Φροντίδα Νέο masked στο σπίτι αλλά το μεγάλο δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένο

tispoula

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουν 2017
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Εχουμε ενα θηλυκο lovebird υβριδιο απο φισερ και μασκα, ενος έτους το οποιο δεν ηταν ταισμενο στο χερι (μας το χαρισαν) και το εχουμε εξημερωσει οσο περισσοτερο γινοταν! Δηλαδη ερχεται πανω μας τριγυρναει στο σπιτι εχει μαθει να βγαινει και να μπαινει στο κλουβι, τρωει απο το χερι μας κτλ. Το συζυγο μου τον δαγκωνει, εμενα οχι, απλά με "ψιριζει" που και που.

IMG_0635.webp

Αποφασισαμε να του παρουμε λοιπον παρεα (οχι για ζευγαρωμα). Ετσι λοιπον πηραμε ενα masked 2 μηνων ταισμενο στο χερι. Δεν ξερουμε ακόμη φυλο. Το εχουμε σε ξεχωριστο κλουβάκι με σκοπο καποια στιγμη να μπορεσουν να συμβιωσουν και τα 2 σε ιδιο κλουβι.
Τα εχουμε 2 μερες τωρα.

Σε μια πρωτη επαφη το μεγαλο δεν είναι και πολυ ενθουσιασμενο! Προσπαθω να τα βαζω λιγο μαζι είτε εξω ειτε στο ιδιο κλουβι και ενώ το μικρο πηγαινει κοντά του, η μεγάλη το φοβαται ή το ζηλευει και του δαγκώνει τα ποδαρακια ή το ραμφος!

Δεν ξερω τι να κανω και επισης δεν ξερω αν πρωτα πρεπει να κανω το μικρο να με μαθει και να μεγαλωσει λιγο και μετα να ασχοληθω με το δεσιμο τους; θα ηθελα πολυ το νεο μας μελος να τα πηγαινει καλα με όλους μας!
 
Γεια σου, καλώς ήρθες και να σας ζήσουν τα lovebirdάκια σας!
Είναι πολύ πρόωρη και βιαστική κίνηση να τα φέρετε σε επαφή τα δύο πουλάκια.
Πρώτα υπάρχει το θέμα της καραντίνας, για το οποίο διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/.
Η καραντίνα δεν αφορά μόνο ΄τυχόν σοβαρές ασθένειες αλλά και το γενικό μικροβιακό φορτίο που υπάρχει σε κάθε οργανισμό, στο οποίο πιθανότατα το άλλο άτομο (πουλί) είνα ασυνήθιστο και ευάλωτο, ιδιαίτερα το μικρούλι των 2 μηνών, γιατί τα μικρά είναι πολύ ευαίσθητα σε ασθένειες. Ο οργανισμός τους δεν έχει σκληραγωγηθεί.
Αλήθεια αυτό έχει απογαλακτιστεί πλήρως; Γιατί τα lovebirds καθυστερούν αρκετά. Τρώει ικανοποιητικά τους σπόρους μόνο του;
Κρατάς λοιπόν 40 μέρες καραντίνα, προτιμότερο σε διαφορετικά δωμάτια. Εν τω μεταξύ, γίνεται η ηχητική γνωριμία των δύο πουλιών.
Μετά τις 40 μέρες, δεν τα φέρνεις σε επαφή κατ' ευθείαν. Βάζεις τα δύο κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο, στην μεγαλύτερη δυνατή απόσταση, την οποία μειώνεις κάθε τρεις περίπου μέρες, μέχρι να τα βάλεις δίπλα-δίπλα.
Τα αφήνεις έτσι, αρκετό διάστημα, καμιά 20ριά μέρες.
Μετά επιχειρείς επαφή στον ανοιχτό χώρο του δωματίου.
Πιστεύω τότε ήδη, θα έχει δημιουργηθεί γνωριμία και ενδιαφέρον του ενός προς το άλλο, εν τω μεταξύ θα έχει μεγαλώσει και το μικρό.
Το πρώτο που έχετε, λογικό είναι να θεωρεί το μικρό εισβολέα και να προσπαθήσει να το διώξει (σκοτώσει).
Προσοχή, τα γλυκούτσικά lovebirds είναι αδίστακτοι μαχητές :D
Ό,τι θέλεις τα ξανά λέμε :)
Θέλουμε φωτογραφίες και των δύο :)
 
Το μικρό τρώει κανονικότατα! Δεν ειχα ιδεα για την καραντίνα! Απο αυριο ξεκιναμε διαφορετικά λοιπον και θα σας εχω νεα ελπίζω συντομα και φωτο!
 
Back
Top