Διατροφή Να αλλάξω το μείγμα σπόρων των καναρινιών μου τον χειμώνα;

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα σε ολους.Πλησιαζει ο χειμωνας και ηθελα να ρωτησω για το αν θα πρεπει να αλλαξω την βασικη τροφη στα καναρινια μου.διαμενουν σε εξωτερικό χωρο και το βασικο μιγμα που χρησιμοποιω ειναι το manitoba canary premium best.η απορια μου ειναι αν πρεπει να παρω ενα πιο ελαφρυ μιγμα.σκεφτομουν για το manitoba T3 platino (5kg).απο την ερευνα που εκανα μου αρεσει και της vadigran breeder plus αλλα υπαρχει μονο σε σακι και φοβαμαι θα μου μεινει τοση πολυ ποσοτητα.
 
Πλησιαζει ο χειμωνας

η απορια μου ειναι αν πρεπει να παρω ενα πιο ελαφρυ μιγμα.σ
Τον χειμώνα τα πουλιά έχουν ανάγκη από λιπαρούς και ελαιούχους σπόρους για να έχουν τις "δυνάμεις" να αντέξουν το κρύο, δηλαδή χρειάζονται λίγο ποιό βαριά μίγματα και όχι ποιό ελαφριά. Πιστεύω πως το μίγμα που δίνεις τώρα τα καλύπτει πλήρως και ιδικά τον χειμώνα μιας και είναι ένα από τα "βαριά" μίγματα.

σκεφτομουν για το manitoba T3 platino (5kg)
Αυτή χρησιμοποιώ και εγώ, και έχει μεγάλη αποδοχή από τα καναρίνια. Είναι λίγο ποιό ελαφριά, από αυτή που χρησιμοποιείς, για αυτό αν έχεις σκοπό να την προμηθευτείς για μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων, νομίζω είναι δώρον άδωρον μιας και αυτή που χρησιμοποιείς είναι πολύ ποιό πλήρης.
 
@Liakos18 πιστευα οτι χρειαζομασταν πιο ελαφρια μίγματα διοτι δεν ειναι τοσο δραστηρια τον χειμωνα για να μην παρουν κ παραπανω κιλα.και τις κρυες μερες απλα προσθετεις λιγους ελαιουχους σπορους.αν ειναι οκ με την manitoba premium δεν θα τους αλλαξω κατι.θελουν καποια προσθηκη επιπλεον κατά τις κρυες περιοδους?(πχ λιγο καναβουρακι-νιζερ)
 
Κοίταξε, το σίγουρο είναι ότι χειμώνα - καλοκαίρι τα πουλιά χρειάζονται ένα καλό μίγμα. Κατά την γνώμη μου δεν είναι αναγκαίες οι προσθαφαιρέσεις σπόρων, τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες και απλούς χομπίστες. Χρειάζετε απλά ένα καλό και επώνυμο μίγμα σπόρων που θα εξασφαλίσει στα πουλάκια υγεία. Αναμφίβολα όμως, όταν κριθεί απαραίτητο, μπορούμε να παρέμβουμε. Π.χ Εαν ένα πουλάκι έχει αρκετό λίπος, πρέπει να βρούμε ένα ελαφρύ μίγμα για να το βοηθήσουμε να αδυνατίσει, ή στην αναπαραγωγή - πτερωρια, χρειάζονται πλούσιο μίγμα σπόρων για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις στρεσογόνες καταστάσεις, και ως εκεί. Προσωπηκά χειμώνα - καλοκαίρι χρησιμοποιώ ένα μόνο μίγμα σπόρων το οποίο βέβαια έχω δει, πως είναι αποδεκτό από τα πουλιά. Επομένως και με αυτό το μίγμα που δίνεις, να συνεχίσεις πιστεύω πως είναι μια χαρά.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Ξέρω πως όσοι βάζουν τα πουλιά για αναπαραγωγή βάζουν το χειμώνα πιο ελαφρύ μείγμα και όταν έρθει η προετοιμασία του ζευγαρώματος το μείγμα είναι πιο εμπλουτισμένο.
 
πιστευα οτι χρειαζομασταν πιο ελαφρια μίγματα διοτι δεν ειναι τοσο δραστηρια τον χειμωνα για να μην παρουν κ παραπανω κιλα

βάζουν το χειμώνα πιο ελαφρύ μείγμα και όταν έρθει η προετοιμασία του ζευγαρώματος το μείγμα είναι πιο εμπλουτισμένο.
Παιδιά ίσως να έχετε δίκαιο. Εγώ πάντως είχα την πεποίθηση πως αντιθέτως, τον χειμώνα χρειάζονται μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων. Σύντομα κάποιος θα μας λύσει την απορία👍
 
το βασικο μιγμα που χρησιμοποιω ειναι το manitoba canary premium best
Χρησιμοποιώ την ίδια, αυτό που κάνω αυτή την περίοδο είναι να προσθέτω στην συσκευασία του 250gr Κεχρί, έτσι αυξάνει το ποσοστό του κεχριού και γίνεται το μείγμα πιο ''ελαφρύ''.
την ανοιξη σκοπευω και εγω να προχωρήσω σε αναπαραγωγη
Καί στην αναπαραγωγή χρησιμοποιώ την ίδια (χωρίς την προσθήκη επιπλέον κεχριού) χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
την συσκευασια του ενος κιλου 250gr κεχρι?
Ακριβώς αυτό, κάθε φορά που ανόιγω την συσκευασία του 1kgr της προσθέτω 250gr κεχρί, τα βάζω σε ένα μπολ τα ανακατεύω και μετά βάζω το μείγμα στην συσκευασία της manitoba.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ η αληθεια ειναι οτι δεν το χα σκεφτει καν οτι μπορει να γινει,να κρατησω την τροφη που ξερω πως εχει αποδοχη και απλα να την αραιωσω με αυτον τον τροπο.σε ευχαριστω Ιωαννη για τα φωτα σου.θα ψαξω για συσκευασμενο κεχρι και θα πραξω το ιδιο.και ποτε επανερχομαι στο κανονικο χωρις αραιωση?γυρω στον φεβρουαριο?αν πεις πως σκοπευω γυρω στον Απρίλη να σμιξω τα ζευγαρακια μου.
 
Ανεξάρτητα αν έχουμε σκοπό την αναπαραγωγή ή όχι, το Χειμώνα η διατροφή πρέπει να είναι λιτή έτσι ώστε τα πουλιά να καταλάβουν την αλλαγή της εποχής, η διάρκεια του ημερήσιου φωτός και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος επίσης τα βοηθάνε να καταλάβουν ότι άλλαξε η εποχή.
Λιτή διατροφή δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τα πουλιά μόνο με σπόρους, προσωπικά δίνω και αυγοτροφή και καναβούρι αλλά αραιά (10-15 ημέρες) και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, φυσικά συνεχίζω να δίνω λαχανικά.
Τα πουλιά που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο χρειάζονται ενίσχυση της διατροφής τους με λιπαρούς σπόρους όταν κάνει πολύ κρύο, αποφεύγοντας τις υπερβολές στις ποσότητες.
Τα πουλιά που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους έχουν μικρότερη ανάγκη για ενίσχυση με λιπαρούς σπόρους.
και ποτε επανερχομαι στο κανονικο χωρις αραιωση?γυρω στον φεβρουαριο?αν πεις πως σκοπευω γυρω στον Απρίλη να σμιξω τα ζευγαρακια μου.
Ναι, αρχές Φεβρουαρίου.
 
Κατα κανονα στην τρεχουσα περιοδο της συντηρησης τα πουλια θελουν ενα ελαφρυτερο μειγμα απο την περιοδο της αναπαραγωγης.
Το ποσο βαρυ θα ειναι το ελαφρυ μειγμα της περιοδου συντηρησης εξαρταται απο πολλους παραγοντες(περιβαλλον,ρατσα,μεγεθος κλωβων).

Σιγουρα το μειγμα παιζει το ρολο του στο switch για την αναπαραγωγικη περιοδο, αλλα τον πρωταγωνιστικο ρολο εχουν οι μαλακες τροφες.
 
Καλησπερα σε ολους.Πλησιαζει ο χειμωνας και ηθελα να ρωτησω για το αν θα πρεπει να αλλαξω την βασικη τροφη στα καναρινια μου.διαμενουν σε εξωτερικό χωρο και το βασικο μιγμα που χρησιμοποιω ειναι το manitoba canary premium best.η απορια μου ειναι αν πρεπει να παρω ενα πιο ελαφρυ μιγμα.σκεφτομουν για το manitoba T3 platino (5kg).απο την ερευνα που εκανα μου αρεσει και της vadigran breeder plus αλλα υπαρχει μονο σε σακι και φοβαμαι θα μου μεινει τοση πολυ ποσοτητα.

Καλησπέρα @ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7. Έχω εξωτερική εκτροφή και χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια το μίγμα της vadigran που ανέφερες. Η χορήγηση του γίνεται με τον ίδιο τρόπο, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με μεγάλη αποδοχή από τα πουλιά. Προμηθεύομαι σακί, το οποίο μοιράζω σε 2 μεγάλους πλαστικούς κουβάδες, που αποθηκεύω σε σκιερό και δροσερό μέρος. Δεν είχα έως τώρα πρόβλημα με την συντήρησή του. Κατά την αναπαραγωγική αυξάνω την χορηγούμενη ποσότητα, χωρίς να αλλάξω το μείγμα. Κλείνοντας, μπορεί να περιέχει ποικιλία σπόρων αλλά σε τέτοια ποσοστά που το καθιστούν σχετικά ελαφρύ.
 
@Stfns εχω ακουσει και διαβασει οτι ειναι ενα πολυ καλο μίγμα..τα 20 κιλα μου φαινονται πολλά για τα καναρινακια που έχω και το μονο που φοβαμαι ειναι να μην αλλοιωθεί.(δεν βγαζουν και αυτοι ενα 5κιλο για εμας τους νεοσύλλεκτους 😆)
 
Back
Top