Φροντίδα Να αγοράσω αυτή την κλούβα για να βάλω τα θηλυκά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasioskis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Καλα σιγουρα θα εχετε περισσοτερες φωτος.
Λοιπον θελω συμβουλες, βρηκα συο νετ αυτο το κλουβι, και λεω να το παρω, δεν ξερω ακομα διαστασεις, τι λετε αν το παρω να βαλω ολα τα θυληκα καναρινια να περασουν πτερορροια η να βαλω απο Σεπτεμβρη το ζευγαρι απο καρδερινες για να ειναι πιο ανετο.
Screenshot_20180505-195623_Bazaraki-360x740.webp Screenshot_20180505-195635_Bazaraki-360x740.webp Screenshot_20180505-195623_Bazaraki-360x740.webp Screenshot_20180505-195635_Bazaraki-360x740.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τις καρδερίνες θα έλεγα να τις αφήσεις εκεί που βρίσκονται, εφόσον είναι σε φάση αναπαραγωγής.
Ποιό το μήκος της κλούβας;
Επειδή δεν μου είναι εμφανές, πρόκειται για δύο ξεχωριστούς ορόφους;
 
οτι βλεπεις βλεπω, εχω κανει ερωτηση για διαστασεις και ακομα δεν εχω παρει απαντηση. απο οτι βλεπω δεν εχει 2 οροφους, εγραψα απο Σεπτεμβρη οι καρδερινες να μπουν εκει μεσα. σιγουρα δε θα τις πειραξω απο κει που ειναι τωρα, για μετα την πτερορροια λεω.
 
petsupermarket.gr/7628/product/κλούβα-πουλιών-108χ75χ175cm.html

Λογικά αυτή είναι -χωρίς το χώρισμα- με τις ίδιες διαστάσεις.
Να πω πως την έχω. Είναι όμορφη τουλάχιστον στο χρώμα που την έχω εγώ, μεγάλη, πρακτική με εύκολη συναρμολόγηση ΑΛΛΑ μέτριας ποιότητας.
Μεγάλη προσοχή στην τιμή.
Την πρώτη φορά που την είδα είχε 189 ευρώ με το παλιό ΦΠΑ και θα έπρεπε να την αγόραζα πριν αλλάξει...
Δεν το έκανα γιατί δεν την χρειαζόμουν άμεσα...
Η τιμή άλλαξε σε 149 ευρώ.
Έκανα πάλι πίσω και τελικά την πήρα από την έκθεση του Περιστερίου στα 120 ευρώ.
Οπότε για μεταχειρισμένη και χωρίς τη δυνατότητα δύο ορόφων υπολόγισε τι πρέπει να πληρώσεις...

ΥΓ Θέλω να σε δω να προσπαθείς να πιάσεις καρδερίνα εκεί μέσα... ;-)
 
160 ευρω διαπραγματευσιμη γραφει η αγγελια μαζι με ενα αλλο κλουβι, αλλα αν οι τιμες παιζουν εκει κοντα οπως γραφεις εσυ, καλυτερα να βρω κατι στη πολη που ειμαι, διοτι η αγγελια ειναι Λευκωσια, 150 χιλιομετρα μακρια.
 
Τελικα τι μου προτεινετε; Αν βρω κλουβι που εχει διαστασεις τις ιδιες με αυτες που εχει γραψει ο tzannspy , να βαλω απο Σεπτεμβρη τις καρδερινες (ζευγαρι) η να βαλω τα γεννητουρια (μονο θυληκα) απο τα καναρινια να περασουν την πτερορροια εκει; Εχω 3 που εσκασαν 23 Απριλιου και αλλα 2 μπομπιρακια πληρως απογαλακτισμενα, το ενα απο αυτα το σκουφατο εχει αρχισει να κελαηδαει, οχι σαν ενηλικο αλλα σε το λες και μουρμουριτο.
 
Δεν γνωρίζουμε ούτε αριθμούς, αλλά ούτε και τις εναλλακτικές λύσεις εξοπλισμού που διαθέτεις για να πάρουμε σωστή θέση στο ερώτημά σου.
Εκτός από αυτή την κλούβα έχεις άλλες κλούβες πτήσης;
Που φιλοξενούνται οι καρδερίνες τώρα;
Που φιλοξενούνται τα μικρά;
Τι άλλες εναλλακτικές λύσεις σε μεγάλα κλουβιά έχεις;
Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες του εξοπλισμού και του χώρου της εκτροφής σου;
 
τα 2 μπομπιρακια ειναι σε ζευγαρωστρα 60αρα μονα τους, οι καρδερινες σε 75αρα αν θυμαμαι καλα, μικροτερη παντως οχι, τα αλλα 3 νεογεννητα σε 60αρα που τα ταιζει η καναρα, και ο πατερας μονος στου σε απλο κλουβι και τραγουδα ολη μερα.
 
Άρα δεν υπάρχει πληθυσμός με αριθμό που να επιτάσσει την αγορά αυτού του κλουβιού.
Καλύπτεσαι με όσα έχεις.
Αν την αγοράσεις τη χρησιμοποιείς όπως σε βολεύει
Καλύτερα τα καναρίνια τα μικρά με τα μεγάλα θηλυκά που έχεις.
 
Δηλαδη κυριε Γιαννη, βαζω ολα μαζι μητερα παιδια στο ιδιο κλουβι και τα ξεχωριζω μετα την πτερορροια, να μην απομονωσω δηλαδη τα αρσενικα σε διαφορετικα κλουβια και ολα τα θυληκα μαζι με την μητερα. Αλλα θα μου πειτε που ξερω ποιο ειναι θυληκο και ποιο αρσενικο, και θα σας πω εχετε δικαιο, αφηστε το απαντησα μονος μου. Ευχαριστω. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου άρεσε πολύ αυτό που διάβασα πιο πάνω.. Έναν διάλογο με τον εαυτό σου, με αφορμή τη συζήτηση που προηγήθηκε. Θεωρώ ότι είσαι σε καλό δρόμο.
Τώρα για την κλούβα θα σου πω τα ακόλουθα...η κλούβα φαίνεται κάπως ακριβούτσικη για μη καινούργια, αν δεν έχει χώρισμα για δύο ορόφους είναι μειονέκτημα, αλλά από την άλλη πλευρά στην Κύπρο οι τιμές είναι πιο υψηλές από ό,τι στην Ελλάδα. Θα σου πρότεινα να βρεις πόσο κοστίζουν οι αχρησιμοποίητες κλούβες και τότε να συγκρίνεις, και να πάρεις μία αναλόγων διαστάσεων που όμως θα έχει 2 ορόφους ή εναλλακτικά να αγοράσεις / φτιάξεις κλουβιά μήκους 90 εκατοστών ή 1 μέτρου, με αποσπώμενη σχάρα και αποσπώμενο ταψί που είναι και πιο εύκολα στην καθαριότητα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top