Γενικά Νέα κοπέλα για να κλείσει το καρέ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά. Τις προάλες πήρα καινούργια θηλυκιά για τον τελευταίο αρσενικό. Οπότε τώρα έχω δυο ζευγαράκια που αν πάνε καλά θα ζευγαρώσουν 🙂
Το πουλάκι λόγω έλλειψης χώρου θα αφεθεί για καραντίνα σε εξωτερικό χώρο αλλά ευτυχώς προήρθε από εξωτερική εκτροφή.Αυτό που με προβλημάτισε αλλά έφταιξα και εγώ είναι ότι δυστηχώς αλλάχθηκε απότομα η διατροφή του μιας και ο εκτροφέας χρησιμοποιεί διαφορετική μάρκα σπόρων. Θα μπορούσα να ζητήσω λίγη τροφή για να μπει σταδιακά στο καινούργιο μείγμα αλλά ντράπηκα. ☹
Δεν ξέρω αν αυτό έφταιξε αλλά είδα 2 πούπουλα σήμερα στο κλουβί και απόρρησα μήπως έγινε από στρες. Επίσης της έβαλα αυγό βραστό αλλά δεν νομίζω να το έφαγε. Πάντα τα πουλιά που είχα το τσακίζανε το αυγό. Τα σπόρια αν και νέο μείγμα τα τρώει και ευτυχώς τρώει αρκετό κέχρι. Ελπίζω να είναι λόγω αλλαγής περιβάλλοντος μιας και είναι δραστήριο πολύ αλλά κάπως νευρικό :)
 

Συνημμένα

  • rsz_20160122_162443.webp
    rsz_20160122_162443.webp
    100,6 KB · Προβολές: 95
Να σου ζήσει το κορίτσι σου! Εύχομαι να έχουν μια αρμονική συμβίωση με τον αρσενικό που της επέλεξες.. Να δέσει το προξενιό και να δεις πολλούς υγιείς απογόνους! Μη σε ανησυχεί που δεν τρώει αυγο ακόμα. Είναι στρεασαρισμενη λογω της αλλαγής περιβαλλοντος. Σε λίγες μέρες ολα θα στρώσουν. Οσο για τα δυο τρια φτερακια δε νομίζω πως συντρέχει λόγος ανησυχίας.
 
ωραίο το κορίτσι..φτου φτου! Μην ανησυχείς για τα πούπουλα.. Είναι λόγω του στρες και της αλλαγής περιβάλλοντος!
τώρα, φρόντισε να φτιάξεις σωστά τα ζευγάρια, καλή διατροφή, σωστά δομημένα τα κλουβιά και όταν έρθει η ώρα.. Καλή αναπαραγωγή σου εύχομαι,Λάμπρο!
 
Αμα δεις παραπανω πουπουλακια να επαγρυπνεις :) Ασε καλε το κοριτσι να συνηθισει! Να τη χαιρεσαι και καλη αναπαραγωγη να εχετε!
 
Σε ευχαριστώ Μύρα και εσένα και τα άλλα παιδιά για τα καλά σας λόγια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Λάμπρο να το χαίρεσαι το καινούργιο πουλάκι και καλή επιτυχία στα αναπαραγωγικά σου σχέδια. Από περιέργεια, τι ζευγάρια θα φτιάξεις; Για το αυγό και τους σπόρους μη σε ανησυχεί. Το πολύ πολύ να διαλέγει στην αρχή. Τι ακριβώς της δίνεις τώρα;
 
Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα στο σπίτι και είπα να της δώσω αυγό. Κανονικά σπόρους από ornitalia σε συσκευασία. Όσον αφορά τα ζευγάρια αν μέχρι τότε πάνε όλα καλά έχουνε ως εξής:
Αρσενικός του 14
Θηλυκό του 15 το καινούργιο δεν ξαναβάζω φώτο
Αρσενικός σκουφάτος του 15
Θηλυκό του 15
Το πρώτο και το δεύτερο που πήρα είναι από τον ίδιο εκτροφέα. Το άλλο ζευγάρι είναι από άλλο εκτροφέα.
Από βδομάδα λέω να πάω για ανάλυση τις κουτσουλιές των θηλυκών για να δω αν όλα έχουνε καλώς. Το αρνητικό είναι ότι τα 3 είναι μέσα στο σπίτι ενώ το καινούργιο εκτός και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ με τον άλλο αρσενικό.Αν θα φέρω την κοπέλα μέσα μετά από ένα μήνα λήξεως της καραντίνας ή αν θα βγει ο αρσενικός έξω. Θα δούμε όμως δεν βιάζομαι.
 

Συνημμένα

  • canary.webp
    canary.webp
    79,4 KB · Προβολές: 57
  • rsz_20151105_121426-1.webp
    rsz_20151105_121426-1.webp
    64,7 KB · Προβολές: 56
  • rsz_20151105_121433.webp
    rsz_20151105_121433.webp
    94,6 KB · Προβολές: 58
Πρασινοκίτρινα μωρά! Να τα χαίρεσαι Λάμπρο μου! Καλά ζευγαρώματα! Και άμα δεν ταιριάξουν ξέρεις κάνεις τράμπα! 😛
 
Πρασινοκίτρινα μωρά! Να τα χαίρεσαι Λάμπρο μου! Καλά ζευγαρώματα! Και άμα δεν ταιριάξουν ξέρεις κάνεις τράμπα! 😛
χαχα λες να συμβεί κάτι τέτοιο;Θα δούμε κάτσε να είναι καλά μέχρι τότε και βλέπουμε :)
 
Back
Top