Γενικά Να βάλω ένα κουνέλι σε κλούβα με πέντε ορτύκια;

Constantine

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας!
Έχω φτιάξει ένα αρκετά μεγάλο κλουβί στην αυλή του σπιτιού μου για πέντε ορτύκια. Σκέφτηκα όμως ότι εφόσον χωράει ίσως έβαζα μαζί τους και ένα κουνέλι. Πιστεύετε θα έχουν θέμα να είναι μαζί στο ίδιο κλουβί; Έχετε ανάλογα παραδείγματα υπόψιν;
 
Πιστεύω ότι δεν είναι και το ιδανικότερο όλων να βάλεις το κουνέλι μέσα στα ορτύκια. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά είδη, και νομίζω ότι κανένα δεν θα αισθάνεται καλά ή ασφαλές. Ίσως αν έφτιαχνες ένα ακόμα μεγάλο κλουβί για το κουνέλι;
 
@Constantine
Όσο αναφορά το ύψος είναι πολύ καλά μίας και μιλάμε για εδαφόβια ζώα. Τρία τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν είναι οριακά ανεκτά. Προκειμένου να αυξήσεις τον ωφέλιμο χώρο θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι σαν πατάρι (με μια ράμπα για να ανεβαίνουν) από ξύλο ή σίτα, ανάλογα με την κατασκευή της κλούβας. Προσοχή, όμως, λιτή και μικρή αυτή η προσθήκη ώστε να μην έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ακόμα, καλό θα ήταν να έχεις αρκετές κρυψώνες τόσο για τα ορτύκια όσο και για το κουνέλι, ώστε να μην στρεσάρωνται. Οι κρυψώνες των ορτυκιών να έχουν στενή είσοδο για να μην ενοχλούνται από το κουνέλι.
Τέλος, έχε υπόψη σου ότι σπάνια τα κουνέλια μπορεί να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε μικρότερα ζώα. Κυρίως τα αρσενικά. Αυτό είναι αρκετά σπάνιο, και θα εκδηλωθεί τις πρώτες μέρες της προσαρμογής του κουνελιού. Οπότε, για να αποφευχθεί αυτό πάρε ένα αρκετά μικρό σε ηλικία κουνελάκι. Κατά προτίμηση όχι κάποια μικρόσωμη ράτσα από αυτές του εμπορίου, οι οποίες δεν προσαρμόζονται εύκολα σε περιβάλλοντα που προσομοιάζουν την φύση.
Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να ρωτήσεις... Τα έγραψα λίγο βιαστικά...
 
@Kostas tzk Ευχαριστώ πολύ ήσασταν πολύ βοηθητικός. Κρυψώνες έχω ήδη αρκετές και υπάρχει διάζωμα στο κλουβακι που μπορεί να απομονώνει τα ορτύκια από το κουνέλι, αν τελικά αποφασίσω να πάρω. Είχα δει ένα βιντεάκι στο YouTube με αυτά τα ζώα στο ίδιο κλουβί κ έτσι σκέφτηκα να το κάνω κ εγώ. Αλλιώς φυσικά μπορώ να φτιάξω κ άλλο κλουβί για κουνέλι που όμως λόγω έλλειψης χώρου θα είναι στον ήλιο πράγμα που δε ξέρω αν επιτρέπεται.
 
Back
Top