Αναπαραγωγή Νέα φωλιά με νεοσσό 11 ημερών και η κανάρα κόβει χαρτάκια από τον πάτο

Νικόλας 76

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2020
Μηνύματα
107
Πόλη
Ηράκλειο
"Οπως αναφέρω και στο θέμα με νεοσσό 11 ημερών στη φωλιά( πρώτη γέννα της για φέτος και γενικώς) παρότι ταΐζει καλά κοιμάται στη φωλιά, βλέπω οτι κόβει χαρτάκια από τον πάτο της ζευγαρώστρας. Τί προτείνετε να κάνω; Να βάλω δεύτερη φωλιά ή όχι;
 
Δεν νομίζω. Ξέρει αυτή πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, μην ανησυχείς. Εξάλλου έχεις και τον αρσενικό μέσα, σωστά; Και αύριο να αρχίσει να φτιάχνει νέα φωλιά, θα συνεχίσει την ανατροφή των μικρών, ο αρσενικός.
Αυτό τουλάχιστον μου έχουν δείξει οι κανάρες μου, αλλά νομίζω για όλα τα καναρίνια έτσι είναι.
 
Άκου, η γνώμη μου, είναι πως δεν χρειάζεται να το καθυστερήσεις. Οι καναρες, έχουν - δεν έχουν δεύτερη φωλιά στον χώρο τους, όταν θα θελήσουν δεύτερη γέννα θα σταματήσουν το τάισμα των νεοσσων.
Αυτό έχω αντιληφθεί εγώ, περίμενε όμως γνώμες ποιό έμπειρων στην εκτροφή των καναρινιών 🙂😉👍
 
Επισημαίνω οτι ο αρσενικός δεν ταΐζει ακόμα το νεοσσό αλλά μόνο τη θηλυκιά
Φυσικότατο! Αφού δεν έχουν αρχίσει ακόμα τον δεύτερο κύκλο της αναπαραγωγής τους, και η καναρα δεν έχει αφήσει ακόμα τους νεοσσούς, δεν υπάρχει λόγος ο αρσενικός να ταΐζει τους νεοσσούς. Το τάισμα από τον αρσενικό αρχίζει όταν καταλάβει πως η θηλυκια του πρέπει να κάνει νέα σειρά αυγών, άρα αυτός είναι υπεύθυνος ποιά για τον απογαλακτισμο των μικρών.
Κοίταξε να βάλεις σύντομα φωλιά και νήμα γιατί όπως είπε ο @ianos , αν η κανάρα σου δεν βρει υλικό φωλιάς θα αρχίσει να ξεπουπουλιαζει τους νεοσσούς.
 
@Liakos18 Καλημέρα! Ενώ έχω βάλει από τη Δευτέρα 22 Ιούνη νέα φωλιά και υλικό, η κανάρα βάζει το υλικό στην παλιά φωλιά που έχει το νεοσσό. Αλλαξα θέση στις φωλιές και πάλι στρώνει στη φωλιά που έχει νεοσσό. Τί να κάνω;
 
Μπορείς, να χωρίσεις στην μια μεριά τον αρσενικό με τον νεοσσό, και από την άλλη μεριά την θηλυκια με την καινούρια φωλιά. Βάζεις αυγό στον πατέρα για να ταΐζει, και στην μητέρα καινούριο νήμα. Παρατηρείς για λίγο αν ο αρσενικός ταΐζει τα μικρά και μας ενημερώνεις.
 
Back
Top