Αναπαραγωγή Να αφήσω να κάνει 3 γέννα;

Gianniskokk

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2021
Μηνύματα
33
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα παιδιά θέλω μια βοήθεια έχω έχω ένα ζευγάρι καναρίνια κάνανε μια γέννα με 4 αυγά που δεν σκάσανε είχαν όλα εμβριο μέσα δίστιχο. τα χώρισα για ένα μηνα και η καμάρα μου έκανε από μόνη της αυγό και θεωρεισα ότι είναι έτοιμη. Μετά από το αυγό πουμεκανε μόνη της και το είδα σπασμένο στον πάτο το κλουβιου.
Τα ξανά έβαλα μαζί. μου έφτιαξε την φωλιά αμέσως έκανε την επόμενη ένα αυγό και σταμάτησε εκεί πέρασαν 7 μέρες.
Σήμερα είδα ότι δεν είναι γόνιμο το αφερεσα να την αφήσω να ξαναπροσπαθη εφόσον την βλέπω καλά και δεν είναι κανονικές γέννες.
 
Γενικά δεν κατανόησα για ποιους λόγους χώρισες το ζευγάρι...θέλω να πω, με ποιο σκεπτικό, εφόσον τα αυγά ήταν ένσπορα.
Επίσης, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποια ιδέα για το τι θα μπορούσε να φταίει που τα αυγά δεν εκκολάφθηκαν...π.χ. η υγρασία...εγκατάλειψη φωλιάς..., αν όχι θα σου προτείνω να το διερευνήσουμε στο συγκεκριμένο θέμα, δλδ, να μας εξηγήσεις λεπτομερειακά τις συνθήκες στις οποίες διαβιώνουν τα πουλιά.
Επίσης διάβασε το άρθρο που σου επισυνάπτω https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
Τέλος, προκειμένου να σου απαντηθεί το αρχικό σου ερώτημα, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να μας πεις αν το πουλάκι κάθησε μόνιμα πάνω στο αυγό κι αν ναι, από ποια ημερομηνία.
 
@ianos λοιπόν τα αυγά μου τα έκανε το μέσα Φεβρουαρίου δεν είχε πολύ καλό καιρό αν και τα είχα συνεχεια μέσα. Η καμάρα μετά από το δεύτερο αυγό καθόταν συνέχεια επάνω μέχρι και το τέταρτο και συνέχισε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και την τελευταία μέρα που της τα πήρα. Της τα είχα αφήσει 18 μέρες πολύ παραπάνω δλδ.μετα τα χώρισα για να ξεκουραστεί λίγο το πουλη δεν ήθελα να την ξανά βάλω μέχρι που έκανε μόνη της αυγό χωρίς τον αρσενικό στο κλουβί και με τα τα ξανά έβαλα και μου έκανε το ένα άσπρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
αν και τα είχα συνεχεια μέσα.
Εννοείται ότι όσο υπάρχει φωλιά με αυγά, δεν μετακινούμε ποτέ το κλουβί ούτε και τα αντικείμενα γύρω από τον χώρο αυτού, γιατί υπάρχει σημαντική πιθανότητα εγκατάλειψης των αυγών για χρονικό διάστημα που ενίοτε προκαλεί τον εμβρυικό θάνατο.
από το δεύτερο αυγό καθόταν συνέχεια επάνω
Της τα είχα αφήσει 18 μέρες
Το ερώτημα είναι από πότε η κανάρα ανέβασε θερμοκρασία ώστε να ξεκινήσει η εκκόλαψη. Προφανώς, χωρίς να είμαστε βέβαιοι, από τη δεύτερη ημέρα. Επομένως σε 13-14 24ωρα από τότε, θα έπρεπε να έχεις νεοσσούς.
Το ερώτημα είναι...σε τι συνθήκες ζούσαν τα πουλιά...μέσα στο σπίτι μόνιμα; μέσα έξω; σε τι θερμοκρασία; τι ώρα κοιμούνταν και τι ώρα ξυπνούσαν...και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι στις συνθήκες διαβίωσής τους...όπως και τι είδους τροφές έχουν στη διάθεσή τους, με τι συχνότητα τις δίνεις...
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τα πουλάκια είναι ενός και τα δύο. αυγότροφή έδινα πολυβιταμινες στο νερό (ferti-vit) ακόμα δίνω.
[automerge]1615401735[/automerge]
@ianos τα είχα μονημα μέσα δεν μετακοινουσα την κλούβα. Όταν τα χώρισα έβγαλα έξω το κλουβί και τώρα την δεύτερη γεννα που έκανε ένα αυγό τα είχα έξω. Γενικά μέσα τα είχα μόνο στην πρώτη γεννα απλά τότε έβαλε τα καλά τα κρύα και ίσος τα έχασα εκεί
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top