Φροντίδα Νέο κοκατίλ εξημέρωση

Christinakou

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουν 2020
Μηνύματα
11
Καλησπέρα σε ολους! Χθες ήρθε στο σπίτι το νέο μας κοκατιλ 3 μηνων. Το πηραμε από ιδιώτη που γέννησαν τα δικά του και τα μεγάλωσε με κρέμα, είναι τρίτη φορά που γεννησαν τα δικά του. Δυστυχώς το λάθος που φαίνεται να έκανε ο πρώην ιδιοκτήτης είναι οτι ειχε ελεύθερα και τα 7 κοκατιλ ( γονεις και μωρα) να πετάνε ανεξέλεγκτα μέσα στο σπίτι. Με το ζορι μάζεψε αυτό που διαλέξαμε, το οποίο απο τη συμπεριφορά και τα κελάηδηματα μας είπε οτι είναι αρσενικό, και το φέραμε σπίτι. Απο χθες δεν εχει κατσει σε ησυχια,φωνάζει και ανεβοκατεβαίνει στο κλουβί λες και θέλει να βγει εξω και να δραπετεύσει. Καταλαβαίνω πως του λειπει η παρέα των αλλων πτηνών και πρεπει να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον, αλλά φοβάμαι μήπως έχει αγριεψει και δεν ξέρω πως και αν θα καταφέρουμε να το κανουμε να μας συνηθίσει και να μας αγαπήσει. Καποιες συμβουλές; Ευχαριστώ πολύ!
 
Καλησπέρα, δεν είναι ούτε καν νωρίς Χριστίνα :) Μία μέρα δεν είναι ικανή για να βγάλεις κανένα συμπέρασμα, είναι μικρούλης και αν έχεις τη διάθεση και τον χρόνο θα προσαρμοστεί εύκολα.
 
Καλησπέρα να το χαίρεσαι το κουκλάκι σου,χρειάζεται χρόνος υπομονή και αγάπη για να σε συνηθίσει και εσένα και το καινούργιο του περιβάλλον,δεν είναι εύκολο, εγώ τον έχω πέντε μήνες και ακόμα κάνω προσπάθειες σε πολλά πράγματα, ευτυχώς εδω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές απο μέλη αλλά και όσα έχουν βάλει οι αρμόδιοι και θα σε διευκολύνουν σε πολλά θέματα
 
Σας ευχαριστώ πολύ! Ξέρω οτι θα χρειαστεί καιρός απλα φοβάμαι μηπως εινα ημιαγριο, μιας και ουτε ο άνθρωπος που το μεγαλωσε και το ταιζε κρεμα δεν μπορούσε να το πιασει. Θα του δώσω χρονο μέσα στο κλουβί να συνηθίσει, θα του μιλάω και θα δω πως ανταποκρίνεται όταν το πλησιαζω μετα απο μερικές ημερες.
 
Χριστίνα όπως σου είπαν χρειάζεται υπομονή. Θα το άφηνα στο κλουβί επίσης και θα περνούσα όσο περισσότερο χρόνο γίνεται δίπλα του. Απο τον τρόπο που τα μεγάλωσε θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον απερίσκεπτος ο άνθρωπος αφού υπολόγιζε να τα δώσει σε άλλους.
 
Χριστίνα όπως σου είπαν χρειάζεται υπομονή. Θα το άφηνα στο κλουβί επίσης και θα περνούσα όσο περισσότερο χρόνο γίνεται δίπλα του. Απο τον τρόπο που τα μεγάλωσε θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον απερίσκεπτος ο άνθρωπος αφού υπολόγιζε να τα δώσει σε άλλους.
Το καλό είναι οτι έχω μικρο σπίτι και είναι μαζί μας στο σαλόνι που περναμε τον περισσότερο χρονο. Μου έχουν μπει σκέψεις μήπως δεν το τάισε στο χερι όπως είπε γιατί κάνει και "χχχσσ" οταν πλησιάζει το χερι μας κοντά του. Περίμενα να είναι πιο εξοικειωμένος με τα χερια. Εχουμε υπομονή φουλ, ελπίζω να μας συνηθίσει.
 
@Christinakou πριν βγει καλό είναι να μάθει να κάθεται στο χέρι σου μέσα στο κλουβί, ώστε να το πάρεις και να το βάλεις πίσω.
Πολλά μπαίνουν και από μόνα τους βέβαια (ιδιαίτερα αν ανοίγει από πάνω).
Λίγο μιλλετ βοηθάει πάντα!
 
Back
Top