Γενικά Να αγορασω ενα κοκατιλ χωρις δαχτυλίδι;

ThanassisCon

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Αμπελόκηποι
Καλημέρα παιδιά! Τώρα που έγινα φοιτητής και θα έχω μπόλικο χρόνο μπορώ πλέον να αποκτήσω ένα λοφιοφόρο φιλαρακι!
Έκανα σήμερα μια βόλτα στο κέντρο και εκτός από το άθλιο πετ σοπ της Αθηνάς είδα άλλο ένα εκεί κοντά. Είχε διάφορα είδη πουλιών όλα με δαχτυλίδι ΕΚΤΟΣ από τα κοκατιλ. Είχε 5-6 κοκατιλάκια και μάλιστα εκτός κλουβιού, σε σταντ, φαίνονταν υγιή και ευδιάθετα ενώ δεν φαίνονταν να φοβούνται τους ανθρώπους. Το παιδί που δούλευε εκεί μου είπε ότι είναι μεγαλωμένα από εκτροφέα.
Τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι δεν έχουν δαχτυλίδι; Σε τι μου χρησιμεύει ακριβώς το δαχτυλίδι και τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν αν αγοράσει κανεις ένα τετοιο πουλί;
 
το οτι δεν εχουν δαχτιλιδι δεν συμενει απολιτος τιποτα τι πιθανοτερο ειναι ο εκτροφεας που τα ευγαλε δεν ηταν γραμενος σε καποιο συλογο για να εχει δαχτιλιδια. τα δαχτιλιδια κυριος χρυσιμευουν κυριος στο να δεις ποτε ειναι γενιμενο το πουλι απο ποια χορα ειναι και γενικα διχνει οτι ειναι ενα πουλι εκτροφης και οχι αγριο και εχμαλοτιζμενο οσο για προβληματα κανενα δεν προκηπτει αν δεν εχει δαχτιλιδι
 
Δύο πράγματα είναι πιθανά όταν δεν έχει δαχτυλίδι το πουλί.
Είτε είναι από γέννα κάποιου που δεν δαχτυλιδώνει, είτε είναι πιασμένα από τη φύση.
Με το πρώτο δεν υπάρχει πρόβλημα, με το δεύτερο υπάρχει.
Αν τα πουλιά φαίνονται ήρεμα, είναι πιθανότερο να ισχύει το πρώτο.
 
Θανάση,το δαχτυλιδι αποτελέι την ταυτότητα του πουλιου. Αναγραφει την χρονολογια γέννησής του, την χώρα προέλευσης και τον κωδικο του εκτροφέα. Πολλοι απο εμας εχουμε πουλιά χωρις δαχτυλιδια χωρις κανενα πρόβλημα. Αν ομως θες να μαθεις παραπανω στοιχεια για το συγκεκριμενο πουλάκι μπορείς να επικοινωνησεις με τον εκτροφέα και να μαθεις οτι σε ενδιαφέρει.

Ενας σημαντικος λόγος για να επιλεξεις πουλι με δαχτυλιδι είναι οτι ξέρεις και υπολογίζεις περιπου την ηλικια του και ετσι δεν μπορούν να σου πουλήσουν ένα πουλι 5 ετών για νεογέννητο. Επίσης οταν φορουν δαχτυλίδι, καταγραφεις τον κωδικό του, και σε περίπτωση απώλειας μπορείς να αποδείξεις οτι πρόκειται για το δικό σου πουλί.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις εχουν αναφερθεί περιστατικά που το δαχτυλιδι προκαλεσε ενόχληση στο πόδι του πουλιου και έπρεπε να αφαιρεθεί.
 
Back
Top