Φροντίδα Να αφήνω το budgie να πετάει μέσα στο σπίτι όταν υπάρχει παιδί;

spyros2020

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Πήρα πρόσφατα ένα παπαγαλάκι Μπατζι (από γνωστό μου που δεν το ήθελε) και προσπαθώ να μάθω το δυνατόν περισσότερα. Με ενδιαφέρει κυρίως να μάθω λεπτομέρειες στα θέματα υγιεινής και αν μπορώ να το αφήνω να πετάει μέσα στο σπίτι όταν υπάρχει μικρό παιδί. Γενικά είναι πολύ φιλικό αλλά κάνει κουτσουλιές ανεξέλεγκτα και φοβάμαι πολύ για μεταφορά μικροβίων, σαλμονέλας, κτλ. Κάθε πληροφορία, συμβουλή ή καθοδήγηση είναι ευπρόσδεκτη!
 
Γειά σας, να το χαίρεστε το πουλάκι! Καλό θα είναι να βγαίνει απο το κλουβί καθημερινά για τουλαχιστον 1-2 ώρες (και αυτό εφόσον έχει και κλουβακι καταλληλου μεγέθους). Το παιδάκι τί ηλικίας είναι; Υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο; Ενας πτηνιατρος θα μπορούσε να σας λύσει καποιες τέτοιες απορίες και να διαβεβαιώσει για την υγεια του πτηνού (βέβαια και η φυσική χλωρίδα που υπάρχει στις κουτσουλιες δεν ειναι ασφαλής για εμάς). Επίσης εκπαιδεύονται να κουτσουλανε σε συγκεκριμένα σημεία αλλά θέλει ενασχόληση και χρόνο για να το μάθουν. Εαν τα καθαρίζετε απευθείας δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα υγιεινής πάντως (εκτός δηλαδή εαν καταφέρει να φάει κάποια κουτσουλια), εγω περισσότερο θα ανησυχούσα για πιθανό τραυματισμό του πτηνού απο κάποια πιθανή άγαρμπη παιδική κίνηση (εαν είναι μικρό το παιδάκι), ή μην ανοίξει κανα παράθυρο ή πόρτα το παιδί και φύγει το πουλί.
 
Κατανοητό και ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το παιδάκι είναι τεσσάρων και φαίνεται να παίζει αρκετά, και ήρεμα θα έλεγα, με το παπαγαλάκι... Θα το ελέγξω όμως περεταίρω με κτηνίατρο (πτηνίατρο). Ευχαριστώ και πάλι.
 
Ωραία, ετσι θα έχετε εικόνα να κάνετε το καλύτερο για όλους. Εντάξει στην ηλικία του δεν θα φάει λογικά κατι απο κάτω αλλά μπορεί ακόμα να κανει καλοπροαίρετα κάποια λάθος κίνηση που να ειναι επικίνδυνη για το μικροσκοπικό πουλάκι (και να στεναχωρηθεί και το παιδί). Με καθοδήγηση, διαρκή επίβλεψη και εφόσον επιτρέπεται στο πουλάκι να φύγει εαν νιώσει άβολα πιστεύω όλα καλά. Καλη συνέχεια!
 
Back
Top