Φροντίδα Να ασχοληθώ με το νέο Μπάτζι ή να του δώσω 1 εβδομάδα να εξοικειωθεί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Haroula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Haroula

PB New Member
Εγγραφή
8 Απρ 2017
Μηνύματα
11
Πόλη
Ηράκλειο
Καλημέρα! Δεν ξέρω αν αυτό που ΘΑ γράψω το δουν όλοι της ομάδας αλλά ο. Κ! Είμαι καινούρια της ομάδας μόλις έκανα εγράφη. Χθες πήρα ένα αρσενικό budgies 2 μηνών Ο σκοπός μου είναι να το κάνω ΝΑ εξοικειωθεί και να το έχω εκτις κλουβιού μόλις μάθει! Αυτές τις δύο μέρες που τον έχω ποια είναι η γνώμη σας να μην ασχοληθώ μαζί του απλά να του δώσω 1 εβδομάδα χρόνο να εξοικειωθεί;
 
Καλώς ήρθες Χαρούλα, να σου ζήσει το παπαγαλάκι σου!
Το πουλάκι που πήρες είναι πολύ μικρό. Γνωρίζεις πως έχει τραφεί; Από τους γονείς του; Από τον εκτροφέα; Έχει μάθει να τρώει τους σπόρους; Αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα.
Ναι για μερικές μέρες, άφησέ το ήσυχο να μάθει το περιβάλλον. Αν όμως είναι ήμερο, μπορείς για λίγα λεπτά καθημερινά να το ακουμπάς, να το ταΐζεις από το χέρι σου, για να μην αγριέψει.
Ποτέ δεν θα το έχεις μόνιμα εκτός κλουβιού. Για κάποια ώρα κάθε μέρα και ποτέ όταν λείπεις από το σπίτι.
Απάντησε και επίσης ό,τι άλλο θελήσεις, να ρωτήσεις χωρίς δισταγμό.
 
Χρειάζεται σρκετή υπομονή το εγχείρημα σου παντως.
 
Καλως ηρθες στους "LOS BUDGIESTAS" Χαρουλα. Κατ αρχην δωστου λιγο χρονο να ηρεμισει να εξερευνησει και να εξοικιωθει με το νεο του περιβαλλον! Οταν νοιωσει ανετα θα το καταλαβεις απο τη συμπεριφορα του! Τοτε σιγα σιγα και με ηρεμες κινησεις θα προσπαθησεις να το πλησιασεις κατ αρχην βαζοντας το δαχτυλο σου εξω απο το καγκελα! Μπορεις να το δελεασεις με καποια λιχουδια η σπορους βρωμης η κεχρι σενεγαλης! Θα σε πλησιασει μονο του απο περιεργεια! Ανεβασε και καμμια φωτο να το καμαρωσουμε και μεις!
 
Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Τον Τίτο ΜΟΥ τον έχω περίπου επτά ημέρες είναι δύο μηνών όπως έχω κάνα πει. Μπορώ να πω πως ήταν και είναι ήρεμο το καλό μου δεν έχει τραφεί από εκτροφέα από ότι ξέρω. Πριν 2 μέρες προσπάθησα να τον πλησιάσω ΜΟΥ έκανε μεγάλη εντύπωση πως με δέχτηκε με τόση ευκολία τον ταισα και τον χάιδεψε ήταν πολύ ήσυχος σε καμία περίπτωση δεν τον πιεσα! Σήμερα ήταν ακόμα καλύτερα και ίσως σας φανεί παράξενο αλλά με άφησε να του δώσω Φιλάκι. Είμαι πολύ χαρούμενη! Είμαι όμως πολύ προσεκτική και του δίνω τον χρόνο του!

Ανέβηκε και στο δάχτυλο μου. Βέβαια πριν γίνουν όλα αυτά του μιλάω ΜΌΝΙΜΟΣ σε ένα τόνο να συνηθίσει την φωνή μου.

Χρειάζεται σρκετή υπομονή το εγχείρημα σου παντως.
Xaxo 4 γνωρίζω πως πραγματικά θέλει τρομερή υπομονή να καταφέρω ΑΥΤΟ που θέλω όμως βλέπω ότι έχει καλό χαρακτήρα και ήρεμο και θέλω να πιστεύω πως θα τα πάμε καλά! Υπάρχει μια πρόοδο προς το παρόν με πλησίασε μόνος χωρίς να τον πιάσω έφαγε από το χερι μου και ανέβηκε.
 
Μπράβο, πολύ ευχάριστα τα νέα σας!
Κράτησε τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, περιέχει τα περισσότερα θέματα για την σωστή περιποίηση του φίλου σου που μπορείς να διαβάζεις σιγά-σιγά.
Να ρωτάς για ότι χρειάζεσαι και να μαθαίνουμε τα νέα σας. 🙂
 
Back
Top