Φροντίδα Νέος Μπαμπάς Lovebird

Giannis2020

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2023
Μηνύματα
3
Καλησπερα φιλοι μου εχω καποιες ερωτησεις να κανω περι ενος Lovebird που αγορασα πριν απο 10 ημερες περιπου!
Αρχικα σημερα ενω ολες αυτες τις μερες του μιλαω συνεχως εβαλα το χερι μου μεσα στο κλουβακι του κι ενω το ειχα ακινητο με μιλετ για να ερθει και δεν ηρθε ποτε και μετα απο λιγο πετουσε πανικοβλητο μεσα στο κλουβακι του κι αμεσως το πηρα εξω (το χερι) ετσι ωστε να μην το τρομαξω αλλο! Υπαρχει περιπτωση να μου αγχωθει και να μην εξημερωθει ποτε;; Υπαρχει κατι που πρεπει να κανω;
Επισης οσες φορες εχω προσπαθησει να του δωσω καποια λιχουδια απ εξω απο το κλουβακι για να μην το τρομαξω προφανως δεν ερχεται ποτε! Υποθετω θελει ακομα χρονο;;
Ευχαριστω πολυ και ελπιζω αν εχω κανει λαθη να συγχωρεθουν κι απο εσας κι απο το παπαγαλακι μου!!
 
Καλώς ήρθες Γιάννη! Κ εγώ νέο μέλος είμαι, δεν θα σου δώσω οδηγίες για κάτι, θα το αφήσω για πιο έμπειρα μέλη. Κυρίως γιατί εγώ συνήθως είχα να κάνω με εξημερωμένα πουλάκια κ ήταν πιο προσιτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενημερωθεί κ ένα άγριο! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι σίγουρα είναι πολύ νωρίς! Ακόμα κ τα ενημερωμένα θέλουν κάποιο χρόνο για να σε γνωρίσουν!
[automerge]1685132066[/automerge]
Εξημερωθεί/ εξημερωμένα
Αχ αυτό το κινητό 🥴
 
@Giannis2020 εφόσον έχεις τόσο καλή πρόθεση απέναντι του είμαι σίγουρη ότι με τον καιρό θα πάρει το μήνυμα! Θα νιώσει την αγάπη σου! Αλλά θέλει πάρα πολύ υπομονή! Μπορεί να πάρει μήνες να δεις διαφορά (ελπίζω να μην σε απογοητεύω), όμως θα δεις διαφορά, δεν γίνεται αλλιώς. Εσύ πρέπει να μπορείς να καταλαβαίνεις τις ανάγκες του, τα όρια του κ να μην το πιέζεις αν κάτι δεν του αρέσει. Έτσι θα νιώθει ότι το σέβεσαι κ θα σε εμπιστευτεί. Κράτα ακόμα το πλάνο με τις λιχουδιές έξω από το κλουβακι, κ ας μην έρχεται. Κάποια στιγμή θα έρθει. Μην παραβιάζεις το χώρο του μέσα στο κλουβί, τώρα του είναι ακόμα τρομακτικό. Αυτό θα αλλάξει. Μίλα του όσο μπορείς να σε συνηθίσει κ να καταλάβει ότι έχεις την καλύτερη διάθεση απέναντι του!
Για πιο πρακτικά θέματα όλο κ κάποιο πιο έμπειρο μέλος θα μπορεί να πει κάτι. Κ σίγουρα θα υπάρχουν μέσα στο forum κ οδηγίες αλλά κ εγώ δεν έχω προλάβει να τα βρω όλα ακόμα για να σου πω.
 
ελπιζω αν εχω κανει λαθη να συγχωρεθουν κι απο εσας
ε, τώρα...δεν τίθεται ζήτημα συγχώρεσης από εμάς 🙂
Τι ηλικίας είναι το πουλάκι που αγόρασες; Η ερώτησή μου έχει την έννοια ότι αν είναι νεαρό του πουλί, τότε υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες (ευκολία ας πούμε) εξοικείωσης. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν θα μπορούσες να επιτύχεις και με μεγαλύτερο σε ηλικία πουλάκι. Επιπρόσθετα πολλά ζητήματα σχετικά με την "εξημέρωση" εξαρτώνται και από τις εμπειρίες του πτηνού με ανθρώπους αλλά και από τον χαρακτήρα του. Αλλά όλα τα παραπάνω είναι θεωρητικά, καθώς εσύ έχεις τη δεδομένη στιγμή αυτό το συγκεκριμένο πουλάκι.
Τα βήματα που χρειάζονται, πιστεύω, θα πρέπει να γίνονται αργά και κάθε επόμενο να είναι αναλόγως προς τις αντιδράσεις του πουλιού. Θα σου προτείνω να κάθεσαι κοντά στο κλουβί μετά το πρώτες 2 εβδομάδες, πλησιάζοντας πολύ ήρεμα και μιλώντας ήρεμα επίσης. Όταν το πουλί αρχίσει να έρχεται προς τη μεριά σου, βασικά καλό θα ήταν η μεριά σου να είναι αυτή της ταΐστρας, και φανεί άνετο, προχωράς στο επόμενο βήμα, μικραίνοντας την απόσταση σου από το κλουβί, μιλώντας κάπως δυνατότερα κλπ.
 
@ianos ειναι 4-5 μηνων απ οτι μου ειπανε στο pet shop. Απλα φαινεται πολυ φοβιτσιαρης ο γλυκος μου! Βεβαια σημερα του εβαλα κι ενα κρεμαστο με λιχουδιες και μου κελαηδουσε ❤️
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top