Αναπαραγωγή Να αρχίσω του χρόνου την αναπαραγωγή ή να μείνω με τα αρσενικά μου;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν μου προτείνετε να αρχίσω του χρόνου με το καλό την αναπαραγωγή. Δε ξέρω τι παίζει από άποψη χρόνου αλλά και οικονομικά. Επίσης τι προσφέρει σε έναν αρχάριο σαν και εμένα; η θα ήταν καλύτερα να μείνω μόνο στα αρσενικα μου;
 
Toν χρονο και τα οικονομικα σου τα ξερεις μονο εσυ Τασο!

Για να εχεις πουλακια με σωστη υγεια, σωστα προετοιμασμενα για αναπαραγωγη απο την αρχη της εως το τελος και μετεπειτα να κανεις και διαχειριση τον νεοσσων θα απαιτηθει καποιο εξτρα χρηματικο ποσο αλλα πιο πολυ θα απαιτηθει αρκετος χρονος.

Σαν αρχαριο θα σου προσφερει ενα μαθημα... Ευθυνων, εμπειριων, χαρας (εννιοτε λυπης) και αν ολα πανε καλα στο τελος θα μεινεις με ενα ωραιο χαμολγελο οτι καταφερες τον στοχο σου.
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Το μόνο που με προβληματίζει πιο πολύ είναι ο χρόνος τα χρήματα με ένα καλο καλό κουμάντο παλεύονται για ένα ζευγάρι.
Τελικά τι θα μου πρότεινες;
 
Πρώτα απ' όλα πρέπει να σταθείς στο αν θέλεις εσύ να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, τότε έχεις αρκετό χρόνο μέχρι την επόμενη περίοδο αναπαραγωγής για να ενημερωθείς σωστά και να ανακαλύψεις αν σε ενδιαφέρει ή όχι.

Επίσης, εκτός από αυτά που σου είπε ο Αντώνης, πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με τα πουλάκια που ενδεχομένως να προκύψουν.
 
Μια 60αρα μινιμουμ για το ζευγαρι και αλλη μια για τους νεοσσους μεχρι να αποφασισεις τι θα τους κανεις.
Ανν τους κρατησεις ολους θα χρειαστεις κατι παραπανω μιας και δυνητικα μπορει να βρεθεις και με 15 νεοσσους αν δεν διακοψεις την αναπαραγωγη.

Δεν χρειαζεται ολοκληρο δωματιο, χρεαζεται επαρκης χωρος σε ενα δωματιο που θα εχει καταλληλες συνθηκες διαμονης για τα καναρινια με πιο βασικο να τηρεις το ωραριο τους (ανατολη-δυση)
 
@Tony Forpus σε ευχαριστώ και πάλι το θέμα είναι ο χρόνος τα πουλιά θα τα χαρίζω σε φίλους τα αρσενικα όλοι θέλουν. Ένα πρόβλημα είναι τα θυληκα.

@Stavros ευχαριστώ πολύ. Πιστεύω είναι κάτι το πολύ ενδιαφέρον μιας και βλέπεις τη δημιουργία αλλά φοβάμαι και την πλήρη αποτυχία!
 
Τι άλλο θ α έπρεπε να σκεφτώ;

Ένα πρόβλημα είναι τα θυληκα.
κανενα προβλημα τα θηλυκα, Απο την στιγμη που σκεφτεσαι να χαρισεις, οπως εσυ που εχεις μονο αρσενικα και σκεφτεσαι να κανεις αναπαραγωγη, ετσι θα βρεις και εσυ καποιον που θα χρειαζεται μονο θηλυκα για την αναπαραγωγη του, το "προβλημα " με τα θηλυκα ειναι για τα υβριδια που τα περισσοτερα δεν ειναι γονιμα.
 
Τα καλά και υγιή θηλυκά έχουν πιο πολύ ζήτηση.
Σκέφτεσαι για τύπο ή τραγουδιστές. Βασικά δεν θυμάμαι τι καναρίνια έχεις
Εγώ θα σε προετρεπα να ξεκινήσεις σιγά σιγά τον σχεδιασμό, τσεκαρωντας τα οικονομικά σου, την κατανομή του χρόνου κλπ. Έτσι και αλλιώς θηλυκό πουλάκι από Οκτώβριο και μετά, σωστά;
 
Διάβασε αν θέλεις και το άρθρο μας για την αναπαραγωγή για να πάρεις μια ιδέα σε τι πλαίσια θα πρέπει να κινηθείς αν το αποφασίσεις. Τα σημαντικότερα όλων κατά τη γνώμη μου είναι τα ακόλουθα:
  1. Να διαθέτεις τον κατάλληλο χρόνο για καθαρισμό, εποπτεία και παρασκευή / διάθεση τροφών
  2. Να διαθέσεις επίσης χώρο όπως σου είπαν, χώρο μέσα στο σπίτι με τις κατάλληλες συνθήκες ή προφυλαγμένο εξωτερικό χώρο, χώρο για κλουβιά (ζευγαρώστρες + μια 90ρα για κλούβα πτήσης των μικρών αφού απογαλακτιστούν) και φυσικά τα χρήματα να υποστηρίξεις αυτές τις αγορές (πρόσθετοι σπόροι, ενδεχομένως συμπληρώματα π.χ. ασβεστίου, κλουβιά, νήματα, φωλιές - όλα αυτά στοιχίζουν max 100 euro) αλλά και πιθανή επίσκεψη σε πτηνίατρο (αχρείαστη νά 'ναι)
  3. Να έχεις όρεξη, σταθερότητα στην απόφασή σου
  4. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ο προορισμός των απογόνων, το που θα δοθούν δλδ και αν οι αποδέκτες θα τα περιποιούνται σωστά.
  5. Τέλος, θα πρέπει να έχεις κάνει και έναν στοιχειώδη σχεδιασμό ως προς τη διάθεση μίας πρόσθετης θέσης για το θηλυκό σου το οποίο θα πρέπει να ξεκουράζεται ήσυχο μετά τη λήξη της αναπαραγωγής και το οποίο θα είναι αναπαραγωγικά παροπλισμένο μετά από λίγα χρόνια έως να πεθάνει ελπίζω ήσυχα υπό τη φροντίδα σου.
 
@tasioskis ναι συμφωνώ αλλά ξέρεις οι περισσότεροι προτιμούν τα αρσενικα λογω τραγουδιού...
@gregog7 έχω κοινα καναρινια και κατά συνέπεια τραγουδούν Αρκετά καλά. Ναι θέλει αρκετή σκέψη για όλα τα πράγματα...
Ναι πουλάκι από φθινόπωρο.
@ianos όλα αυτά είναι ζητήματα που ήδη έχουν αρχίσει να με απασχολούν κια τα σκέφτομαι.
 
Back
Top