Αναπαραγωγή Να αντικαταστήσω τα αυγά με πλαστικά μετά το 3ο αυγό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλημέρα. Η καναρα μου προχώρησε σε δεύτερη γέννα. Να σας πω την αλήθεια, δεν ήθελα ιδιαίτερα. Απλά επειδή το ζευγάρι φρόντιζε πάρα πολύ τα πρώτα μικρά, δεν ήθελα να σταματήσω το τάισμα τους. Έχω 2 ερωτήσεις: 1η. Την πρώτη φορά δεν απομάκρυνα τα αυγα να τα αντικαταστησω με πλαστικά γιατί φοβόμουν. Τα κατάφεραν όμως. Σήμερα, όμως έκανε 3ο αυγό. Μήπως έστω και σήμερα προσπαθησω να τα αντικαταστησω? Η είναι πολύ αργά? Δεν κάθεται συνέχεια στα αυγά γιατί ταΐζει τα μεγάλα μωρά που έχει μέσα από το χώρισμα. (παντως και τα μωρά και οι γονείς δείχνουν να τους στεναχωρεί το χώρισμα) 2η.Ποτε να χωρίσω το ζευγάρι, αν πρώτα ο Θεός βγουν τα μωρά? Και αν ταΐζουν?
 
Για να έχει νόημα η αλλαγή πρέπει να γίνει από το πρώτο αυγό. Από τη στιγμή που το ζευγάρι φροντίζει τα μικρά του, θα έλεγα να μην μπεις στη διαδικασία της αντικατάστασης των αυγών.
 
Προσωπικά, στην τελευταία γέννα, αφήνω μόνο το θηλυκό απο το δεύτερο-τρίτο αυγό. Σε άλλο κλουβί το αρσενικό με τα μικρά της προηγούμενης γέννας. Η εμπειρία μου έχει δείξει, οτι τα ποσοστά φυσιολογικής συνέχειας και στα δύο κλουβιά είναι τα υψηλότερα απο κάθε άλλη διαχείρηση.
 
Back
Top