Φροντίδα Νέος παπαγάλος στο σπίτι

Konstantinsenegal

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιουλ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Τις τελευταίες 7 μέρες έχω έναν νεαρό παπαγάλο Σενεγάλης θηλυκό. Είναι υπερκινητική τρώει συνέχεια περπατάει και κινείται σε όλο το κλουβί δαγκώνει τα παιχνίδια της...δείχνει να προσαρμόζετε αλλά με αργούς ρυθμούς αφού πιστεύω οτι ένας ακόμα λόγος είναι και ο σκύλος μου που τον φοβάται επιπλέον .Όλα αυτά είναι λογικά. Αυτό που με έχει, προβληματίσει είναι ότι κοιματε στο πάτωμα του κλουβιού.Ακόμα και την ημέρα.Μπορεί να κοιμηθεί για λίγο στο πάτωμα του κλουβιού και στην συνέχεια θα σκαρφαλώσει στα καγκελα θα φάει κλπ.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι πατηθρες του κλούβιου μπορεί να είναι τόσο ακατάλυτες που ο παπαγάλος να επιλέγει να μην σταθεί ή κοιμηθεί πάνω σε αυτές?. Υ.Γ. Ο παπαγάλος είναι ταϊσμένος στο χέρι.
[automerge]1595661648[/automerge]
εικόνα_Viber_2020-07-25_10-17-55.webp
[automerge]1595661795[/automerge]
εικόνα_Viber_2020-07-25_10-17-54.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι ηλικίας είναι; Να τη χαίρεσαι.
Για τις πατήθρες διάβασε εδώ
Για το κλουβί εδώ και εδώ
Επιπρόσθετα θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως στο σημείο που είναι το κλουβί το πουλάκι δεν αισθάνεται ασφάλεια και για αυτό κατεβαίνει στον πάτο ή αν στην υψηλότερη πατήθρα καθώς στέκεται, υπάρχουν πράγματα (παιχνίδια) πάνω από το κεφάλι της.
Τέλος να σου πω ότι ο σκύλος δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε θέση να προσεγγίσει το πουλί / κλουβί και να σε ρωτήσω για τις ώρες / πρόγραμμα ύπνου της
 
@Tony Forpus είναι περίπου 2 cm λίγο λιγότερο... η τρίτη πιο λεπτή.πόσο πρέπει να είναι η διάμετρος για έναν τέτοιον παπαγάλο;
[automerge]1595663846[/automerge]
@ianos Το πρόβλημα με το σημείο εάν υπάρχει πρόβλημα, είναι ότι δεν υπάρχει άλλο σημείο γιατί το σπίτι είναι μικρο και ο χώρος περιορισμενος... Αναγκαστικά θα προσεγγίσει το κλουβί ο σκύλος.οι ώρες ύπνου 9 το βράδυ με 9 -10 το πρωί. οχι δεν υπάρχουν παιχνίδια στην πιο ψηλά τοποθετημένη πατήθρα.τα παιχνίδια με έναν τρόπο βρίσκονται περιμετρικά του κλουβιού. Είναι μωρό ακόμα μόλις έχει απογαλακτιστεί..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σιτα υπάρχει στο ταψάκι; αν όχι ίσως προτιμά την ζεστασιά των πελλετ, πράγμα που δεν είναι σωστό αφού έχουν υπολοιματα τροφών και ακαθαρσίες Σε Αυτή την περίπτωση βάζεις σκαρα και βλέπεις αν άλλαξε κατι
[automerge]1595665055[/automerge]
Τον σκύλο, εφόσον τον τρομάζει θα κοίταζα για κάποιο διάστημα να μην τον έχει δίπλα του
 
παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα αφού πρώτη φορά έχω παπαγάλο ως κατοικίδιο.περίπου πόσο χρόνο χρειάζεται ένας παπαγάλος να νοιώσει ασφάλεια στο καινούργιο του περιβάλλον? και εάν είναι δυνατόν ένας ''ήρεμος'' παπαγάλος να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως ''άγριος''. ευχαριστώ και πάλι!
 
Κανονικά οι περισσότεροι κοιμούνται στις πάνω πατηθρες. Γενικά όσο πιο ψηλά. Ίσως η @Sissy πρέπει να δει το κλουβί και να πει τη γνώμη της.

Ο χρόνος που χρειάζονται να συνηθίσουν το περιβάλλον ποικίλλει. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του πουλιού και το ίδιο το περιβάλλον (πόσο ήσυχο είναι, χωρίς μεγάλη κίνηση, χωρίς σκυλάκια 😉 κτλ). Υπάρχουν πουλάκια που κάνουν έως και 2-3 μέρες να φάνε σε νέο περιβάλλον και άλλα που τρώνε στις πρώτες 2-3 ώρες.

Αν δεν ασχοληθείς, θα "αγριέψει" ναι.

Να τη χαίρεσαι πάντως, φαίνεται πανέμορφη.
 
Είναι μωρό ακόμα μόλις έχει απογαλακτιστεί..

Πολλά πουλάκια στο στάδιο αυτό επιλέγουν να κοιμούνται κάτω. Τα πόδια τους κουράζονται ακόμη ευκολότερα και δεν νιώθουν την ίδια ασφάλεια να περνούν όλο το βράδυ πάνω σε παατήθρες. Θα το σταματήσει σιγά σιγά. Πετάει? Τη βγάζεις απο το κλουβί;

Τον σκύλο θα τον συνηθίσει σύντομα αν δεν τον συνήθισε ήδη. Παρεμπιπτόντως, τις πατήθρες τύπου σκουπόξυλο καλό θα ήταν να τς αντικαταστήσεις με κάτι λίγο καλύτερο απο φυσικό ξύλο όπως η ψηλότερη. Δες αν θέλεις αυτό το θέμα μου για ιδέες. Και τέλος, το κλουβάκι είναι οριακό. Θα έβαζα στο πρόγραμμα ένα μεγαλύτερο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος πετάει ναι.το είδα γιατί βγήκε από το κλουβί μόνη της...και με ορμή🙂..όταν πήγα να αλλάξω νερό φαγητό. Αυτό το θέμα με τις πατηθρες ναι θα τις αλλάξω και ήδη έχω παραγγείλει ψηλότερη βάση - ραφιερα μεταλλική.ύψος 1,10cm.τον σκυλο δε τον εχει συνηθίσει... Αλλά ούτε και μένα ακόμα.μόλις σήμερα πήγε να φάει απο το χέρι μου...με τρομερή επιφυλακτικότητα...τελικά δεν το έκανε..Φοίβο σε ευχαριστώ πολύ !
υ. Γ. περί κλουβιού ναι θα το αλλάξω
 
*Τις τελευταίες 7 μέρες έχω έναν νεαρό παπαγάλο Σενεγάλης θηλυκό. Είναι υπερκινητική τρώει συνέχεια περπατάει και κινείται σε όλο το κλουβί δαγκώνει τα παιχνίδια της...**δείχνει να προσαρμόζετε αλλά με αργούς ρυθμούς αφού πιστεύω οτι ένας ακόμα λόγος είναι και ο σκύλος μου που τον φοβάται επιπλέον .Όλα αυτά είναι λογικά. Αυτό που με έχει, προβληματίσει είναι ***ότι κοιματε στο πάτωμα του κλουβιού.Ακόμα και την ημέρα.Μπορεί να κοιμηθεί για λίγο στο πάτωμα του κλουβιού και στην συνέχεια θα σκαρφαλώσει στα καγκελα θα φάει κλπ.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι πατηθρες του κλούβιου μπορεί να είναι τόσο ακατάλυτες που ο παπαγάλος να επιλέγει να μην σταθεί ή κοιμηθεί πάνω σε αυτές?. Υ.Γ. ****Ο παπαγάλος είναι ταϊσμένος στο χέρι.
*Να σου ζήσει η μικρούλα! 🧿 Πως την ονόμασες;
**Ο σκύλος σου τι χαρακτήρα έχει; είναι υπερκινητικός; ποια είναι η ηλικία του; Θα πρέπει να επιβάλεις στο σκύλο σου με ηρεμία να γνωριστεί με το πουλί. πχ θα πιάνεις αγκαλιά τον σκύλο ώστε να μην έχει δυνατότητα να κάνει άγαρμπες κινήσεις και θα τον πλησιάζεις στο κλουβί για όσο τον ανέχεται το πουλί...Στην αρχή μπορεί να τρομάξει αλλά όταν το σκυλί δεν χοροπηδάει-κουνιέται και φωνάζει θα το συνηθίσει σιγά σιγά και θα γίνουν φίλοι γρήγορα.
***Συμφωνώ με τον Ανέστη, είναι μωρό και κάτω ξεκουράζεται...
****Ταϊσμένο στο χέρι, αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσπαθείς ήρεμα και με υπομονή να εξοικειώνεται όλο και περισσότερο μαζί σου.
@Φοίβος πετάει ναι.το είδα γιατί *βγήκε από το κλουβί μόνη της...και με ορμή🙂..όταν πήγα να αλλάξω νερό φαγητό.
*Αυτό να το προσέξεις, ''κανονικά'' (για ταϊσμένο πουλί) θα έπρεπε φοβάται αφού δεν έχει ακόμα εξοικειωθεί ή να περιμένει ν΄ανέβει στο χέρι σου και όχι να φύγει σφαίρα (εννοώ πάντα κλειστά παράθυρα, ότι κι αν κάνεις).
Μετά πως επέστρεψε στο κλουβί; Ανέβηκε στο χέρι σου ή σε δυσκόλεψε;

Κανονικά οι περισσότεροι κοιμούνται στις πάνω πατηθρες. Γενικά όσο πιο ψηλά. Ίσως η @Sissy πρέπει να δει το κλουβί και να πει τη γνώμη της.
Αφού ο Γιώργος έριξε την ιδέα, δες πως θα έφτιαχνα το κλουβί της,μέχρι να του πάρεις μεγαλύτερο, που το θεωρώ άμεσα αναγκαίο!😉
εικόνα_Viber_2020-07-25_10-17-55.webp
 
@Sissy εξαιρετική η βοήθεια σου! ο σκύλος...Γρηγόρης.. είναι περίπου στα 12 χρόνια απο τον δρόμο.Υπερκινητικός κάποτε ως γνήσιο λαγονικο αφού πια έχει φύσημα στην καρδιά με αγωγή κτλπ. αλλα παραμένει περίεργος. ...και υπερκινητικος για την ηλικία του ο Σενεγάλης Βάντα. Όταν έφυγε απο το κλουβί κ άρχισε να πετά στο δωμάτιο την άφησα να δει τον χώρο και την έβαλα στο κλουβί με μια πατηθρα. αλλα παρατήρησα οτι φοβήθηκε πολύ.
 
@takis1964 πιθανότατα εννοεί το μεταλλικό πάνω δεξιά...στα πλαστικά της έχω φαγητό ξηρά τροφή στο ένα φρούτα στο άλλο. Αν κ γενικά έχω ακούσει ότι όλα αυτά...τα μπολ...πρέπει να είναι ψηλά για να μην γεμίζουν ακαθαρσίες,ούτε μεταπτυχιακό να μην έκανα 🙃
[automerge]1595757228[/automerge]
Αφού ο Γιώργος έριξε την ιδέα, δες πως θα έφτιαχνα το κλουβί της,μέχρι να του πάρεις μεγαλύτερο, που το θεωρώ άμεσα αναγκαίο!😉
 
Σισσυ στο νερό φαγητό ή βάση είναι προκαθορισμενη
*Πως θα την αλλάξει;
@takis1964 πιθανότατα *εννοεί το μεταλλικό πάνω δεξιά...στα πλαστικά της έχω φαγητό ξηρά τροφή στο ένα φρούτα στο άλλο.
Ναι, το ανοξείδωτο μπολάκι του νερού προτείνω να κατέβει Τάκη😉
. Αν κ γενικά έχω ακούσει ότι όλα αυτά...*τα μπολ...πρέπει να είναι ψηλά για να μην γεμίζουν ακαθαρσίες ,ούτε μεταπτυχιακό να μην έκανα 🙃
🙂Πάντα προτιμώ τις χαμηλές θέσεις για τροφές-νερό αφού οι παπαγάλοι αρέσκονται να περνούν την ώρα τους στις ψηλές θέσεις. Είναι ένας τρόπος να τους ''αναγκάζω'' να κινούνται, αξιοποιώντας (και) το χαμηλότερο μέρος του κλουβιού. Άλλωστε και οι κατασκευαστές κλουβιών χαμηλά τοποθετούν τις θέσεις τροφών-νερού.Από εκεί και πέρα όμως.
*Τα μπολ επιβάλλεται να μπαίνουν σε θέσεις που δεν τους επιτρέπουν να λερώνονται.
Για τον συγκεκριμένο λόγο πρότεινα ή 2 κοντές πατήθρες στερεωμένες στο πίσω μέρος του κλουβιού, ώστε να μην φτάνουν τόσο μπροστά και λερώνουν οι κουτσουλιές τις τροφές-νερό ή 1 σχοινένια σε σχήμα ημικύκλιο χαμηλότερα...(όπου βλέπεις κόκκινες διακεκομμένες γραμμές = κουτσουλιές).
Μεταπτυχιακό-ά παίρνει όποιος ζει μαζί τους και ενδιαφέρεται να τους παρατηρεί... (χρόνιααα!😉)
εικόνα_Viber_2020-07-25_10-17-55 (1).jpg
Μου αρέσει το κλουβί που έβαλες (είναι και απ΄το αγαπημένο μου κατάστημα).
 
Back
Top