Αναπαραγωγή Να αλλάξω την τσόχα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλημέρα! Τι συμβουλή μου δίνετε? Να βγάλω το νήμα και να μείνουν με την τσόχα που είναι από κάτω? Οι νεοσσοί γεννήθηκαν από 28-30.4.22. Είναι νωρίς, το ξέρω, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά μέσα στη φωλιά έχει ακαθαρσίες. Περιμετρικά τα καθάρισα αυτά που βλέπετε.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220503_101150.webp
    Screenshot_20220503_101150.webp
    38,8 KB · Προβολές: 99
Να βγάλω το νήμα και να μείνουν με την τσόχα που είναι από κάτω?
Όχι, να περιμένεις να φτάσουν 10-12 ημερών για να το κάνεις και καλύτερα να τοποθετήσεις νέα τσόχα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ οκ ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να καθαρισω, όσο είναι δυνατόν, και αυτα που βρίσκονται πιο χαμηλά.
 
Θα προσπαθήσω να καθαρισω, όσο είναι δυνατόν, και αυτα που βρίσκονται πιο χαμηλά.
Μην πολυενοχλείς την φωλιά γιατί οι γονείς μπορεί να αντιδράσουν, περίμενε 3-4 ημέρες και κάνε την αλλαγή μετά.
 
Μην πολυενοχλείς την φωλιά γιατί οι γονείς μπορεί να αντιδράσουν, περίμενε 3-4 ημέρες και κάνε την αλλαγή μετά.
Έχεις δίκιο! Απλά φοβάμαι τα μικρόβια. Ήδη πηγαίνω 3-4 φορές αλλά πρέπει να ελέγχω.
 
Πάντως, το άρθρο που υπάρχει εδώ μέσα "από το αυγό μέχρι την ανεξάρτητοποίηση των νεοσσων", συμβουλεύει την 6η μέρα να γίνει καθαριότητα.
 
Καλημέρα. Επανέρχομαι στο θέμα. Σημερα το πρωί, (άκουσα το ένστικτο μου και προσπαθώ να καθαρίζω γυρω γύρω τη φωλιά από ακαθαρσίες... Είναι πάρα πολλές, ειλικρινά! ) είδα την κανάρα να μην μπορεί να πατησει το ποδαράκι της. Πανικός σε εμένα! Τελικά, οι ακαθαρσίες των μικρών της ειχαν κολλήσει και ξεραθει στα δαχτυλάκια της και δεν μπορούσε να πατήσει. Την πήρα, της το καθάρισα με ζεστό τρεχούμενο νερο(μόνο τα δάχτυλα) και την γύρισα πίσω. Έκανε ένα τέταρτα να το πατήσει καλά αλλά συνήλθε. Απλα, το αναφέρω γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με τα μικρά μέσα στη φωλιά! Άρα, πιστεύω και επιβεβαιώστε με, ότι πρέπει να γίνει άμεσα αλλαγη τσοχας.
 
πιστεύω και επιβεβαιώστε με, ότι πρέπει να γίνει άμεσα αλλαγη τσοχας.
Το εσωτερικό της φωλιάς φροντίζουμε να είναι καθαρό. Η γυρλάντα με τις κωτσιλιές είναι σήμα κατατεθέν. Μη "τρελένεσαι", όχι υπερβολές . Εξ' άλλου όσες καθαριότητες και να κάνεις, κάθε 2η , 3η μέρα, έτσι και χειρότερη θα είναι η φωλιά. Οταν κάνουμε αλλαγή δεν αλλάζουμε τσόχα (είναι λάθος). Καθαρίζουμε ή αφαιρούμε την φωλιά απο κλωστές και αφήνουμε καθαρή την τσόχα.
 
@mgerom εντωμεταξυ οι απόψεις διίστανται. Παραπάνω ένας φίλος, μου είπε, καλύτερα, να αλλάξω τσόχα.. Σκέφτομαι, να αφήσω για πρώτη δόση την αρχική τσόχα (αν φυσικά είναι καθαρή και μπορω) αφαιρώντας τα νηματα και λίγες μέρες αργότερα να κάνω πάλι αλλαγή.Την ίδια συζήτηση είχαμε και πέρυσι, γιατι ήταν αρκετοί οι νεοσσοί, όπως και φέτος, και είχαμε κατάληξη στο συμπέρασμα να αλλάζω πολύ πιο συχνά την τσόχα απ ότι συνήθως. Τρελαινομαι, έχεις δίκιο αλλά τα μικρούλια πέρα από το ότι μπορώ να ελέγξω αν είναι καλά, δε μπορω να δω λεπτομέρειες. Και με τρομάζει η σκηνή με την καναρα που είδα σήμερα.
 
Όσο πιο πολλές κουτσουλιές είναι μαζεμένες γύρω από τη φωλιά, τόσο πιο καθαρό κατά πάσα πιθανότητα είναι το εσωτερικό της.

Αν χρειαζόταν να αλλάζουμε τσόχα 2 κ 3 φορες ανά γέννα ανά ζευγάρι τότε οποιοι έχουν πολλά ζευγάρια θα έπρεπε να δίνουν μια περιουσία μόνο για.τσόχες.
Που στην τελική είναι μεν βολικές/χρήσιμες αλλά προαιρετικές.

Εγω στα μισά σχεδόν ζευγάρια δεν βαζω πλεον τσόχα γιατί είτε δεν τη θέλουν και την πετάνε από τη φωλιά είτε τη μασάνε και τη διαλύουν.
 
Εγω στα μισά σχεδόν ζευγάρια δεν βαζω πλεον τσόχα γιατί είτε δεν τη θέλουν και την πετάνε από τη φωλιά είτε τη μασάνε και τη διαλύουν.
Την τσόχα την στερεώνουμε πάντα στο βάθος της φωλιάς. Για μαλακή βάση εκτός απο το βαμβάκι που έχει η συσκευασία κλωστών που χρησιμοποιούμε ( SISAL λινατσα-βαμβακι) , βάζουμε και το "χνούδι" απο τις παλαιές τσόχες. Τις παλαιές τσόχες, αφού πληθούν και στεγνώσουν, τις χτενίζουμε με μια συρματόβουρτσα μέχρι ...τελικής πτώσεως. Το θέμα με την αλλαγή τσόχας δεν έχει να κάνει με το κόστος αλλα με την πιθανότητα να "αντιδράσει" αρνητικά κάποιο περίεργο θηλυκό .που δεν έχει την αίσθηση και την μυρωδιά της φωλιάς της, στο νέο υλικό.
 
αλλα με την πιθανότητα να "αντιδράσει" αρνητικά κάποιο περίεργο θηλυκό .που δεν έχει την αίσθηση και την μυρωδιά της φωλιάς της, στο νέο υλικό.
Άσε γιατί πέρυσι το βίωσα με "σκληρό" τρόπο.εχασα 2 φλωρακια γι'αυτο το λογο. Σταμάτησε να τα ταΐζει. Παλι καλά πρόλαβα τα άλλα δύο και τα έβαλα σε άλλες φωλιές να ταϊστουν.
 
Back
Top