Γενικά Να αγοράσω Zebra Finch που κάθεται φουσκωμένο στο pet shop;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Maria01
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Maria01

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2015
Μηνύματα
380
καληπερα σημερα σε ενα κοντινο πετ σοπ που επισκεφθηκα ειδα καινουρια παραλαβη zembra finch ! 2 απο αυτα ηταν πολυ μωρα 1 μηνα μου ειπε... αλλ ισως και να ειναι μικροτερα! Καθονται φουσκωτουλια κ, αι κοιμουνται πολυ. Γαι να μην τα πολυλογω ενδιαφερομαι να αγιρασω το ενα απο αυτα απο δευτερα οπως σημφωνησα με τον πετσοπα για να δουμε πως θα παει.. ηθελα να ρωτησω υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι αρρωστο.. η ειναι εστσι επειδη ειναι π0ολυ πολυ μωρο; Επιση αν τελικα το παρω που το θελω πραγμξατικα πολυ... Τα δωσω κρεμα; Γιατι αποτι ειδχα μονο του δεν τρωει (τα παρακολουθοθσα για ωρα) ευχαριστω :)
 
Νομίζω ενός Μήνου έχουν μόλις απογαλακτηστει οπότε για κρέμα δεν νομίζω.
Εάν είναι άρρωστο δεν μπορείς να ξέρεις. Μετά είναι θέμα εάν εμπιστεύεται τον πετσοπα.
 
Μου είπε να το αφησουμε μέχρι τη Δευτέρα με βιταμίνες να δούμε την. Πρόοδο του
 
Σίγουρα δε θέλω! Αλλά ρωτησα μήπως συμπεριφερεται έτσι επειδή είναι μωρό! 😉

Σε περίπτωση π πάρω κάποιο μεγαλύτερο εξημερωνεται;
 
Σίγουρα δε θέλω! Αλλά ρωτησα μήπως συμπεριφερεται έτσι επειδή είναι μωρό! 😉
Όλη η περιγραφή της κατάστασης Μαρία εμφανίζει ένα πουλί που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην το βρεις τη Δευτέρα στο κατάστημα. Ακόμη και αν το βρεις πάντως, μην παρασυρθείς και το αγοράσεις τόσο σύντομα. Επιμένω όμως στην αρχική μου άποψη, να μην ασχοληθείς καθόλου.
Σε περίπτωση π πάρω κάποιο μεγαλύτερο εξημερωνεται;
Όλα τα πουλιά εξημερώνονται, εάν υπάρχει διάθεση, σχετική γνώση και επιμονή. Τα πουλιά πάντως δεν είναι εκ φύσεως τα καταλληλότερη πλάσματα για να βάλεις σε μια τέτοια διαδικασία. Ένα σκυλάκι θα ήταν καλύτερη επιλογή.
 
αν εχεις την καλη διαθεση και τον χρονο να σχοληθεις ωστε να γινει καλα(αν ειναι αρρωστο και οχι απλα στρεσσαρισμενο) τοτε παρτο να το σωσεις. Αν οχι αστο.
 
Όταν τα πτηνά φουσκώνουν βρίσκονται στην τελευταία φάση της ασθένειάς του.
Προσωπικά δεν θα το αγόραζα ούτε και κάποιο άλλο από το ίδιο κλουβί (πιθανότητα ασθένειας μεγάλη) και θα ζητούσα από τον υπεύθυνο του petshop να το απομονώσει, να του δώσει αγωγή και κυρίως να μην το πουλήσει σε κανέναν.
 
Δυστυχώς πολλοί πετσοπαδες και να τους το πεις αυτό θα τα πουλήσουν έτσι κι αλλιώς. Σπάνια βρίσκεις πετσοπαδες που να νοιάζονται πραγματικά για τα ζώα τους
 
Σίγουρα δε θέλω! Αλλά ρωτησα μήπως συμπεριφερεται έτσι επειδή είναι μωρό! 😉

Σε περίπτωση π πάρω κάποιο μεγαλύτερο εξημερωνεται;

τα παραδεισια ειναι πιο πολυ πουλια παρατηρησης...

ο πετσοπας δεν θα σου πει ποτε ειναι αρρωστο θα σου πει ειναι μωρο και θα πει οτι θελεις να ακουσεις για να πουλησει.

εχεις ηδη ενα μωρακι μην ρισκαρεις να φερεις στο σπιτι σου ενα αρρωστο που δεν ξερεις τι εχει και να κολλησει και το αλλο τιποτα
 
Σωστά.. Αύριο που θα παω θα πάρω ένα μεγαλυτερο
 
Σωστά.. Αύριο που θα παω θα πάρω ένα μεγαλυτερο

Μην πας σε pet shop. Απευθύνσου σε κάποιο μέλος-εκτροφέα του petbirds. Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι παίρνεις όντως νεαρό πουλάκι και προπάντων υγιές.
 
Μην βιαστείς να πάρεις κάποιο. Σε λίγο καρό θα εμφανιστούν πολλά στα καταστήματα. Νωχελικά πουλάκια που κάθονται φουσκωμένα και κοιμούνται όταν τα άλλα γύρω τους είναι δραστήρια σημαίνει ότι είναι άρρωστα.
Σημάδια υγείας είναι το καθαρό πτέρωμα, η καλή διάθεση, η ενεργητικότητα, τα καθαρά μάτια... Το πτηνό πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης και να τρέφεται κανονικά.

Στα ζεμπράκια οι νεοσσοί ξεχωρίζουν αφού έχουν διαφορετικά χρώματα από τους ενήλικες (έως περίπου και την ηλικία των 6 εβδομάδων).
 
Καλησπέρα.. Τελικα πηραμε το ζεμπρακι μας... Βέβαια όχι εκείνο.
Πήραμε ενα πανέμορφο αγορακι με πολλά χρώματα! Όλη την ώρα τραγουδαει... Τρώει.. και μέχρι στιγμής μια χαρά :)
 
Back
Top