Φροντίδα Νέο κλουβί, φωτισμός... τα φώτα σας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chrisad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Όνομα
Τάκης
Καλησπέρα σε όλους, τα μωρά μεγαλώνουν και

Αποφάσισα την απαραίτητη αναβάθμιση του υπάρχοντος κλουβιού :

klouvi-papagalou-xruso.jpg

Με αυτό :
[X]

Το παρέλαβα σήμερα, και αν εξαιρέσεις το ότι μου έφυγε η ούγια να το στήσω :) είμαι πολύ χαρούμενος και νομίζω και τα μωρά το ίδιο.

Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι μάλλον θα πρέπει να ενισχύσω το φωτισμό στο κλουβί, το σαλόνι στο οποίο ουσιαστικά ζουν τα πουλάκια είναι σχετικά "σκοτεινό" οπότε έτσι και αλλιώς σκόπευα να κάνω κάτι με το φωτισμό,

Άλλαξα τις λάμπες του σαλονιού με αυτές εδώ :

arkda.jpg

Αλλά εκτός του ότι είναι κουραστικές για εμάς, στο κλουβί (λόγω του ότι το επάνω μέρος είναι το στάντ και δεν είναι ανοιχτό να περνάει φως) Παραμένει αρκετά σκοτεινό.

Οπότε ψάχνω λύση για φωτισμό απευθείας στο κλουβί, είδα ότι ο Φοίβος έχει βάλει ένα εξωτερικό σταντ με παρόμοιες ή ίδιες λάμπες στην winter του αν θυμάμαι καλά.

Θα προτιμούσα κάτι για μέσα στο κλουβί γιατί δεξιά και αριστερά του υπάρχουν βιβλιοθήκες και δεν μπορώ να βάλω κάποιο σταντ λόγω διάταξης του χώρου..

Ακούω προτάσεις, σκέψεις, ιδέες.

Ευχαριστώ :)

Έχει κι άλλες που στερεώνεις πάνω στην οροφή του κλουβιού. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί προτίμησα αυτή που πήρα, ίσως γιατί μου φάνηκε ευκολότερο να την μετακινήσεις.

Δες αυτές

http://www.featherbrite.com/

Τελευταία επεξεργασία:
Δες αυτές
1. thestival.gr/media/k2/items/cache/1019b64d2067bef277a9a213a93c427d_XL.jpg
2. featherbrite.com/

Η πρώτη φώτο είναι άσχετη μάλλον λάθος.

Η δεύτερη περίπτωση δεν μου κάνει γιατί αν παρατηρήσεις το κλουβί στο επάνω μέρος έχει σταντ και δεν μπορώ να βάλω αυτό το φως...

Η πρώτη φώτο είναι άσχετη μάλλον λάθος.

Η δεύτερη περίπτωση δεν μου κάνει γιατί αν παρατηρήσεις το κλουβί στο επάνω μέρος έχει σταντ και δεν μπορώ να βάλω αυτό το φως...

Αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά οι επιλογές σου αυτές είναι. Αυτή ήταν στην πρώτη. https://www.northernparrots.com/arcadia-compact-uv-deluxe-lamp-holder-for-bird-cages-prod828110/

Το φως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να "λούζει" κι εσάς τους ανθρώπους γιατί (δεν ξέρω σίγουρα) αλλά διαβάζω πως οι uvb είναι καρκινογόνες για τον άνθρωπο.
Έτσι κι αλλιώς αφού ψάχνεις λύση, μια και είναι κουραστικός ο φωτισμός για σας και βάσει αυτών που έγραψες, σκέφτομαι μήπως θα μπορούσες να αξιοποιήσεις μια λύση με προβολάκια που πιάνονται με μανταλάκι.
Τα περισσότερα δουλεύουν με λάμπες βιδωτές χοντρές (όπως φαίνονται οι δικές σου στην φωτογραφία) και θα μπορούσες να τα πιάνεις ή στον αρμό του κλουβιού ή σε κάποιο πλαϊνό ή ράφι της βιβλιοθήκης.
Θα σε βόλευε ίσως;

upload_2018-2-15_6-18-9.webpupload_2018-2-15_6-18-25.webpupload_2018-2-15_6-18-54.webp

Σωστό αυτό που λέει ο Άγγελος. Αφού έγραψα, κατόπιν σκεφτόμου πως αν το σημείο του κλουβιού είναι σταθερό, μπορείς να βιδώσεις μία ράγα στο ταβάνι και να στηρίξεις εκεί το φωτιστικό. Θα είναι και σωστότερη η διάχυση του φωτός. Αφού είναι κλειστό από πάνω, εννοείται θα κανονίσεις την γωνία να φέρνει το φως από μπροστά.

Αφού είναι κλειστό από πάνω, εννοείται θα κανονίσεις την γωνία να φέρνει το φως από μπροστά.

Μαρία το φως πρέπει να πέφτει απο πάνω για να μην τα "χτυπάει" κατευθείαν στα μάτια.

Με την περιγραφή του Τάκη νομίζω πως η δικιά μου λύση είναι η καταλληλότερη για την περίπτωσή του. Όταν βάζει τα πουλιά στο σταντ θα στρίβει τη λάμπα προς τα έξω για να μην είναι πάνω απο το κλουβί. Στο φωτιστικό που πήρα δεν εξέχει καλώδιο απο πουθενά, είναι φωτιστικό για αυτή τη δουλειά οπότε το θεωρώ ασφαλές.

Τελευταία επεξεργασία:
Μαρία το φως πρέπει να πέφτει απο πάνω για να μην τα "χτυπάει" κατευθείαν στα μάτια.
Κι εγώ στο πολύ παρελθόν που χρησιμοποιούσα λάμπες UV για πειράματα στο εργαστήριο, ήξερα ότι δεν πρέπει με την καμία να κοιτάξει κανείς τη λάμπα, διότι επηρεάζει αρνητικά τον οφθαλμό, και ότι η έκθεση σε αυτήν την ακτινοβολία (δεν ξέρω για πόσο) επιφέρει σοβαρά προβλήματα έκπτωσης της όρασης.
Δείτε κι εδώ... https://www.preventblindness.org/how-can-uv-rays-damage-your-eyes

Παιδιά θεωρώ πως τα ποσοστά UVB είναι τέτοια που δεν θα του γεμίσει ο κόσμος μηνύσεις ότι τυφλώθηκαν. Υποτίθεται ότι είναι για να τα βάζουμε στα σπίτια μας.

Φαντάζομαι ότι οι συγκεκριμένες λάμπες είναι όπως το τσιγάρο. Μετά απο χρονια βγαίνουν τα οσα προκαλούν και όχι αμεσα

Παιδιά θεωρώ πως τα ποσοστά UVB είναι τέτοια που δεν θα του γεμίσει ο κόσμος μηνύσεις ότι τυφλώθηκαν. Υποτίθεται ότι είναι για να τα βάζουμε στα σπίτια μας.
Προφανώς δεν το έθεσα σωστά. Με απλά λόγια αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν κοιτάμε τη λάμπα κατευθείαν, κάτι που ισχύει και για τον ήλιο, ανεξάρτητα από τα ποσοστά UVb, διότι πολύ απλά επηρεάζει την υγεία του οφθαλμού. Επίσης την τοποθετούμε σε τέτοια θέση, ώστε οι ακτίνες της να παράγουν φως στο οπτικό μας πεδίο και όχι να χτυπούν κατευθείαν τα μάτια μας.

Σε πολλά εκτροφεία στο εξωτερικό βλέπω εγκαταστάσεις φωτισμού με led ταινίες.
Δεν ξέρω κατα πόσο η τεχνολογία led έχει προχωρήσει και καλύπτει πλέον αυτά που ζητάμε. Είναι κάτι που πρέπει να ψάξεις.
Αν ναι, τότε με ένα "καλούπι" για την ταινία, εξωτερικά του κλουβιού και στο ορίζοντα της σκεπής,θα είσαι μια χαρά.
Πέρα από το ψάξιμο που θα ρίξεις και την κατασκευή που θα κάνεις θα έχεις και μια πανάκριβη λύση.

Παιδιά θεωρώ πως τα ποσοστά UVB είναι τέτοια που δεν θα του γεμίσει ο κόσμος μηνύσεις ότι τυφλώθηκαν.
Είναι εξαιρετικά μικρό και ακίνδυνο.
διότι πολύ απλά επηρεάζει την υγεία του οφθαλμού.
Η απόσταση από την πηγή είναι αυτή που καθορίζει και την ακτινοβολία.
Εξήντα εκατοστά πιο μακρυά... Δεν υπάρχει ή τέλος πάντων μηδενίζονται τα ποσοστά της ακτινοβολίας uva - uvb στις λάμπες για οικιακή χρήση.
Το μέγιστο της απόδοσης (περίπου 2-4%) είναι ακριβώς μετά την έξοδο της πηγής... και εμφανίζεται κάποια μέτρηση μέχρι περίπου τα 60 εκατοστά...
Από το μέτρο και μετά μηδενίζεται.

Η Θέση του κλούβιου είναι αυτή,
IMG_5509.jpg
Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές... Οπότε αναγκαστικά θα παραμείνει εκεί.

Σχετικά με την ακτινοβολία, νομίζω είναι φοβερά μικρή για να επηρεάζει τους ανθρώπους, σχετικό διάγραμμα :

parrot-graph.gif

Πηγή : https://www.arcadiabird.com/parrot-pro-uv-flood/

Αυτό που είδα και μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι αυτό :

2018-02-15_15-29-19.jpg

info : https://www.windycityparrot.com/lig...tml?sort=20a&zenid=qk83jnkcomjnirtupruvf9o524

Τι νομίζετε για αυτό;

Λάμπες σωλήνας led για αυτή τη δουλειά υπάρχουν.
Θεωρώ οτι αυτό που συζητάμε είναι το που θα μπει η λάμπα.
Δεν ξερω τι παπαγάλους έχει το παιδί, αλλά δεν θα έβαζα λάμπα μέσα στο κλουβί,όποιο παπαγάλο και αν είχα.
Οπότε ή led ταινία ή led σωλήνας,έξω απο το κλουβί, στον ορίζοντα του στεγάστρου.
Κατά κάποιο τρόπο, οι 45 μοίρες κλίση που θα έχει ο φωτισμός είναι και ένα ζητούμενο.

Μ' αρέσει πολύ, είναι αυτό που σου είπε ο Deukalion .
Είδες κάπου να γράφει τους βαθμούς uvb;

Δε γράφει στο site, τους έστειλα μήνυμα και περιμένω να δω τι θα απαντήσουν.

Λάμπες σωλήνας led για αυτή τη δουλειά υπάρχουν.
Θεωρώ οτι αυτό που συζητάμε είναι το που θα μπει η λάμπα.
Δεν ξερω τι παπαγάλους έχει το παιδί, αλλά δεν θα έβαζα λάμπα μέσα στο κλουβί,όποιο παπαγάλο και αν είχα.
Οπότε ή led ταινία ή led σωλήνας,έξω απο το κλουβί, στον ορίζοντα του στεγάστρου.
Κατά κάποιο τρόπο, οι 45 μοίρες κλίση που θα έχει ο φωτισμός είναι και ένα ζητούμενο.

2 Κοκατιλ έχω Δημήτρη,
Αν κολλούσα στο "ταβάνι" όπως την έχει και στην φωτό, τι πρόβλημα θα υπήρχε;

Αν κολλούσα στο "ταβάνι" όπως την έχει και στην φωτό, τι πρόβλημα θα υπήρχε;
Δεν ξέρω. Παπαγάλοι είναι αυτοί, δεν τα πειράζουν όλα;
Θα μπεις σε διαδικασία να βάλεις πλέγμα στην λάμπα για να μην την πειράζουν,θα χάσεις ωφέλιμο ύψος και θα τρυπήσεις το κλουβί;
Καλύτερα να βρεις μια λάμπα σωλήνα και να την εφαρμόσεις απο πίσω, εκεί στο ύψος του ορόφου,έξω απο το κλουβί.Ίσως και σε ξένο σώμα, δεν ξέρω.
Εχεις βάλει πλάτη στο κλουβί για να μην λερώνει ο τοίχος.Αν κάνεις και μια εκτύπωση εκεί, με τον φωτισμό της λάμπας νομίζω θα βγει κατι όμορφο.

Αν δεν με κατάλαβες, δες στο θέμα την πρώτη φωτογραφία. Εκεί που ακουμπά τα εργαλεία,έχει το κάλυμμα της λάμπας.Αυτό σου εξηγώ να κάνεις, απο την πίσω πλευρά.
https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκευή-για-12-ζευγαρώστρες-125-40-40-ή-καθε-τριάδα.29946/

Δεν ξέρω. Παπαγάλοι είναι αυτοί, δεν τα πειράζουν όλα;

Το μόνο σίγουρο..
Αν δεν με κατάλαβες, δες στο θέμα την πρώτη φωτογραφία. Εκεί που ακουμπά τα εργαλεία,έχει το κάλυμμα της λάμπας.Αυτό σου εξηγώ να κάνεις, απο την πίσω πλευρά.
https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκευή-για-12-ζευγαρώστρες-125-40-40-ή-καθε-τριάδα.29946/

Κατάλαβα τι λες, σκεφτόμουν να κάνω μια κατασκευή σαν living wall από πίσω με βότανα, το φως με τον τρόπο που λες θα μου καλύπτει και τα πουλιά και τα βότανα...

Back