαλα φωλιά και νήμα να δω αν θέλει να στρώσει... Και στρώνει το νήμα στην ταΐστρα! Υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τα μικρά ατάϊστα;
 
Τελευταία ενημέρωση... Της κίτρινης Γκόλφως που ταΐζει τα τρία μικρά της (γεννημένα Κυριακή του Πάσχα) και κάθεται στην ταΐστρα, της έβαλα φωλιά και νήμα να δω αν θέλει να στρώσει... Και στρώνει το νήμα στην ταΐστρα! Υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τα μικρά ατάϊστα;
Καλησπέρα @michalisD . Καταρχήν γιατί χωρισες τον αρσενικό απο την καναρα σου και λες οτι είναι σε διπλανό κλουβί; Δεύτερον και να γεννήσει αυγά θα είναι ασπορα αφού το ζευγαρι σου είναι χωριστά. Τρίτον, άποψη μου είναι να βγαλεις την ταιστρα απο τη θέση της και να βάλεις στη θέση που είναι η ταιστρα φωλιά.
 
Δεν ξερω πολλα απο καναρινια αλλα γιατι ταιζει 3; 4 μικρα δεν εχει;(εκανε 6 αβγα 2 πηρε η παραμανα)
 
Nikoskrt Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση! Ίσα ίσα ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Ναι άσπορο ήταν το ένα. Μίλησα στο τηλ με έμπειρο φίλο και μου είπε να βγάλω νήματα, φωλιές και μεγάλες ταΐστρες από την κίτρινη Γκόλφω και να μην κάνω πειράματα! Να της βάλω εξωτερική μικρή ταΐστρα για την κελαηδίνη γιατί αν έχει νήμα και φωλιά ή μεγάλη εσωτερική ταΐστρα που μπορεί να την κάνει φωλιά, θα κάνει άσπορα αυγά και θα αφήσει το τάϊσμα των μικρών... Και μόλις το έκανα. Για να δούμε..

Καλησπέρα αγαπω τα καναρινια! Ναι το ίδιο μου είπε και φίλος στο τηλ και το έκανα. Χώρισα το ζευγάρι γιατί όταν κλωσούσε η θηλυκιά, ο σύντροφος την τσιμπούσε κα ιτης έκανε επιθέσεις. Τα αυγά δεν ήταν άσπορα... Έχουν βγει 5 μικρά... Αν όμως εννοείς την καστανή Χουρέμ κάνει άσπορα αυγά γιατί δεν έχει ζευγαρώσει γιατί δεν τα έχουν βρεί ακόμη (μετά από ένα μήνα δίπλα δίπλα με χώρισμα στη ζευγαρώστρα) με τον σύντροφό της τον Σουλεϊμάν..
 
Σε γενικές γραμμές καλά κινείσαι...
Για άπειρος μάλιστα άριστα...
Να ξέρεις πως δεν είναι δυνατόν όλα τα πουλιά να κάνουν αυγά ή να μπαίνουν σε αναπαραγωγή.
Κάποια για ειδικούς λόγους μπορεί για μια χρονιά ή ακόμη και για πάντα να μην ζευγαρώσουν...
Χρειάζεται υπομονή και μέτρο για όλα... Πορευόμαστε μ' αυτά που διαθέτουμε.
 
Η δικιά μου συμβουλή είναι αν η κανάρα με τα 3 μικρά επιμείνει να στρώσει φωλιά και παρατήσει τα μικρά να τα μεταφέρεις άμεσα στην παραμάνα που μεγαλώνει ήδη τα 2 και να βοηθάς και εσύ! Παρατήρηση διακριτικά και άμεσε παρέμβαση!
 
Της έβγαλα το απόγευμα τη φωλιά και το νήμα που ΚΑΚΩΣ είχα βάλει (έπειτα από το εποικοδομητικό "κατσάδιασμα" από το φίλο που μιλήσαμε στο τηλ) και επίσης της πήρα και την μεγάλη εσωτερική ταΐστρα. Την αντικατέστησα με κλασική εξωτερική. Μέχρι που κοιμήθηκε το "σμήνος" δεν έδειχνε να θέλει να στρώσει ή να αναζητά για νήμα και φωλιά και συνέχιζε να ταΐζει κανονικά... Αύριο θα δούμε εξελίξεις..
 
Βγήκαν στο κλαρί τα 2 πρώτα μικρά! Ένα από την τριάδα και ένα από το ντουέτο!
Μια απορία... : Από δύο κίτρινα πως γίνεται να γεννηθεί δίχρωμο (κίτρινο-καφετί) ;
 
Να σου ζήσουν, με το καλό και τα υπόλοιπα!
Από δύο κίτρινα πως γίνεται να γεννηθεί δίχρωμο (κίτρινο-καφετί) ;
Βάσει της κληρονομικότητας, παππούδες, γιαγιάδες κτλ. Νόμος του Μέντελ :)
 
Back
Top