Γενικά Να βάζουμε μπάνιο στα σγουρά καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Μια απορια. Ενας εκτροφεας μου ειπε οτι δεν πρεπει να βαζουμε μπανιο στα σγουρα καναρινια το διαστημα που αλλαζουν φτερα γιατι δεν θα βγει ωραιο το σγουρο φτερωμα. Ισχυει;
 
Δεν ξερω τι εννοεις με τον ορο "κατσαρο". Μπορει να λες αυτο που εννοω.

Εννοω δεν θα βγει αυτο το υπεροχο σγουρο φτερωμα. Ναι θα εχει σγουρα φτερα στο τελος του καθε φτερου αλλα δεν θα ειναι ολο το πουλι.
 
Δεν ξερω τι εννοεις με τον ορο "κατσαρο". Μπορει να λες αυτο που εννοω.
Αυτό εννοώ κι εγώ.
Στις περιπτώσεις των σγουρών καναρινιών που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εκθέσεις ένα ελαφρύ ψέκασμα με νερό και λίγο μυλόξυδο είναι αρκετό για να επιτρέψει στο καναρίνι να περιποιηθεί όπως πρέπει το φτέρωμά του.
Επειδή όμως το μπάνιο είναι απαραίτητο για κάθε οργανισμό κρίνω πως θα πρέπει το υπόλοιπο διάστημα να του επιτρέπουμε να απολαμβάνει όποτε επιθυμεί το μπάνιο του, με την κλασική μορφή.
Έχεις τέτοια καναρίνια Αριάδνη;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εγω βαζω μπανιο σε ολα μου τα καναρινια. Απλα το ειχα απορια :).

Ναι εχω.
 
Αν δεν έχεις εκθεσιακά πουλιά βάλε τους μπανάκι να ευχαριστηθούνε. Δεν νομίζω να ισιώσει τόσο.
Αν και να ισιώσει ακόμα καλύτερα γιατί με τέτοιο φτέρωμα άσχημα είναι για μένα 😀 :)
 
Απλα ηταν μια απορια που ειχα.
Το σωστό και τυποποιημένο σγουρό πτέρωμα στα πουλιά αυτά είναι βασική προϋπόθεση για την αξιολόγηση ή τον αποκλεισμό τους από τις εκθέσεις.
Υπάρχουν οδηγίες για το πως ακριβώς θα πρέπει να είναι το φτέρωμα, ποιες περιοχές πρέπει να καλύπτουν τα σγουρά φτερά και άλλα πολλά και το μπάνιο στην τελική ευθεία αλλοιώνει αυτή την εμφάνιση.
Τι πουλιά ακριβώς έχεις;
Τα εκτρέφεις χρόνια ή τώρα ήρθαν στα χέρια σου;
Θέλεις να μας τα παρουσιάσεις;
 
Με αφορμή αυτά τα δύο θέματα, είχα διαβάσει λίγο για τα frilled καναρίνια.
https://community.petbirds.gr/threads/Αναζητηση-σγουρου-καναρινιου.19737/
https://community.petbirds.gr/threads/Ποιος-τυπος-frise-ειναι.19748/
Βρήκα πως μπάνιο θέλουν (το ζητούν τα ίδια) καθημερινά, απλά στην εκθεσιακή προετοιμασία δεν κάνουν το γνωστό ολόσωμο μπάνιο που γίνεται στα υπόλοιπα αλλά τα πλένουν με ψεκασμό.
 
Τι πουλιά ακριβώς έχεις;
Τα εκτρέφεις χρόνια ή τώρα ήρθαν στα χέρια σου;
Θέλεις να μας τα παρουσιάσεις;

Δεν γνωριζω την ρατσα τους. Ακομη να φτασω σε αυτο το επιπεδο. Δηλαδη να μπορω να μιλησω για ρατσες καναρινιων. Νομιζω και βλεποντας το θεμα αυτο:
Πρεπει να ειναι Fiorino. Δεν ξερω.

Αγορασα πριν 3 χρονια ενα θηλυκο σγουρο και πριν 2 χρονια ενα αλλο για αρσενικο αλλα βγηκε θηλυκο. Περσι αγορασα δυο αρσενικα και στην αναπαραγωγη εβγαλα 5 μικρα απο το ενα ζευγαρι. Η αλλη τα ετρωγε. Τα μικρα! Εχω ανοιξει θεμα το οποιο αναφερω κιαλλο περιστατικο με την κυρια αλλα ειχα μια ελπιδα φετος αλλα δεννν. Δεν θα την ξανα βαλω ομως. Θα παω απο βδομαδας στον εκτροφεα που συνεργαζομαι να κανω καποια ανταλλαγη για να δημιουργησω κι αλλα ζευγαρια.
Βρήκα πως μπάνιο θέλουν (το ζητούν τα ίδια) καθημερινά, απλά στην εκθεσιακή προετοιμασία δεν κάνουν το γνωστό ολόσωμο μπάνιο που γίνεται στα υπόλοιπα αλλά τα πλένουν με ψεκασμό.
Φετος σκεφτομαι να γραφτω στο συνδεσμο. Οποτε η εκθεση βρισκεται στο μακρινοο μελλον.
 
... Περσι αγορασα δυο αρσενικα και στην αναπαραγωγη εβγαλα 5 μικρα απο το ενα ζευγαρι. Η αλλη τα ετρωγε. Τα μικρα! Εχω ανοιξει θεμα το οποιο αναφερω κιαλλο περιστατικο με την κυρια αλλα ειχα μια ελπιδα φετος αλλα δεννν. Δεν θα την ξανα βαλω ομως. Θα παω απο βδομαδας στον εκτροφεα που συνεργαζομαι να κανω καποια ανταλλαγη για να δημιουργησω κι αλλα ζευγαρια.

...

Δεν θα την αντάλλαζα. Θα είναι άσχρηστη για έναν μεγάλο εκτροφέα με αβέβαιο μέλλον. Γιατί δεν της πήρες τα αυγά να τα βάλεις σε παραμάνα φέτος; Ή έστω να την αφήνεις στην κλούβα πτήσης να ταίζει τα μικρά που βγάζεις απο τους γονείς αφού φύγουν απο τη φωλιά και τρώνε; Εγώ θα έκανα τέτοια "πειράματα" για να της δώσω κάποιον ρόλο.
 
Ανεστη μου δεν ειπα πουθενα οτι θα την ανταλλασα. Την εχω τοσο καιρο. Εχω συνδεθει μαζι της. Απλα εβγαλα 5 μικρα απο το αλλο ζευγαρι και θα τα κανω ανταλλαγη. Τα δυο. Για να κανω ακομη δυο ζευγαρια.

Του χρονου ισως κανω αυτα που λες. Ισως ομως να μην την βαλω σε αυτη την διαδικασια... Θα δω
 
...
... Δεν θα την ξανα βαλω ομως. Θα παω απο βδομαδας στον εκτροφεα που συνεργαζομαι να κανω καποια ανταλλαγη για να δημιουργησω κι αλλα ζευγαρια.

...

Συγνώμη Αριάδνη για την παρανόηση. Επειδή μιλούσες γι'αυτήν στο παραπάνω μήνυμα και μετά είπες για ανταλλαγή υπέθεσα πως εννοούσες γι'αυτό το πουλί. 😉
 
Η γνώμη του Ανέστη για παρένθετη μητέρα στα αυγά της δύσκολης θηλυκιάς δίνει μια πολύ καλή λύση.
Αν φυσικα μελλοντικά σκέφτεσαι την αναπαραγωγή της.
 
Η γνώμη του Ανέστη για παρένθετη μητέρα στα αυγά της δύσκολης θηλυκιάς δίνει μια πολύ καλή λύση.
Αν φυσικα μελλοντικά σκέφτεσαι την αναπαραγωγή της.
Δεν γνωριζω ομως αν αυτο που εχει ειναι κληρονομικο.
 
Σε όσες περιπτώσεις γνωρίζω δεν υπήρχε κληρονομική συνέχεια.
Υποθέτω πως έτσι τα είναι και στην περίπτωση του θηλυκού.
Ο κανιβαλισμό στα ζώα είναι συνήθως ατομική αντίδραση που απορρέει από πολλές άλλες αιτίες.
 
Back
Top