Γενικά Νέος Φίλος Ringneck και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Feanor
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Feanor

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2008
Μηνύματα
16
Πόλη
Σέρρες
Γειας σας παιδιά, αγόρασα πριν 3 μέρες ένα πράσινο ringneck (90 ευρώ) και θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις γύρω από αυτό το είδος γιατί έχω μόνο εμπειρία με cockatiel που υποτίθεται ότι είναι εύκολα πουλιά σε σχέση με ringneck.
Ο πετ-σοπάς μου είπε πως είναι περίπου ένα χρονώ αλλά εγώ βλέπω ήδη μία αχνή πράσινη γραμμή γύρω από το λαιμό. Μπας και είναι θηλυκό και μου το πούλησε για μικρό ή θα δείξει στον 1.5 χρόνο και μετά όπως λέει το ιντερνετ? Πάντος επειδή τον ξέρω τον εμπιστεύομαι.
Επίσης έχει τρελαθεί να κάνει βόλτες στο κλουβί και δεν ξέρω γιατί... Είναι επειδή θέλει πολύ να σκαρφαλώνει; Μέχρι να βγει ο μήνας πάντος εγώ θα του έχω πάρει τριπλάσιο κλουβί που ανοίγει και από επάνω (τώρα είναι στου cockatiel).
Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ένα τρεμούλιασμα που κάνει κάποιες φορές, σαν απότομο τίναγμα των φτερών 3-4 φορές, αστραπιαία.
Παιδιά περιμένω άπειρες συμβουλές από έμπειρους Ringneckous αλλά και από όποιον του αρέσει να βοηθάει! Ευχαριστώ!
 
Καταρχήν να το χαίρεσαι! Τώρα αυτο που πηγένει πέρα δόθε στο κλουβί ειναι για να επιβληθεί και να δήξει οτι αυτος ο χόρος ειναί δικός του αυτο με το τρεμουλιασμα των φτερών μαλλον το κανει και τινάζει τα φτερά του τουλάχιστον εμαίνα το κοκατιλάκι για αυτό το κάνει... Και τωρα ίσως να έκανες και κακός που το πείρες απο πέτ αλλα θα δείξει με τον χρόνο...
 
Καλορίζικο, να το χαίρεσαι, περιμένουμε φωτογραφίες! Το απότομο τίναγμα των φτερών και της ουράς το κάνουν και για να αποβάλλουν την ένταση!
 
Για να φανεί αν είναι θηλυκό ή αρσενικό θα πρέπει να συμπληρώσει τους 18 μήνες.
Ανήκει στα είδη παπαγάλων που λέγονται δυμορφικά, δηλαδή υπάρχουν διαφορές στα δύο γένη που όμως αρχίζουν να είναι ευδιάκριτες μετά τους 18 μήνες και δεν ολοκληρώνονται πριν να ωριμάσουν αναπαραγωγικά. Η σεξουαλική ωριμότητα για τα αρσενικά αρχίζει με την συμπλήρωση του τρίτου έτους ενώ για τα θηλυκά με την συμπλήρωση του δεύτερου έτους ζωής τους. Τα δύο φύλα πριν την ενηλικίωση δεν έχουν αισθητές διαφορές. Τα αρσενικά του είδους εμφανίζουν ένα δακτύλιο στο φτέρωμα του λαιμού σε έντονο μαύρο, ροζ, μπλε και τυρκουάζ χρώμα ενώ στα θηλυκά αν και δεν είναι ευδιάκριτο, αν τα παρατηρήσει κανείς με προσοχή θα διαπιστώσει την ύπαρξη ενός αχνού σε χρωματισμό δαχτυλίδι, παρόμοιο με τα χρώματα του φτερώματος. Τα θηλυκά ringneck έχουν πιο δυναμική προσωπικότητα με τάση για κυριαρχία. Έχουν πολύ πιο δυνατό δάγκωμα από τα αρσενικά και δείχνουν περισσότερο επιθετική διάθεση αν συνυπάρχουν με πουλιά του ίδιου είδους.

Από εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-ρίνγκνεκ-indian-ringneck-psittacula-krameri.1611/

Όσο για τις "ταρζανιές" που κάνει στο κλουβί του δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορεί να το κάνει για να ξεμουδιάσει, να εξερευνήσει το κλουβί του κλπ.
 
Back
Top