Φροντίδα Να αφήνω με τη ζέστη τα lovebirds στο μπαλκόνι;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω εαν ζευγαρι lovebirds τα οποιοα τα εχω σε κλουβι στο μπαλκονι- κατω απο τη τεντα εννοειτε-.
τωρα με την υπερβολικη ζεστη πρεπει να συνεχισω να τα εχω εξω η ειναι καλυτερα να τα βαζω μεσα εστω το μεσημερι. Τους εχω παντα μεσα το μπανακι το οποιο ανανεωνω 2 φορες την ημερα αλλα πολυ σπανια κανουν μπανιο.
περιμενω τις συμβουλες σας
 
Το μπάνιο στα πουλιά δεν πρέπει να παραμένει όλη την ημέρα στο χώρο του. Λίγα λεπτά το πρωί είναι αρκετό.
Αν κρίνεται απαραίτητο ίσως μπορεί να μπει και περισσότερες φορές, αλλα πάντα για λίγα λεπτά της ώρας.
 
Το μπάνιο στα πουλιά δεν πρέπει να παραμένει όλη την ημέρα στο χώρο του. Λίγα λεπτά το πρωί είναι αρκετό.
Αν κρίνεται απαραίτητο ίσως μπορεί να μπει και περισσότερες φορές, αλλα πάντα για λίγα λεπτά της ώρας.
για ποιο λογο;
 
Αυτό με την μπανιερίτσα έτσι όπως διατυπώνεται περί 10 λεπτού κτλ, δεν είναι σωστό.
Το μπάνιο πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως όταν το πουλάκι πλυθεί, γιατί το νερό έχει πλέον λερωθεί από το πτέρωμα και τα πόδια του και δεν πρέπει να πιει νερό από εκεί.
Αν ενώ το βάλουμε δεν κάνει μπάνιο αμέσως, δεν υπάρχει χρονική διάρκεια παραμονής του στο κλουβί, απλά πρέπει να έχουμε το νου μας να μην κουτσουλιστεί, γιατί τα πουλιά μπορεί πάντα να πιουν το νερό αυτό.
Επίσης δεν το αφήνουμε το βράδυ, μην έχουμε ατύχημα σε περίπτωση νυκτερινού πανικού.
Συμπληρωματικά να πω, δεν γεμίζουμε με πολύ νερό την μπανιέρα.
 
Πιστεύω ότι όταν ένα πουλάκι θέλει να κάνει μπάνιο, δεν προλαβαίνεις να βάλεις τη μπανιέρα και εκείνο έχει κάνει μπάνιο αμέσως. Όσο για μεγάλα κλουβιά(κλούβες) που υπάρχουν πολλά πουλιά είναι να μην κανει ένα την αρχή. Μόλις μπει το πρώτο μετά ακολουθούν όλα.
 
Πιστεύω ότι όταν ένα πουλάκι θέλει να κάνει μπάνιο, δεν προλαβαίνεις να βάλεις τη μπανιέρα και εκείνο έχει κάνει μπάνιο αμέσως.
Για κάποια πουλιά, ιδίως τα καναρίνια, αυτό ισχύει.
Είχα και κάποιο budgie που είχε αυτήν την συμπεριφορά. Δεν είναι όμως όλοι οι παπαγάλοι έτσι. Πρώτ' απ' όλα δεν κάνουν οι περισσότεροι συχνά μπάνιο. Δεν ξέρεις ποια μέρα θα τους έρθει η όρεξη, ούτε καν ποια ώρα.
Από αυτά που έχω τώρα, αυτές που κάνουν πιο συχνά μπάνιο είναι οι ροζέλες μου. Πολλές φορές, κάνουν πρωί-πρωί στο νερό τους πριν προλάβω να μπω να κάνω την φροντίδα τους.
Υπάρχουν άλλοι που θα βάλεις εκατό φορές μπανιέρα και θα κάνουν μία φορά μπάνιο.
Επίσης επειδή οι παπαγάλοι είναι έξυπνοι και καχύποπτοι επιθυμούμε την εξοικείωση με το σκεύος, κάτι που δεν γίνεται σε διάστημα δεκάλεπτου.
Σίγουρα επίσης αυτό που λέει η Παναγιώτα ότι τα πουλιά παρασύρουν το ένα το άλλο, ισχύει όταν έχεις μεγάλες εκτροφές με πολλά πουλιά.
 
Εμενα η δικια μου (παπαγαλος) κανει μπανιο 1 φορα την εβδομαδα, παλιά εκανε καθε Κυριακη μεσημερι. Απο την Κυριακη του Πασχα (που την ειχαμε εξω κ σε αλλο κλουβι κ δεν εκανε μπανιο) κανει καθε Δευτερα. Παραταυτα εμεις βαζουμε την μπανιερα απο την Κυριακη, οταν κανει μπανιο την βγαζουμε.
 
Εμένα ο δικος μου την πρωτη φορα που αγορασα την μπανιερα και του την πηγα κοντα του μπηκε αμεσως και μου ηταν πολυ περιεργο (απο τοτε, απο πριν το πασχα αντε να εχει κανει 3-4 φορες μπανιο), τωρα εκανε ενα χθες με το ζορι και ειναι συναιχεια με ανοιχτα τα φτερα (διαβασα καπου πως αυτο σημαινει πως ζεστενεται) αυτη ειναι η κλασικη εσωτερικη μπανιερα. Αυριο το πρωι που θα λειπω σκεφτηκα να του αφησω μονο την εξωτερικη αφου θα εχει καυσωνα μπας και μπει να δροσιστει
 

Σχετικά θέματα

Back
Top