Γενικά Να αφησω τα ζεμπρακια ελευθερα στο σπιτι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Phantomas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Phantomas

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2015
Μηνύματα
359
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους. Εδω και καιρο σκεφτομαι να ανοιξω την πορτα του ενος κλουβιου και να αφησω ελευθερα τα τρια ζεμπρακια να πεταξουν μεσα στο δωματιο του οποιου θα κλεισω τις πορτες. Το εχει ξανακανει κανεις; Τι πρεπει να εχω υποψην; Υπαρχει περιπτωση να μπουν απο μονα τους μεσα στο κλουβι η θα πρεπει να τα κυνηγαω;δεκτες ολες οι συμβουλες. Ευχαριστώωω εκ των προτερων :D
 
Ίσως θα έπρεπε σε πρώτη φάση να ξεκινήσεις με τάϊσμα στο χέρι, ώστε τουλάχιστον να επιστρέφουν για να πάρουν κάποια λιχουδιά από το χέρι σου.
Εγώ τα δικά μου δεν τα άφηνα ποτέ ελεύθερα. Η Πωλίνα @Wind-sa έχει ανεβάσει πολλές φωτογραφίες που έχει κάποια ελεύθερα και παίζει μαζί τους.
Σε κάθε περίπτωση διάβασε και αυτό https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/
 
To ταϊσμα στο χερι το ειχα πετυχει σε καποια φαση αλλα επιτυχια για καποιο λογο ηταν προσωρινη... Οσον αφορα το αρθρο το ειχα ξαναδιαβασει απλα εκανα νεο θεμα επειδη εγω αναφερομαι σε ζεμπρακια και ειναι πιο δυσκολα πτηνα. Ελπιζω η @Wind-sa να μου δωσει τα φωτα της σαν master του ειδους 😛
 
σαν master του ειδους
Τα παραλέτε!

Δεν το είχα κάνει ποτε με αγρια ζμπράκια. Γενικά δεν βλέπω ανάγκη να το κάνετε. Κινδυνεύουν να πετάξουν έξω όταν ανοίγετε το μπαλκόνι, η να χτυπηθούν στο τύχο αν τρομάξουν.

Εγώ είχα αφήσει ελεύτερα στο σπίτι (των γονιών μου) μονο πουλια που ήταν ταϊσμένα στο χέρι. Δεν χρεαζόταν να τα κυνηγάω για να τα πιάσω.

Από μονα τους στο κλουβί δεν θα μπούνε, εκτος αν θα το βάλεις σε κάποιο σημείο αρκετά ψιλά όπου δεν θα βρούε αλλα σημεία να κάθονται και αναγκαστικά θα κάθονται πάνω στο κλουβί μονο... Και ίσος τότε θα καταφέρουν να μπούν μέσα για να φάνε. Αλλα πιο πιθανόν θα κοιμηθούν έξω στο κλουβί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι τα πουλια που είναι μεγάλα στην ηλικία και δεν ξέρουν το σπίτι σου θα πετάνε λίγο χαοτικά και θα χτυπιούνται στα παράθυρα, καθρέφτες, μπορεί κι τοίχους.

Αν σε φοβούνται και θα τα κυνηγάς θα τους κανεις μεγάλο stress.

Οι γονείς μου έχουν ένα ζευγάρι που μένει μόνιμα έξω από το κλουβί. Έχουμε ένα τύχο όλο με καθρέφτη και έχουν μάθει να το αποφύγουν (αλλα έχουν χτυπήσει βεβαια αρκετές φορες, ευτυχώς ελαφρά), πετάνε από δωμάτιο σε δωμάτιο... Δεν φοβούνται τίποτα και κόβουν βόλτες στο τραπέζι όταν πίνουμε πρωινό καφέ.

10390294_10208683286786012_1200810942169290422_n_zpsmsosgehx.jpg


Το ζευγάρι αυτό είναι από τα πουλάκια που τάιζα στο χέρι 3-4 χρόνια πρίν. Φωλιάζουν επίσης συνεχεια κάπου έξω... Βγάζουν μικρά και μετά τα μαθαίνουν να πετάνε... Τα νεαρά πουλάκια μετά δεν μπορούν να πιάσουν με τύποτα! Πολύ καθάρισμα θέλει το σπίτι. Αλλα οι γονείς μου τα λατρεύουν και δεν θέλουν να τα βάζουν στο κλουβί. Ενώ έχουν αλλα 30 ζεβρακια μέσα στα κλουβιά, ομος αυτά θα έχουν σαν VIP.

Εγώ στο σπίτι δικό μου δεν έχω αφήσει πουλια ελεύτερα.
Θεωρώ ότι δεν μπορείς να το κανεις με οποιοδήποτε πουλί... ισοσ πρέπει να τύχει... Να χρεάζεται. Κι όχι χωρίς λόγο... Δεν ξέρω, αλλα δεν το βλέπω και αδύνατον. Αρκεί να μην τα ζορίζετε με πιάσιμο, και να είναι σε ασφαλής μέρος.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Eφοσον ακολουθησω κατα γραμμα τις οδηγιες του αρθρου κλπ κλπ μου το προτεινεις να το κανω η οχι;Η μηπως να ξεκινησω με κατι πιο απλο οπως ταϊσμα στο χερι;
 
Το τάισμα στο χέρι δεν είναι απλή διαδικασία... Δεν τάιζα ποτε πουλια στο χέρι έτσι απλά χωρίς λόγο. Και δεν πολύ ψήνομαι για τέτοια διαδικασία.

Θα σου πρότεινα να αφήσεις το ζευγάρι σου να γεννήσει, και μόλις απογαλακτιστούν τα μικρά να πάρεις ένα και να το βάλεις σε ένα κλουβάκι και να το έχεις κάπου διπλα σου. Π.χ. στο γραφείο η στο σαλόνι. Σε απόσταση ενός μέτρου από εσένα. Σε 2-3 εβδομάδες θα σε έχει συνηθίσει. Κι μετά ίσος να αρχίζεις να ανοίγεις την πόρτα του κλουβιού. Και ποτε μην το κυνηγάς για να πιάσεις. Θα σου χάσει εμπιστοσύνη.
 
Τυχαινει να πλησιαζει η απογαλακτιση των νεοσσων. Να το προσπαθησω τωρα;
 
Back
Top