Φροντίδα Νέα παπαγαλο-μάνα γεμάτη απορίες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nanouko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nanouko

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2015
Μηνύματα
35
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπερα σε ολους! Πριν λιγες ωρες εγινα μητερα ενος πανεμορφου 8μηνου αρσενικου κοκατιλ το θεμα ειναι ο,τι δεν ξερω τπτ για πτηνα( για γατες και σκυλους τα παντα) οποτε πρεπει να υποστειτε πολλες απο τις αποριες μου! Αρχιζω λοιπον πρωτον ξερει κανεις γιατρους για παπαγαλους στην θεσσαλονικη;(πρεπει να εχω ετοιμα τα τηλεφωνα τους για παν ενδεχομενο παιδι-πουλι μεγαλωνω, καταλαβαινεται). Δευτερον δεν μπορω να αποφασισω ονομα!(μηπως θα πρεπει το ονομα να εχει καποιο γραμμα μεσα που τους αρεσει να ακουνε. Ας πουμε οι γατες τους αρεσει το ονομα να εχει το γραμμα Ψ). τελος, διαβασα ολα αυτα που λετε για παιχνιδια και διατροφη και αυριο θα παω να του κανω το κλουβι του playroom! Υ. Γ αυριο θα σας ανεβασω φωτο γιατι τωρα κοιμαται το αγορακι μου!
 
Να σου ζήσει το νέο παιδί - φιλαράκι σου, πάντα υγιές και καλότυχο!
Καλά κάνεις και δίνεις μεγάλη σημασία στην ύπαρξη μιας γνωριμίας με έναν καλό γιατρό. Κάνε μια αναζήτηση σ' αυτήν την λίστα Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι | PetBirds και δες και στο παρακάτω θέμα τα τηλέφωνα του ειδικού τμήματος του Πανεπιστημίου
Κοκατιλ αδύνατο με κακή εμφάνιση φτερών .
Γενικά κατ' αρχήν διάβασε κάποια γενικά πράγματα για το πουλάκι σου Παπαγάλοι Κοκατίλ (Cockatiel) | PetBirds και ό,τι άλλο χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Περιμένουμε φωτογραφίες του στις Παρουσιάσεις Πουλιών | PetBirds .
 
Λοιπον επειδη ειναι τοσες πολλες οι σελίδες και εχω ψιλοτρελαθει με τοοσες πληροφοριες που με κατέκλυσαν θελω μια μικρη βοηθεια! Σημερα αρχισε να τρωει μετα απο 2 μερες που εγινε γιος μου, οποτε τωρα ποτε αρχίζω να τον ταΐζω τα έξτρα φαγητά που χρειαζεται οπως αυγό, σπανάκι κτλ κτλ;
 
Οσο πιο γρηγορα τοσο πιο καλα. Τωρα βεβαις εαν δεν τα δοκιμασει θα ειναι απολυτα φυσιολογικο. Θα τα δοκιμασει με τον καιρο. Να θυμασε να επιμηνεις μεχρι να δοκιμασει
 
Αφού είναι τόσο "φρέσκια" η σχέση σας είναι λογικό αυτό να βρίσκεται σε ψυχολογία προσπάθειας προσαρμογής στο νέο περιβάλλον του κι εσύ αφού είναι το πρώτο σου πουλάκι, σε άγχος ενημέρωσης.
Πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και ψυχραιμία και έτσι θα δημιουργηθεί μια ωραία σχέση μεταξύ σας πιο εύκολα.
Αφού βρίσκεται στα χέρια σου μόνο δύο μέρες και δεν ξέρω κατά πόσον γνωρίζεις τις συνθήκες της προηγούμενης ζωής του, κατ' αρχήν πρέπει για συνολικά 7-8 μέρες, να το παρέχεις μόνο σπόρους και νερό. Στην διάρκεια αυτών των ημερών, έχοντας λευκά χαρτιά στον πάτο του κλουβιού, θα παρατηρείς καθημερινά τις κουτσουλιές του και θα διαπιστώνεις πιθανές αλλαγές ή ανωμαλίες στην υφή τους https://community.petbirds.gr/threa...ν-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/ .
Θα διαλέξεις για το κλουβί του μία θέση ευάερη και ευήλια, χωρίς ρεύματα αέρα, χωρίς θερμαντικά σώματα κοντά, οι δύο ή τουλάχιστον μία πλευρά του να ακουμπάει σε τοίχο (παρέχει ασφάλεια).
Δεν θα το αλλάζεις θέσεις και προσπάθησε να υπάρχει κλίμα ηρεμίας στο δωμάτιο.
Δείξε μας φωτογραφίες του κλουβιού να σου πούμε αν χρειάζονται κάποιες αλλαγές.
Καλό είναι να κοιμάται από την δύση έως την ανατολή του ήλιου.
Στην διάρκεια αυτών των ημερών, θα έχεις κι εσύ την ευκαιρία να ενημερωθείς και να προγραμματίσεις το διατροφικό του πρόγραμμα.
Η λογική είναι το διαιτολόγιο να είναι ποικίλο.
Σπόροι συσκευασμένοι πάντα, σουπιοκόκκαλο στο κλουβί για το ασβέστιο πάντα, χόρτα εποχής, σπανάκι, βλίτα, αντίδια, χλωρά αρωματικά όπως ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, δενδρολίβανο, θυμάρι, πράσινα φύλλα από μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρι, καρότο, πιπεριές, κολοκυθάκι, καλαμπόκι, αρακάς, ρύζι ελαφρά βρασμένο, φρούτα κυρίως μήλο, καλύτερα ξυνόμηλο, αχλάδι, πορτοκάλι κτλ.
Βασικά θα ψωνίζεις μόνο σπόρια και ό,τι έχει ο μανάβης. Αυγό ή αυγοτροφή που θα φτιάχνεις μόνη σου, κουάκερ και ξηρά μυρωδικά που θα βάζεις σε μια ξεχωριστή αυγοθήκη με σκόνη κανέλας.
Θέματα για ανάγνωση:
Συμπεριφορά παπαγάλων - Επικοινωνία | PetBirds
Η διατροφή των παπαγάλων απο τον Tony Silva | PetBirds
Σωστή διατροφή πουλιών σημαίνει υγιή πουλιά | PetBirds
Καλλιέργεια φυτών στο σπίτι για τα πτηνά και την οικογένειά μας | PetBirds
Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας; | PetBirds
O σπόρος ΚΙΝΟΑ (QUINOA SEED) στη διατροφή των πτηνών | PetBirds
Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές | PetBirds
Βότανα στη διατροφή των πουλιών - βότανα | PetBirds
Κλουβιά για Πουλιά - κλουβιά | PetBirds
Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια | PetBirds
Εννοείται ό, τι χρειαστείς, ρωτάς ελεύθερα, καλή ανάγνωση και να σου ζήσει το πανέμορφο πουλάκι σου :)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημερααα! Ρε παιδια δεν ξερω τι αλλο να κανω με το παιδι που έμπλεξα! Εχω παρει κουνιες, κατι αλλα παιχνιδια με ή χωρις κουδουνάκι, ενα στικ με σπόρους και μέλι, βρηκα κεχρί,του κοβω καθε μερα φρούτα, λαχανικά τα παντα και αυτος το μονο που κανει ειναι να καθεται και να τρωει τους σπόρους του! Δεν κουνιέται καθολου! Του βαζω το πρωι τα φρούτα και του παιρνω τους σπόρους και αυτος κανει πανηγύρι για να εχει τους σπόρους του! Τους βαζω ηρεμεί και τρωει! Τι θα κανω με αυτο το παιδι; Τωρα συμπληρώνουμε 10 μερες μαζι! Οταν βαζω το χερι μου στην αρχη φοβάται μετα απλα καθεται κ με κοιταει, στην αλλη άκρη του κλουβιού βεβαια!
 
Μια χαρά το βρίσκω το πουλάκι, είναι λίγες οι μέρες. Αν ήταν πολύ άγριο θα φτεροκοπούσε όταν βάζεις το χέρι σου.
 
Ναι αλλα ποτε θα αρχισει να παιζει; Τον βλεπω ετσι κ τον λυπαμαι! Θελω να του βρω μια ασχολία κατι ν κανει να μην βαριέται!
 
Back
Top