Αναπαραγωγή Να αφήσω μέσα τα καρδερινοκαναρινάκια αν η κανάρα πάει για 2η φωλιά;

SSAGIAD

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουν 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Κέρκυρα
Παιδια καλησπερα. Λεγομαι Σπυρος και μενω Κερκυρα. Τα συγχαρητηρια που στον admin για τη σελιδα. Ειναι πραγματικα φανταστικη. Παρα πολλες αποριες μου εχουν ειδει λυθει απο το forum αφου ενα μηνα τωρα εχω αναλωθει μονο στο διαβασμα. Εχω στην κατοχη μου 4 καρδερινες αρσενικες και 4 καναρες τις οποιες εχω ζευγαρωσει(χωριστα) απο τον Μαρτιο. Εχουν κανει 3 γεννες ασπορα. Τωρα ομως τα δυο ζευγαρια εχουν 4 αυγα το καθενα(8)απο τα οποια τα 3(6) ειναι σποριασμενα. Λογικα στις 19/6/2008 θα εχω 6 μουλακια που θα ειναι και τα πρωτα μου. Εχω τρελαθει. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι μολις αυτα απογαλακτηστουνε και η καναρα θελει παλι να κανει φωλια να τα αφησω; Υποψην εκαι που βρισκονται εχει δροσια ακομα και το καλοκαιρι. Και σας κανω αυτην την ερωτηση γιατι εχω πικραν πηρα απο τον πεθερο μου που εχει βγαλει πολλους μουλους αλλα καθε Οκτωβρη χανει η την καναρα η την καρδερινα. Και αυτο με παραξενεψε. Βεβαια να σας πω οτι τα πουλια του δεν τα περιποιητε καθολου. (διατροφη, καθαριοτητα, προετοιμασια. Κτλ) Αυτη λοιπον ειναι η ερωτηση μου γιατι εγω δεν θελω να χασω τα πουλακια μου. Καλυτερα λιγοτεροι μουλοι και τα πουλια μου οκ!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις και για οτι εχω διαβασει μεχρι τωρα απο εσας.
Φιλικα Σπυρος
Υ. Γ. Συγνωμη για τα κεφαλαια αλλα ετσι γραφω πιο γρηγορα.
 
ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΗΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ Η ΚΑΝΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΩΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ;
Κατά τη γνώμη μου, (και εφόσον έχεις αυτό που θέλεις), μην την ξαναβάλεις να κάνει φωλιά.
Έτσι θα μπορεί απερίσπαστα να περιποιείται τα μικρά, (μειώνεις τον κίνδυνο να σταματήσει να ταΐζει), άρα τα μικρά θα μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα.
Η κανάρα σου έχει ταλαιπωρηθεί από τη γέννα και δεδομένου ότι το καλοκαίρι έφτασε, μην την κουράσεις άλλο για να την έχεις ξεκούραστη τη νέα χρονιά που και εσύ θα έχεις μάθει πολύ περισσότερα πράγματα για την ανατροφή και την αναπαραγωγή των πουλιών.
 
Επίσης, μπορεί να έχει δροσιά αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα η κανάρα σου να αρχίσει πτερόροια ενώ έχει αυγά ή νεοσσούς. Μεγάλη η καταπόνιση για το πουλί αν συμβεί κάτι τέτοιο και θα κινδυνέψει σίγουρα αν μπει στην πτερόροια εξαντλημένη. Άφησε την να μεγαλώσει με το καλό τα μικρά της και μετά ξεκούραση εν όψη της πτερόροιας, για να την έχεις και του χρόνου:)
 
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας παιδιά. Έτσι θα κάνω. Και μια απορία ακόμα. Για την περίοδο της πτερόριας να τα χωρίσω σε ξεχωριστά κλουβιά η να τα αφήσω στην κλούβα με χώρισμα;
Ευχαριστώ!
 
Όπου έχουν περισσότερο χώρο για να πετάνε. Κυρίως στα θηλυκά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πέταγμα καθώς γυμνάζει όλους τους κεντρικούς μύες του πουλιού και βοηθάει στην πιο ομαλή οωτοκία αργότερα κατά την αναπαραγωγή.
 
Back
Top