Ασθένειες Νέο κοκατίλ φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evgeniar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evgeniar

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2020
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα!

Θα ηθελα αν μπορουσαν να με βοηθησουν πιο εμπειροι για το εξης.

Εχω ενα θηλυκο κοκατιλ 5 χρονια. Πριν 3 μηνε πηραμε και ενα αρσενικο 9 μηνων. Ενω το αρσενικο προσπαθουσε να προσεγγισει το θηλυκο, το θηλυκο δεν το αποδεχοταν και ετσι τον τσιμπαγε συνεχεια. Σε καποια φαση το αρσενικο αρρωστησε.. Το πηγαμε σε 2 πτηνιατρους ακολουθησαμε δυο αγωγες αλλα δεν ανταποκριθηκε σε καμια και μετα απο ενα μηνα αφου εδειξε τα πρωτα σημαδια, ψοφισε.

Ψοφισε επισης ενα αρσενικο budgie που ειχαμε μαζι.. Το θηλυκο ειναι υγιεστατο.

Προχθες πηραμε ενα καινουριο αρσενικο κοκατιλ 1 χρονου ηλικια. Το πηραμε ημερο πολυ εκπαιδεμενο και εξοικοιωμενο με τους ανθρωπους υγιεστατο και χαρουμενο.. Να σημειωθει οτι η δικια μου ειναι ημιαγρια. Τους φεραμε σε απαφη και με το που την ειδε επαθε εμονη μαζι της την ακολουθουσε παντου ετρεχε μαζι της. Εκεινη τον αγνοουσε επισης. Και οταν την πλησιαζε του επιτειθοταν. Οταν παμε να τους χωρισουμε αυτος την αναζητα και φωναζει και ενω στην αρχη ερχοταν στο χερι μας χωρις 2η σκεψη τβρα ερχεται εφοσον ανεβαινει η θηλυκια.

Η πρωτη ερωτηση ειναι πως να τον κανω να καταλαβει οτι το αφεντικο ειμαι εγω και οχι η θηλυκια..

Η δευτερη αφορα το φουσκωμα που το ξεκινησε απο χθες μεχρι σημερα (τον εχουμε 4 μερες)...

Ειναι συνεχεια φουσκωμενος, κλεινει τα ματακια του και φαινεται αδιαθετος καπως οταν ειναι στο κλουβι.. Τον βγαζω καθεται στον ωμο μου παιρνει τα πανω του οταν του δινω κεχρι και παιζω μαζι του αλλα εξακολουθει να ειναι φουσκωμενος..

Ρωταω πολυ σοβαρα αν η θηλυκια μου του εχει αφησει ψυχολογικα και πω; θα τον επαναφερω.. Θα τον παω και για ενα τσεκ απ τη δευτερα στον πτηνιατρο αλλα θα ηθελα να ξερω αν ειναι ψυχολογικο η αν ενδεχεται η θηλυκια να εχει καμια μεταδοτικη ασθενεια που εχει παθει ανοσια και την μεταδιδει στα αλλα..

*Να σημειωθει οτι πηραμε και αρσενικο budgie δεν το εφερε ποτε σε επαφη με τη θηλυκια κοκατιλ (ειναι σε αλλο δωματιο) και ειναι μια χαρα το πουλακι!

Σας εχει τυχει;

Θα εκτιμουσα την βοηθεια σας..

Φαινεται να εχει πολυ καλο χαρακτηρα και ειναι κριμα σε 3 μηνες να χασω και 3ο πουλι..
Σας ευχαριστω!
 
Ευγενία το νέο πουλάκι δεν θα έπρεπε να έχει πλησιάσει αυτό που είχες. Διάβασε αυτό προσεκτικά, η καραντίνα είναι ζωτικής σημασίας. https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Βρίσκω μερικά λάθη στις κινήσεις σας που περιγράφεις στο κείμενό σου. Εκτός απο την καραντίνα που δεν κρατάτε, δεν διατηρούμε διαφορετικά είδη στο ίδιο κλουβί (αν κατάλαβα σωστά;) εκτός κι αν μιλάμε για κλούβες πτήσεις σε μέγεθος δωματίου. Η γνωριμία και η προσέγγιση 2 πουλιών πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά. Μπορούμε να δούμε τα κλουβιά σου;

Το φουσκωμένο πουλάκι χρειάζεται άμεσα γιατρό. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Καλώς ήρθες και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε. :)
 
Προχθες πηραμε ενα καινουριο αρσενικο κοκατιλ 1 χρονου ηλικια. Το πηραμε ημερο πολυ εκπαιδεμενο και εξοικοιωμενο με τους ανθρωπους υγιεστατο και χαρουμενο.
Να το χαίρεσαι και τα υπόλοιπα επίσης.
Το νέο πουλάκι έχει δικό του ξεχωριστό κλουβί;
τον εχουμε 4 μερες
Βιαστήκατε να τον φέρεται σε επαφή με την 5χρονη κοκατίλ, κανονικά θα έπρεπε να τον έχετε απομακρυσμένο από τα άλλα πουλιά (καραντίνα 40 ημερών).
Μάλλον η αλλαγή περιβάλλοντος και η απόρριψη από την 5χρονη τον έχουν στρεσάρει αρκετά.
Η πρωτη ερωτηση ειναι πως να τον κανω να καταλαβει οτι το αφεντικο ειμαι εγω και οχι η θηλυκια..
Θα είναι δύσκολο όταν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με ένα θηλυκό του είδους του, είναι λογικό να δείχνει το ενδιαφέρον σε αυτή και εσύ να γίνεσαι το τρίτο πρόσωπο.
Αν τα έχεις σε διαφορετικούς χώρους και τα αφήνεις εκτός κλουβιού ξεχωριστά θα έχεις καλύτερες πιθανότητες να αποκτήσεις μια καλή επαφή μαζί του.
. Θα τον παω και για ενα τσεκ απ τη δευτερα στον πτηνιατρο
Καλό θα είναι να να κάνεις ένα προληπτικό έλεγχο και στο θηλυκό.

Να τα χαίρεσαι όλα!
 
@Φοίβος δεν το γνωριζα καθολου αυτο με την καραντινα.. Τωρα τα εχω χωρισει και τους εχω αλλαξει δωματια.. Οχι δεν ειχα κοκατιλ σε ιδιο κλουβι με budgie... Το προηγουμενοο budgie ηταν απλα στο ιδο χωρο οταν τα αφηναμε ελευθερα και τοτε μονο το πλησιαζε..

Καλως σας βρηκα και ευχαριστω για τις συμβουλες!

Τωρα τα εχω χωρισει σε δωματια εχω φερει το αρσενικο μαζι μου θα επισυναψω το κλουβι που το εβαλα τωρα..
Θα επισκεφτω κτηνιατρο τη Δευτερα..
[automerge]1590871010[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ καλησπερα! το ειχα βαλει λανθασμενα στο ιδιο κλουβι με το αλλο για 2 μερες.. Τωρα ρα εχω χωρισει και το εχω απομονωσει το καινουριο σε αλλο δωματιο..

Εχω τωρα πιθανοτητες να προλαβω την κατασταση; Εννοω και να δεθει μαζι μου και να μην αρρωστησει; Θα το παω βεβαια στην κυρια Δουκακη τη Δευτερα για τσεκ απ και ελπιζω να πανε ολα καλα..

Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες!
 
Καλό θα είναι να να κάνεις ένα προληπτικό έλεγχο και στο θηλυκό.
Αυτό είναι σωστό. Εξήγησε στο γιατρό πόσα πουλιά έχεις κι αν είναι απαραίτητο να κάνουν όλα κάποια θεραπεία μιας και ζούσαν μαζί κι έχουν εκτεθεί στο πουλάκι που είναι φουσκωμένο.
 
Back
Top