Αναπαραγωγή Να αφήσω να ζευγαρώσουν τώρα Ιούνιο;

maritinamou

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουν 2014
Μηνύματα
38
Πόλη
Λεμεσός
Γειά σας παιδιά. Κατά τύχη βρέθηκε στα χέρια μου εδώ και λίγο καιρό μια θηλυκιά κανάρα, σκούρη, υγιέστατη και πυρωμένη στο φουλ. Σε βαθμό να κελαιδάει σα τρελλή. Ο αρσενικός μου, στην αρχη δεν της έδινε καθόλου σημασία όταν τους είχα στο ίδιο μπαλκόνι όμως τώρα που τους χώρισα, κελαιδάει με τόση δύναμη στο άλλο μπαλκόνι σε βαθμό ενοχλητικό... Η θηλυκια μέρα απο το κελάιδημα της σκίζει το χαρτί του πάτου του κλουβιού, έχει μείνει χωρίς φτερά στην κοιλιά, χτυπάει φτερά κλπ... Είμαι Κύπρο και ήδη έχει ζέστη. Να επιχειρήσω ένα ζευγάρωμα ή θα έχω πρόβλημα. Ρωτάω γιατι ειλικρινά τα λυπάμαι απ την τόση επιμονή τους.
 
Σε τι χώρο τα'χεις;...Αν μπορείς να περιορίσεις κάπως τις υψηλές θερμοκρασίες, να τ'αφήσεις.. Δεν είναι ότι καλύτερο να γεννιούνται πουλιά μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά από την άλλη γιατί να μην επιτρέπουμε σε μία θηλυκιά να γίνει μάνα αφού το θέλει και το ζητάει;
 
H αληθεια ειναι πως λόγω... μή φιλόζωης γυναίκας τα έχω στο μπαλκόνι. Ηλιος δε τα βλέπει καθόλου αλλα έχουν πλήρη ανοιχτωσιά και... ωραία θέα! Και φυσικά ησυχία. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορω να κάνω κάτι για να περιορίσω τη ζέστη γενικότερα. Για όσους δε ξέρουν πάντως, εδώ στην Κύπρο, η θερμοκρασία ανεβαίνει ίσως λίγο περισσόιτερο απ ότι στην Ελλάδα αλλά το βράδυ δροσίζει επίσης περισσότερο. Δε ξέρω, λέω να το δοκιμάσω αλλά όλο κρατιέμαι και δε βάζω τη φωλιά.
 
Γειά σου @maritinamou!
Ξεκίνησες πολύ λάθος καθώς έβαλες ένα πουλί που δεν ήξερες ότι είναι υγιές μαζί με το καναρίνι σου. Διάβασε αυτό: Καραντίνα στα πουλιά, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης για να καταλάβεις τι εννοώ!

Εγώ διαφωνώ με το να τα βάλεις για αναπαραγωγή! Πέρα από την αφόρητη ζέστη και τον καύσωνα και πέρα από τη διατροφική προετοιμασία που δεν έχεις κάνει, σε ένα μήνα αρχίζει η πτεροροια! Μια πολύ δύσκολη και επίπονη περίοδος για τα καναρίνια μας που πρέπει να είναι ξεκούραστα! Άσε που μέχρι να απογαλακτιστουν οι νεοσσοι θα έχει έρθει για τα καλά η πτεροροια! Κάνε υπομονή και του χρόνου με σωστή διατροφική προετοιμασία και τη σωστή περίοδο θα τα βάλεις για αναπαραγωγή!

Διάβασε αυτό: H πτερόρροια των πουλιών και η διαχείρισή της
 
Καλησπέρα, ποια είναι η διαδικασία για την αναπαραγωγή; Ευχαριστώ :)
 
Διάβασε εδώ Αναπαραγωγή Καναρινιών - αναπαραγωγή καναρινιών και ό,τι απορία έχεις, ανοίγεις θέμα στο κατάλληλο σημείο
 
Καλησπέρα συντοπίτη! Και εγω λεμεσο ειμαι! Εύχομαι να μεν ζευγαρωσες τα καναρινια. Αν ναι κρατά μας ενήμερους!
 
Γεια σου και σενα φιλη. Οχι δε τα ζευγάρωσα τελικα. Η κανάρα επιμένει μέχρι τελικής πτώσης αλλά ο αρσενικός μου έχει ήδη αρχίσει να χάνει τα φτερά του και ειναι στα down του οποτε τους άφησα. Ασε που έχει και πολύ ζέστη... Λίγους μήνες υπομονή θα πρέπει να κάνει η δεσποινίδα!
 
Καλησπερα φιλε οπως ειπαν κ τα παιδια παραπανω εχει αρχιση ειδη η σεζον για πτεροροια διαδικασια επιπονη για τα πουλια δεν χρειαζετε λοιπον κ παραπανω στρες. Επισης τα μικρα αν γεννηθουν ποτε θα τελειωσουν την πτεροροια τους; Θα τα βρει ο χειμωνας ανετοιμα τοσο διατροφικα οσο κ απο θεμα πτερωματος. Οποτε δεν αξιζη τον κοπο κανε υπομονη για του χρονου.
 
Back
Top