Διατροφή Να βάζω την αυγοτροφή στο ψυγείο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mariakoz
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτη την εκ τιτλου και μονο "αυγοτροφη" την διατηρεις σε ξηρο και δροσερο περιβάλλον εως και την ημερομηνια ληξης της.
Δεν σημαινει οτι περαν αυτης αυτοματα γινεται ακατάλληλη βεβαια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Προσωπικά την πατέ αυγοτροφή που έχω (cede...) τη διατηρώ στη συσκευασία της κλειστή, σε σακούλα επίσης κλειστή, όπως και όποια τροφή έχω (σπόροι) στο ψυγείο. Αυτό συμβαίνει επί αρκετά χρόνια, και δεν έχω παρατηρήσει αλλοιώσεις ή άρνηση των πουλιών να τα καταναλώνουν, και με δεδομένο ότι έχω λίγα πουλάκια και οι τροφές μπορεί να παραμένουν στο ψυγείο επί έως και ένα έτος, θα το έβρισκα καλή ιδέα (και σχετικά ασφαλή) να το κάνεις και εσύ Μαρία
 
Εγώ έχω αδειάσει σε μπουκάλια από χυμούς τους σπόρους και τα έχω σφραγισμένα στο ψυγείο.
Το στόμιο του μπουκαλιού βολεύει καλύτερα στον καθημερινό ανεφοδιασμό τόν σπόρων.
Την αυγοτροφή την έχω αδειάσει σε ένα βάζο, σφραγισμένη επίσης στο ψυγείο.
 
Τώρα που έχει και κρύο δεν χρειάζονται οι τροφές ψυγείο.
Και για το καλοκαίρι την ίδια γνώμη έχω. Αν βάζετε δάφνες στις τροφές δεν θα χαλάσουν.
Εγώ αυτό κάνω. 😃
 
Κι εγώ στο ψυγείο βάζω και αυγοτροφή και σπόρια. Επειδή παίρνω ολόκληρη συσκευασία και από τα δύο, οπότε κρατάνε πολύ καιρό, κάθε συσκευασία τη μοιράζω σε 3-5 σακουλάκια (τα οποία "πατάω" για να μην έχουν καθόλου αέρα) τα οποία φυλάω σε ένα τάπερ καλά κλεισμένο και σε ένα δεύτερο τάπερ έχω τα σακουλάκια από τα οποία γεμίζω τις ταϊστρες κάθε φορά.
 
Τους ξηρούς καρπούς όχι βέβαια... Εδώ δε προλαβαίνουν καν να μπουν στο ντουλάπι😁
Τα υπόλοιπα που γράφεις, είναι σε ποσότητες πάντα που τελειώνουν γρήγορα, οπότε δεν υπάρχει λόγος.
 
Εκτός ψυγείου είχε τύχει να μου χαλάσουν κάποιες φορές, αν και χύμα αγόραζα πάντα μικρή ποσότητα.
Στο ψυγείο διατηρούνται περισσότερο καιρό. Η αυγοτροφή ειδικά που έχει και έντονο άρωμα, έχω δει πως έτσι που τη χωρίζω σε σακουλάκια, διατηρεί την υφή και το άρωμα, όπως μόλις πρωτοανοίγω τη συσκευασία. Και τα σποράκια το ίδιο νομίζω, κάποια που έχω σπάσει με το νύχι για δοκιμή "τραγανά" ακούγονται.
Επίσης το έχω και σαν τσεκάρισμα για τα καταστήματα, τι πουλάνε, αφού μου έχει τύχει να βρω σκουλίκι στο τάπερ 1-2 μέρες μετά την αγορά χύμα τροφής, που σήμαινε πως ήταν προβληματική ήδη από το κατάστημα.

Και λίγο offtopic, το "μωρό" σας ευχαριστεί που μου είπατε να του βάλω πιπεριά, πολύ του αρέσει και σκέτη και τριμμένη με καροτάκι και ρίγανη 😊
 
Αντώνη δεν ξέρω συνήθως στο ψυγείο έχεις μια σταθερή θερμοκρασία 5 βαθμούς και αν είναι καλά σφραγισμένο δεν έχει υγρασία, ξέρω έξω ότι το μίγμα μπορεί να αποκτήσει υγρασία, και αν ανεβεί η θερμοκρασία παράγει διαφορά, θα πρέπει να έχεις το νου σου, δεν λέω ότι είναι σωστό δεν ξέρω τι και πώς, το θεωρώ μια έξτρα προστασία για εμάς τους αρχάριους.
 
@Pavlos Kiriakou
Αν υπαρχει τροπος να κραταμε το μειγμα μεσα στο ψυγειο -που ειναι ενας χωρος με πολυ υψηλη υγρασια- απαλλαγμένο απο υγρασια, τοτε το ιδιο μπορουμε να επιτυχουμε και εκτος ψυγειου που οι συνθηκες ειναι ευνοϊκότερες.

@user20443
Η αιτια στο προβλημα που αναφερεις δεν ειναι η θερμοκρασια που διατηρεις τους σπορους αλλα το γεγονος οτι τους αγοραζεις χυμα.
 
Να σου πω, στο πατρικό μου πάντα χύμα αγοράζαμε, ποσότητα για το πολύ ένα μήνα και τις είχαμε πάντα έξω (αυλή ή μπαλκόνι) σε τσαντούλα με καλά κλεισμένα τα σακουλάκια, σε σκιερό σημείο. Ελάχιστες φορές μας είχε χαλάσει κάτι (εξαιρούνται οι φορές που επιβεβαιώσαμε οτι κάτι ήταν χαλασμένο ήδη από το κατάστημα). Οπότε και στο σπίτι μου πλέον έκανα περίπου το ίδιο.
Άρχισα να τις βάζω στο ψυγείο όταν έπαιρνα μεγαλύτερη ποσότητα, επειδή ψώνιζα σε πετ σοπ μακριά. Μετά το περιστατικό που είδα οτι η τροφή ήταν ήδη χαλασμένη, άρχισα να αγοράζω συσκευασμένη, αλλά, συνέχισα τη χύμα αυγοτροφή.
Τώρα που παραγγέλνω online, είναι όλα συσκευασμένα και τα διατηρώ όπως έγραψα στην αρχή. Πρόβλημα με υγρασία δεν είχα προς το παρόν τουλάχιστον.
 
Εγώ που τουλάχιστον την τελευταία 5ετία (νομίζω) κρατώ σπορικά και αυγοτροφές στο ψυγείο, και χρησιμοποιώ ίδιες μάρκες, δεν βλέπω να έχουν λιγότερη αποδοχή από τα πουλιά ή υγρασία μέσα τους. Φυσικά το ότι δεν βλέπω, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει, αλλά εφόσον, όπως είπα η αποδοχή είναι η ίδια, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχω επίσης αντιμετωπίσει στο παρελθόν, πριν δλδ τη χρήση ψυγείου, κάποιο ζήτημα αλλοίωσης (ορατής τουλάχιστον). Αλλά μια και πολλά βακτήρια, μύκητες κλπ αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου, παρά σε χαμηλότερες, δεν βρίσκω και τον λόγο να αλλάξω τη συνήθειά μου, την οποία θεωρώ για τον παραπάνω λόγο και πιο ασφαλή.
 
Εδώ διάβασα λίγα πράγματα, τελικά δεν νομίζω ότι είναι λάθος κανένας από τους δύο τρόπους λέει το εξής.

"Διατηρήστε τους καρπούς πάντα σε δροσερό μέρος. Δεν είναι αρκετό να τους έχετε σε αεροστεγές δοχείο. Αν σκοπεύετε να τους καταναλώσετε μέσα σε λίγες ημέρες, τότε ένα σκοτεινό σημείο σε κάποιο ντουλάπι είναι αρκετό. Αλλά αν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε τους καρπούς για πολύ καιρό, τότε πρέπει να τους διατηρείτε στο ψυγείο. Σε γενικές γραμμές, θα μείνουν φρέσκοι μέχρι και έξι μήνες στο ψυγείο και έως ένα έτος στην κατάψυξη."
 
Οντως η θερμοκρασια ειναι ενας παραγοντας που ευνοει την αναπτυξη βακτηριων και μυκητων αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι δευτερευων και οχι ο κυριος παραγοντας για την αναπτυξη τους.Βασικη προυποθεση ειναι να υπαρχει υγρασια.
Για παραδειγμα αν αφησουμε ενα κομματι ψωμι σε συνθηκες δωματιου,θα γινει αποξηρανση του και δεν θα αναπτυχθει μουχλα, αν μπει στο ψυγειο θα μουχλιασει.

Η προυποθεση για να μπει ενα τροφιμο στο ψυγειο θα πρεπει να μπει σε απολυτως αεροστεγες δοχειο, αν θελουμε να κρατησουμε την υγρασια εκτος. Δεν ξερω κατα ποσο τα πλαστικα δοχεια ή οι διαφορες πλαστικες σακουλες το πετυχαινουν αυτο.
[automerge]1573122266[/automerge]
Το αρθρο που παραθετεις Παυλο το εχω δει κι εγω αλλα ειναι αντικρουομενες οι αναφορες στο διαδυκτιο.
Νομιζω το σημειο κλειδι ειναι το δοχειο οπως αναφερω και παραπανω που θα γινει η αποθηκευση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι όντως είναι αντικρουόμενες οι απόψεις. 🤔
Νομιζω το σημειο κλειδι ειναι το δοχειο οπως αναφερω και παραπανω που θα γινει η αποθηκευση.
Και σε αυτό θα συμφωνήσω και εγώ.
 
Η προυποθεση για να μπει ενα τροφιμο στο ψυγειο θα πρεπει να μπει σε απολυτως αεροστεγες δοχειο, αν θελουμε να κρατησουμε την υγρασια εκτος. Δεν ξερω κατα ποσο τα πλαστικα δοχεια ή οι διαφορες πλαστικες σακουλες το πετυχαινουν αυτο.
Με έβαλες σε σκέψεις και πήγα τσέκαρα το τάπερ-αποθήκη. Οι σακούλες είναι στεγνές μέσα - έξω. Το τάπερ, στην αφή εσωτερικά το νοιώθω κάπως υγρό, αλλά δεν έχει ίχνη υγρασίας ούτε στο χέρι μου έμειναν σταγονίτσες... Οπότε ίσως φταίει η διαφορά θερμοκρασίας που το νοιώθω έτσι.
Κάποια περίοδο έβαζα και χαρτί κουζίνας μέσα στο τάπερ, το οποίο ήταν νωπό αλλά όχι βρεγμένο.
Πάντως με βάση το παράδειγμα του ψωμιού, που έγραψες, νομίζω πως χύμα τροφή σε τάπερ στο ψυγείο, ίσως όντως αναπτύξει μούχλα.
 
Εγω παλι τα εχω σε βαζα που εκανε η μανα μου κομποστα. Δεν εχω παρατηρησει κατι. Το ενα βαζο ειναι τελειως αεροστεγως κλειστο (βαζο απο τουρσι) if you know what i mean... Τα αλλα εχουν καπακι και μια μικρη τρυπουλα στο καπακι. Σε σκιερο μερος αλλα δεν εχω υγρασια. Αυτο που εχω παρατηρησει σχετικα με τη διατροφη ειναι πως το ενα απο τα τρια καναρινια μου πεταει την τροφη απο το σκευος. Τρωει αλλα πεταει και πολυ. Λετε να εχει κατι η τροφη; βεβαια δεν ξερω αν η ρατσα φταιει. Εχω μαλινουα βιμπραντο και τιμπραντο αν τα λεω σωστα και ο τσαπατσουλης ειναι ο τριτος.
 
Back
Top