Φροντίδα Να αφήσω ελεύθερα παπαγαλάκια που δεν μπαίνουν μόνα στο κλουβί;

Κατερίνα Χρ.

PB New Member
Εγγραφή
7 Δεκ 2018
Μηνύματα
18
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω δύο αξιολάτρευτα budgie παπαγαλακια την Ουράνια και τον Ερμή! Τα έχω περίπου ένα μιση μήνα. Στην αρχή έκανα καποια λαθακια με τη διατροφη τους αλλά τωρα τα έμαθα ολα. Ωστοσο ακόμα δεν εχουν εξημερωθει μαζι μου, τρωνε μαρούλι απο το χερι μου πολύ επιφυλακτικά και τρομάζουν ακόμα ευκολα σχετικά. Διαβάζοντας άρθρα που έλεγαν πως πρεπει να τα αφήνουμε ελευθερα για να γυμναζουν τα φτερα του και οχι μονο, τα αφησα ελεύθερα μια μερα και φυσικα δεν ξαναμπαιναν στο κλουβι με τιποτα ουτε με τροφη επομενως αναγκάστηκα να τους ριξω μια ελφρια πετσετα για να τα πιασω κατι που δνε θελω να τους ξανακανω! Μου χτυπανε πολυ εντονα τα φτερα του καποιες φορες σαν να θελουν να ξεμουδιασουν. Γνωριζετε αν πρεπει να τα ξαναφησω ελευθερα και τι κανω στη περιπτωση αυτη αφου δεν μπαινουν μονα τους στο κλουβι;
 
Καλή χρονιά, να χαίρεσαι τα πουλάκια σου.
Είναι ακόμα πολύ νωρίς και είναι λογικό που δεν έχουν εξοικειωθεί μαζί σου.
Αν τα έχεις σε ευρύχωρο κλουβί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ( για να γυμνάζουν τα φτερά)
Γνωριζετε αν πρεπει να τα ξαναφησω ελευθερα
Σίγουρα όχι προς το παρών.
Θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο καθημερινά και να έχεις υπομονή για να τα κάνεις να νοιώσουν εμπιστοσύνη με εσένα και τον χώρο για να μπορέσεις να αρχίσεις να τα αφήνεις ελεύθερα να πετούν στο δωμάτιο.
Διάβασε τα αντίστοιχα άρθρα για να μάθεις περισσότερα.
Ανέβασε φωτογραφίες του κλουβιού για να σου πουν την γνώμη τους και τυχόν βελτιώσεις τα μέλη που ασχολούνται με παπαγαλάκια και έχουν αρκετή εμπειρία.
 
Επομένως ακόμα είναι νωρίς για να τα βγάλω.. Θέλω να μου πείτε μήπως χρειάζονται μεγαλύτερο κλουβι και μήπως η αλλαγή κλουβιού τα στρεσαρει περισσότερ οΕυχαριστώ! 😊
[automerge]1546614450[/automerge]
Δυστυχώς για κάποιο λογο δεν μου επιτρέπει να ανεβασω φωτογραφια λογω μεγάλου αρχειου
 
Διάβασε αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/ θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πότε πρέπει να βγάζουμε τα πουλιά εκτός κλουβιού και με ποιες προϋποθέσεις.

Δυστυχώς για κάποιο λογο δεν μου επιτρέπει να ανεβασω φωτογραφια λογω μεγάλου αρχειου
Σου έχω στείλει μήνυμα με οδηγίες για τις φωτογραφίες.
 
Back
Top