Αναπαραγωγή Να αφησω την θηλυκιά να κάνει νέα γέννα;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

PB Member
Εγγραφή
21 Απρ 2008
Μηνύματα
36
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα εχω ενα πρόβλημα η κανάρα μου από τα 4 αβγα που έκανε αρχές Μαίου πήρα ένα πουλί και αυτο με παραμορφωμένο πόδι το είχε πατήσει η θηλυκιά όταν ήταν ημερών και τώρα είναι γυρισμένο ανάποδα και δεν μπορεί να σταθεί στο κλαδί τα άλλα 2 αβγά είχαν πουλάκια μέσα αλλά ήταν πεθαμένα το 1 μάλιστα ήταν λίγο σπασμένο τώρα η θηλυκιά φτιάχνει καινούρια φωλιά τι να κάνω να την αφήσω ξέχασα να σας πω ότι τον αρσενικό τον έβγαλα μόλις έκανε τα αβγά γιατί περσι με τον αρσενικό στο κλουβί η θηλυκιά δεν τάισε καθόλου τα μικρά και πεθαναν όλα μέσα σε3-4 μέρες τα καναρίνια τα έχω εξω αν αυτό βοηθάει.
 
Λεωνίδα πιστευω οτι δεν πρεπει να ταλαιπωρήσεις άλλο την θηλυκιά σου. Μπορεί ναμην έκανε πολλές γεννες αλλα η θερμοκρασία ανεβαινει αισθητα και φαντασου ποσο δυσκολο θα είναι για εκείνη να κλωσσαει με θερμοκρασίες 40 βαθμών!Η εποχή της αναπαραγωγής τελείωσε. Δωστης το περιθώριο να ξεκουραστει και να ανακτήσει τις δυνάμεις της γιατι έρχεται και η πτερόρροια και σε περίπτωση που συνεχισεις την αναπαραγωγή, θα την εξοντώσεις. Η αποφαση δικιά σου!
 
Νομίζω ότι η αναπαραγωγική περίοδος έλαβε τέλος για φέτος. Έγω σήμερα πήρα τους τελευταίους νεοσσούς της χρονιάς από μια πρωτάρα κάνάρα (2η γέννα)και νομίζω ότι εξάντλησα τα χρονικά όρια. Ελπίζω η πτερρόροια να αργήσει γι αυτή φέτος. Του χρόνου πάλι Λεωνίδα είναι η γνώμη μου.
 
Back
Top