Ασθένειες Να αφήσω ανήμπορο παπαγαλάκι χωριστά ή με το ταίρι του;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
Ένα παπαγαλάκι μου, ο Τζίτζι, ως είναι γνωστόν, είναι άρρωστο, ή μάλλον ανήμπορο θα έλεγα, από 4μήνου και πλέον. Έχει το δεξί του μάτι μονίμως κλειστό οπότε και κάποιες απόπειρές του να πηδήξει, ή να φτερουγίσει από πατήθρα σε πατήθρα, απέβαιναν άκαρπες και είχαν ως αποτέλεσμα να πέφτει στον πάτο του κλουβιού, όπου και έμενε για αρκετή ώρα έως ότου να βρεί την δύναμη να επαναλάβει τις προσπάθειές του. Τα βράδια συνήθως κοιμότανε στον πάτο του κλουβιού, αλλά και όταν βρισκότανε σε κάποια πατήθρα κατά την διάρκεια της ημέρας, κοιμότανε συνεχώς. Πάνω στις πατήθρες κάθεται με ανοιχτά πόδια και με την κοιλιά του ακουμπισμένη σε αυτές.

Όλα αυτά άρχισαν τον Μάρτιο, όταν αγόρασα μία εξωτερική μπανιέρα, που την κρέμασα στο κλουβί του και ο Τζίτζι έκανε το μπάνιο του για αρκετή ώρα. Τότε και οι κουτσουλιές του ήτανε πράσινες και πολύ υγρές. Θα μπορούσα να είχα προλάβει το κακό, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία, την οποία και έχω αναφέρει σε άλλο μου τόπικ και για την οποία έχω τύψεις.

Το παρών θέμα, αφορά το ότι, χώρισα τον Τζίτζι από την Τζιτζίκα, βάζοντάς τον από την προηγούμενη Παρασκευή σε ένα μικρό κλουβί, όπου μπορεί ευκολότερα να βρεί τις πατήθρες του, το φαγητό και το νερό του. Τρώει και πίνει κανονικά, όπως και πριν, επίσης παρατήρησα ότι οι κουτσουλιές του είναι κανονικές. Η φωνή του όμως είναι πολύ αδύναμη και μόλις που ακούγεται ένα απλό "τσίου" Από την άλλη, η Τζιτζίκα, μόνη της πλέον στο μεγάλο κλουβί, δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί καθόλου από τον χωρισμό.

Βρίσκομαι όμως σε συναισθηματικό δίλημμα, για το τι είναι καλύτερο για τον Τζίτζι.
Να τον αφήσω μόνο του, χωρίς κάποια συντροφιά στο μικρό κλουβάκι του-για παιχνίδια ούτε λόγος, δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την διάθεση να παίξει με αυτά-ή να τον ξαναβάλω πάλι στο μεγάλο κλουβί, μαζί με την Τζιτζίκα, δεδομένου και του ότι αυτή δεν έχει κάποια αρρώστια, ούτε έχει κολλήσει κάτι από τον Τζίτζι, 5 μήνες τώρα.

Στο μεγάλο κλουβί ο Τζίτζι, παρόλο ότι δεν «πετύχαινε» πάντα τις πατήθρες εν τούτοις είχε την δυνατότητα να εξασκείται φτερουγίζοντας κατά τις προσπάθειές του.
Σίγουρα, αργά ή γρήγορα το πουλάκι θα καταλήξει-η κατάστασή του είναι μη ανατρέψιμη.
Είναι άραγε καλύτερα, για το υπόλοιπο της ζωής του να είναι μόνο του, ή είναι καλύτερα να βρίσκεται παρέα με την Τζιτζίκα, αφού αυτή δεν κινδυνεύει να κολλήσει κάτι;
Ίσως να φαίνεται ανόητο, αλλά αυτό το δίλημμα με απασχολεί σοβαρά.
 
Εννοειται μονο του. Γιατι να θυσιασεις και το αλλο πουλακι και να το ταλαιπωρεις μετα με αντιβιωσεις κλπ?

*Το χεις παει σε καποιο ειδικο το πουλακι να το δει; Πως ξερεις οτι η κατασταση του ειναι μη ανατρεψιμη;
 
Το πήγα Φώτη, αλλά δυστυχώς 3 μήνες μετά τα πρώτα του συμπτώματα.
Αν ήταν να κολλήσει κάτι η Τζιτζίκα, δεν θα είχε ήδη γίνει αυτό μέσα στους 5 μήνες που ήταν μαζί, μετά τα συμπτώματα του Τζίτζι;
Μέχρι την Παρασκευή ήταν έξω στην βεράντα μαζί με την Τζιτζίκα και δεν τον έβλεπα και τόσο πολύ.
Τώρα όμως το κλουβάκι του βρίσκεται μέσα, στο καθιστικό μου και συνεχώς τα μάτια μου βρίσκονται πάνω του, οπότε και συνεχώς ψυχοπλακώνομαι βλέποντάς το.
Δεν σας κρύβω πως κάποια στιγμή σκέφθηκα και το ενδεχόμενο της ευθανασίας, κάτι το οποίο βεβαίως δεν θα εύρισκα ποτέ το κουράγιο να το κάνω προσωπικά.
 
Το πήγα Φώτη, αλλά δυστυχώς 3 μήνες μετά τα πρώτα του συμπτώματα.
Αν ήταν να κολλήσει κάτι η Τζιτζίκα, δεν θα είχε ήδη γίνει αυτό μέσα στους 5 μήνες που ήταν μαζί, μετά τα συμπτώματα του Τζίτζι;
Μέχρι την Παρασκευή ήταν έξω στην βεράντα μαζί με την Τζιτζίκα και

Και ο πτηνιατρος-κτηνιατρος τι ειπε οτι εχει;
 
Κρύωμα Φώτη.
Από εκεί ξεκίνησε και εφόσον άργησα να του χορηγήσω την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή...η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
Άλλωστε όταν το πήγα είχαν περάσει 3 και πλέον μήνες, οπότε και η φαρμακευτική αγωγή ήταν πλέον άχρηστη☹
 
είπε...
"Άν το είχες φέρει νωρίτερα, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Τώρα η κατάστασή του είναι αρκετά προχωρημένη και όποια αγωγή και να σου συστήσω, φοβάμαι πως δεν θα αποδώσει."

Αλλά το θέμα μας δεν είναι το να ψαχνόμαστε για πιθανόν λανθασμένες εκτιμήσεις τρίτων.
Το λάθος-που δεν είναι ακριβώς λάθος, μιας και είχαν συντρέξει τότε και άλλοι παράγοντες-είναι όλο δικό μου και έχω αναλάβει απόλυτα τις ευθύνες μου για αυτό καθώς και τις τύψεις που επακολούθησαν.

Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι, το πως θα κάνω καλύτερη την όση ζωή του μένει.
Δεν αποκλείεται πάντως και το να ζητήσω κάποια στιγμή και την δεύτερη γνώμη ενός άλλου ειδικού.
 
Μιλτιαδη ελαχιστες ειναι οι ασθενειες που δεν θεραπευονται. Εμενα ενα απο τα κοκατιλ μου εχει σταφυλοκοκκο. Ο ενας γιατρος μου 'πε οτι δεν θεραπευεται κι ο αλλος μου πε το αντιθετο.Ακολουθησα τις συμβουλες του γιατρου που ελεγε οτι μπορει να γινει καλα κι αν κρινω απο την συμπεριφορα του πουλιου ειχε δικιο. Δειχνει να ναι πολυ καλυτερα.

Γνωμη μου ειναι να παρεις κι αλλες γνωμες γιατι αυτη την στιγμη το χεις καταδικασει το πουλι σε θανατο ενω μπορει και να υπαρχει περιπτωση να σωθει.
 
Ένα παπαγαλάκι μου, ο Τζίτζι, ως είναι γνωστόν, είναι άρρωστο, ή μάλλον ανήμπορο θα έλεγα, από 4μήνου και πλέον. Έχει το δεξί του μάτι μονίμως κλειστό... Είναι άραγε καλύτερα, για το υπόλοιπο της ζωής του να είναι μόνο του, ή είναι καλύτερα να βρίσκεται παρέα με την Τζιτζίκα, αφού αυτή δεν κινδυνεύει να κολλήσει κάτι; Ίσως να φαίνεται ανόητο, αλλά αυτό το δίλημμα με απασχολεί σοβαρά.

Μιλτιάδη, ο γιατρός τι σου είπε; Μπορούν να είναι στο ίδιο κλουβί άφοβα; Πώς θα είστε σίγουροι ότι η Τζιτζίκα δεν κινδυνεύει να κολλήσει κάτι; (post #5 ... Ο γιατρός βρήκε στον Τζίτζι κρύωμα, με συμπτώματα στο μάτι του, αστάθεια, αδυναμία πετάγματος κ.ά.). Μήπως παρουσιάσει και αυτή κάτι και φανεί αργότερα; (επαναληφθεί η περίπτωση του Τζίτζι;)
 
... Ο γιατρός τι σου είπε; Μπορούν να είναι στο ίδιο κλουβί άφοβα; Πώς θα είστε σίγουροι ότι η Τζιτζίκα δεν κινδυνεύει να κολλήσει κάτι; Μήπως παρουσιάσει και αυτή κάτι και φανεί αργότερα; (επαναληφθεί η περίπτωση του Τζίτζι;)
Μου είπε πως ναι, μπορούν να είναι στο ίδιο κλουβί, καθότι αυτό που έχει ο Τζίτζι δεν είναι κολλητικό.
 
Back
Top