Αναπαραγωγή Νέες αφίξεις καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dkard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dkard

PB Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2007
Μηνύματα
166
Πόλη
Αγία Παρασκευή
Καλοί φίλοι γεια σας,

Χάθηκα γιατί αυτό τον καιρό ήμουν φορτωμένος επαγγελματικά και που κουράγιο για περιήγηση και ασχολία με το site μας.
Όμως όσο καιρό έλειψα συνέβησαν ορισμένα πράγματα. Όχι βρε δεν εννοώ τον Ζαχόπουλο (τι παιδί). Ο Σέργιός μου πάει καλύτερα με την ποδάγρα του.
Απέκτησα δύο ακόμα καναρίνια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Μετά από περίπου ένα μήνα φλερτ τα έβαλα μαζί, και μετά από 4 ημέρες η κυρία πια (ελπίζω), έκανε τρία αυγά. Όχι την ίδια ημέρα εννοείτε. Σάββατο 12 το πρώτο και Τρίτη 15 το τελευταίο. Τα κλωσά μανιωδώς και εγώ περιμένω τους μικρούς απογόνους του ζευγαριού. Πότε άραγε; Τι πρέπει να κάνω; Δεν ξέρω τι τυφλά μου. Ελπίζω να μου πείτε μερικά πράγματα.

Σας χαιρετώ για την ώρα
 
Τιποτε αλλο απο υπομονη, σε 3-5 μερες να περιμενεις ακομα να σκασουν μυτη τα νεογεννητα. Εως τοτε μην τα ενοχλεις και πολυ.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε gioko.
Να συμπεράνω οτι η επώαση διαρκεί περίπου 18 ημέρες δηλαδή;
 
Astrapogianne,

με τρομάζεις. Αν είναι έτσι αύριο μπορείνα έχουμε αφίξεις. Παιδιά αποφασίστε. Αν βέβαια είναι γονιμοποιημένα αφού και τα δύο πουλιά είναι πρωτόβγαλτα.
Πάντως σας ευχαριστώ που μέσα στα άγρια μεσάνυχτα μου απαντάτε.
 
ευχαριστω χρηστο για τα καλα σου λογια{ολα την κριτικη την δεχομαι ευχαριστως και απο φιλους οπως εσυ και απο εχθρους}
 
Δεν ενδιαφέρει το πότε έγινε το αυγό.
Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ΠΟΤΕ ΕΚΑΤΣΕ Η ΚΑΝΑΡΑ
και άρχισε να κλωσσάει.Απο εκείνη την ημέρα
μετράμε 14 μέρες και τσούπ... Να σου ζήσουν!
 
σωστα τα λεει ο φιλοε Μακης και τωρα μας γενιετε το ερωτημα για να σου απαντισουμε σωστα ποτε εκατσε η καναρα να τα κλοσησει;
 
ρε παιδια αυτο που λέτε πως γινεται;δηλ γενναει τοαυγο και μπορουμε να το κραταμε χωρις εποαση οσο θελουμε; Και μονο οταν αρχισει το κλωσημα τοτε αρχιζει να μεγαλώνει το εμβρυο;

εγω νομιζα οτι αμα δεν αρχισει αμεσως να το κλοσσαει το καθε αυγο, πεθαινει το εμβρυο και μενει ενα σκετο αυγο.λαθος ειναι αυτο;
και αυτο ισχυει για ολα τα πουλια η μονο για καναρινια;
 
Όταν γεννιέται το αβγό δεν υπάρχει έμβρυο. Το έμβρυο αναπτύσσεται με την επώαση. Τα αβγά δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε πολλές μέρες. Τα κρατάμε απλώς 3-4 μέρες και τα τοποθετούμε πάλι όλα μαζί για να ξεκινήσει ταυτόχρονα η επώαση προκειμένου να επιτύχουμε ταυτόχρονη εκκόλαψη.
 
Λοιπόν παιδία έχουμε και λέμε, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο 12/1 η Νάρα η κανάρα έκανε ένα αυγό. Δεν έκατσε να το κλωσήσει. Κυριακή απόγευμα 13/1 έκανε το δεύτερο και έκατσε. Την τρίτη το μεσημέρι διαπίστωσα ότι υπάρχει και τρίτο αυγό, το οποίο δεν ξέρω πότε ακριβώς το έκανε. Ο κύριος κανάρος τα βράδια άλλα και συχνά πυκνά και κατά την διάρκεια της ημέρας μπαίνει μέσα στην φωλιά και κάθετε φαρδύς πλατύς πάνω από την Νάρα. Εκείνη δεν φαίνεται να ενοχλείτε καθόλου.

Πάντως μέχρι πρίν μία ώρα δεν είχε συμβεί τίποτα.
 
καλο θα ηταν ο αρσενικος να ειχε βγει απο τοκλουβι για να μπορει η καναρα επωαση με την ησυχια της! αυτο δεν ειναι απολυτο αλλα στη περιπτωση σου επιβαλετε
 
Λοιπόν παιδία έχουμε και λέμε, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο 12/1 η Νάρα η κανάρα έκανε ένα αυγό. Δεν έκατσε να το κλωσήσει. Κυριακή απόγευμα 13/1 έκανε το δεύτερο και έκατσε. Την τρίτη το μεσημέρι διαπίστωσα ότι υπάρχει και τρίτο αυγό, το οποίο δεν ξέρω πότε ακριβώς το έκανε. Ο κύριος κανάρος τα βράδια άλλα και συχνά πυκνά και κατά την διάρκεια της ημέρας μπαίνει μέσα στην φωλιά και κάθετε φαρδύς πλατύς πάνω από την Νάρα. Εκείνη δεν φαίνεται να ενοχλείτε καθόλου.

Πάντως μέχρι πρίν μία ώρα δεν είχε συμβεί τίποτα.

Ετσι οπως τα γραφεις λογικα σημερα αυριο θα σκασει μυτη το πρωτο. Οντως 13-14 μερες μετρας απο την στιγμη που θα κατσει η καναρα.
 
Δηλαδή να τον απομακρύνω από την Νάρα την κανάρα τον νέο και να τον βάλω στο κλουβί του; Πότε να τον επαναφέρω; Γιατί φίλε lee λες οτι κάτι τέτοιο επιβάλεται στη δική μου περίπτωση.
 
Παιδιά, τα πράγματα δεν βλέπω να εξελίσσονται κατά τα αναμενόμενα. Η Νάρα μας κλωσά ακόμα αλλά δεν έχει βγεί τίποτε. Τον κύριο τον απομάκρυνα μετά τις προτροπές και φαίνεται ότι στεναχωρήθηκε και αυτός και αυτή. Μικρά τσίου τσίου από μακριά. Μάλλον με βρίζουν. (Αντροχωρίστρααα). Σήμερα συμπληρώθηκαν 14 ημέρες όπως και να το δείς. Θα περιμένω ακόμα δύο ημέρες και μετά...
 
Φίλοι μου καλοί, καλοί μου φίλοι γεία σας, που έλεγαν και σε μία ταινία.

Τσίφος η υπόθεση. Η καλή μας η Νάρα ακόμα κάθεται στα αυγά της αλλά δεν έσκασε μύτη τίποτα μετά από 17 ημέρες από το τελευταίο και 20 από το πρώτο. Άνθρακες ο θησαυρός. Στενεχωρήθηκα αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Τι κάνουμε τώρα.
Τις πέρνουμε τα αυγά;
Χαλάμε την φωλιά για να ξεκινήσει πάλι από την αρχή την διαδικασία αφού της βάλουμε καινούργιο νήμα;
Αν όχι, αποσύρουμε τον νέο και την αφίνουμε να ξεκουραστεί τη καυμένη;
Για πείτε καμμία οδηγία.
 
Ο κύριος κανάρος τα βράδια άλλα και συχνά πυκνά και κατά την διάρκεια της ημέρας μπαίνει μέσα στην φωλιά και κάθετε φαρδύς πλατύς πάνω από την Νάρα. Εκείνη δεν φαίνεται να ενοχλείτε καθόλου.
αυτος ειναι ο λογος που θα επρεπε να ειναι χωριστα! Παρε τη φωλια και ταισε την καναρα καλα αυγοτροφη καθημερινα βιταμινες στο νερο φρουτα λαχανικα και φυσικα ενα καλο μειγμα σπορων αφησε την ετσι περιπου 10 μερες επειτα βαλε τη φωλια και το νημα παρακολουθησε την καθημερινα λογικα θα αρχιση να φτιαχνει καινουργια φωλια τοτε ειναι η στιγμη που θα βαλεις τον αρσενικο μαζι της οταν τελειωση τη φωλια μετα απο λιγες μερες θα κανει το πρωτο αυγο τον αρσενικο θα τον παρεις με τη γεννηση του 3-4 η καναρα αναλαμβανη τα υπολοιπα σε 13 με 14 μερες σκανε τα μικρα πουλακια αυτα περιληπτικα!
 
Back
Top