Φροντίδα Νέο Budgie - Πότε πρέπει να καθαρίσω τις πατήθρες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dtse
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dtse

PB New Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2015
Μηνύματα
199
Οπως ξερετε απο αλλο ποστ εχω παρει ενα budgie. Ειναι το δευτερο εικοσιτετράωρο αυτο που παιρναει. Ερωτηση: απο το stress ειχε διάρροια την πρωτη μερα που μαλλον εχει σταματησει τωρα. Ακομα οπως ειναι απολυτα λογικο ειναι φοβισμενο- δυστακτικο. Την περισσοτερη ωρα καθεται σε κλαδακι η στην ταιστρα και κοιταει γυρω γυρω. Το θεμα μου ειναι οτι λογο της διαρροιας εχουν λερωθει τα κλαδακια απο υγρα. Ποτε να βγαλω να τα καθαρισω; Γιατι ακομα ειναι φοβισμενο και δε θελω να του βγαζω κλαδακια και να τα ξαναβαζω γιατι θα το τρομαξω. Και αν δεν το κανω τωρα για αυτους τους λογους υπαρχει προβλημα λογο υγιεινης μεχρι να περασουν οι μερες να ηρεμησει;
 
ποτε να βγαλω να τα καθαρισω;
Είναι τόσο λερωμένα που δεν γίνεται να τα καθαρίσεις τοπικά, βάζοντας το χέρι σου με ένα μικρό κομμάτι βρεγμένο χαρτί κουζίνας μέσα;
 
Οχι εγω ειμαι λιγο παραξενος με την υγιεινη δεν ειναι τοσο πολυ λερωμενα. Απώς περοσοτερο το λεω να μην εχω θεματα με το πουλακι περισσοτερο. Δεν θελω να το τρομαξω βαζοντας το χερι μου μεσα στο κλουβι!
 
Έχεις δίκιο που δεν θέλεις να το τρομάξεις, όμως δεν θέλουμε να πατάνε τα πόδια τους σε κουτσουλιές. Δεν ξέρω τι απόσταση έχεις από το λερωμένο σημείο, θα μπορούσε να σε βοηθήσει μια βρεγμένη μπατονέτα αυτιών ή ένα βουρτσάκι μικρό; Αυτά δεν έχουν τον όγκο του χεριού μας και δεν θα το τρομάξουν τόσο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Τα περιττώματα είναι πηγές μικροβίων. Αν μάλιστα προέρχονται από άρρωστα πουλιά είναι περισσότερο επικίνδυνα.
Στο επίπεδο που δεν θα πολυ-ενοχλήσεις θα πρότεινα να αντικαταστήσεις τις πατήθρες προσωρινά με πλαστικές εξωτερικές ώστε να τις αλλάζεις με καθαρές και απολυμασμένες καθημερινά.
Επιπρόσθετα, ένα πολύ καλό και απορροφητικό υπόστρωμα θα βοηθήσει περισσότερο.
 
Οκ τις αφαιρεσα μια μια προσεκτικά με αργες κινησεις και τις καθαρισα το τεομαξα ελαχιστα στην αρχη και μετα απλως με κοιταγε Σημειωση δεν εβαλα τα χερια μεσα στο κλουβι!
 
Οκ τις αφαιρεσα μια μια προσεκτικά με αργες κινησεις και τις καθαρισα το τεομαξα ελαχιστα στην αρχη και μετα απλως με κοιταγε!
Αγόρασε αν θέλεις δύο ακόμη, ώστε να προλαβαίνεις να κάνεις απολύμανση στις "βρόμικες"... και να τις έχεις έτοιμες για την αλλαγή.
 
Μονο μια σκαλιτσα εχει μεινει μεσα στο κλουβι η οποια ομως εχει λερωθει ελαχιστα.. Επειδή ακριβως ειναι ελαχιστα λερωμενη θα την βγαλω αργότερα! Να ρωτησω με την ευκαιρία διαβασα οτι μετικοι βαζουν μια αμμο κατω αν καταλαβα καλα. Χρειαζεται κατι τετοιο;
 
Υπάρχει σχάρα μεταξύ του κλουβιού και του πάτου; Αν ναι, βάλε άμμο βοηθάει στην απορροφητικότητα. Αν όχι, καλύτερα να την αποφύγεις γιατί μαζί με την άμμο θα τσιμπολογάει και κουτσουλιές.
 
Ναι υπαρχει και το καλο του κλουβιου ειναι οτι εχει και συρταρι. Αλλα οι κουτσουλιες πολλες φορες《καθονται》πανω στην σχαρα! Αυτο δεν το καθιστα παλι προβλημα;
 
Αλλα οι κουτσουλιες πολλες φορες《καθονται》πανω στην σχαρα! Αυτο δεν το καθιστα παλι προβλημα;
Σίγουρα αλλά συνήθως τα περισσότερα πουλιά δε έχουν λόγο να πατάνε την σχάρα και εσύ αναλόγως της βρωμιάς την καθαρίζεις.
Οπότε βάλε ότι υπόστρωμα θέλεις, η άμμος απορροφά αρκετά καλά.
 
Στην καθαριοτητα σου θα καθαριζεις τη σχαρα και με ενα σφουγγαρι οπωσδηποτε. Εμενα τα παπαγαλακια εχουν το κακο συνηθειο επειδη ειναι "ξενο σωμα" θα πρεπει να το δοκιμασουν. Με αποτελεσμα να μην τα προλαβαινω.
 
Φίλε μου μπράβο σου που προσέχεις τόσο πολύ τον φτερωτό σου φίλο! Φαίνεται από αυτό πόσο πολύ τον αγαπάς!

Πάρε τέτοιες πατήθρες να τις αντικαθιστάς και να πλένεις τις παλιές όπως σου είπε ο Γιάννης!
 

Συνημμένα

  • patithres.webp
    patithres.webp
    3,2 KB · Προβολές: 0
Back
Top