Φροντίδα Να βάλω ίσιες ξύλινες πατήθρες, κυλινδρικές, ή κλαδάκια δέντρων;

Sofiachr97

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2021
Μηνύματα
124
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα λίγο την γνώμη σας σχετικά με τις πατηθρες για τα καναρίνια. Είναι προτιμότερο να βάλω ισιες ξυλινες πατηθρες κυλινδρικες η κλαδάκια δέντρων; Επίσης αυτά κάθε πότε πρέπει να τα αντικαθιστώ η πως να τα καθαρίζω γιατί φαντάζομαι θα είναι πιο συχνή η περιποίηση τους και η αντικατάσταση τους σε σχέση με τα πλαστικά. Επίσης η χρήση μηλοξυδου είναι πιο ιδανική λύση γενικά για την προστασία του κλουβιού για τα παράσιτα η είναι προτιμότερο να χρησιμοποιώ σπρέι για εξωπαρασιτα του εμπορίου;
[automerge]1620422570[/automerge]
Επίσης ξέχασα να ρωτήσω αν πρέπει να βάλουμε συγκεκριμένο είδος ξύλου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sofiachr97
Είναι προτιμότερο να βάλω ισιες ξυλινες πατηθρες κυλινδρικες η κλαδάκια
Υπάρχουν ξύλινες πατηθρες με ραβδώσεις, οί κυλινδρικες μακροχρόνια μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στα πέλματα των ποδιών.
Η διάμετρο τους καλά είναι να μην είναι ίδια.(Υπάρχουν 10 - 12 mm)
Αν βάλεις κλαδιά θα πρέπει να προσέξεις την επιλογή του ξύλου.
Thread 'Ασφαλή και τοξικά φυτά και καρποί για τα πουλιά' https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/.
Η καθαριότητα των πατηθρων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με τρίψιμο σε χλιαρό νερό με ξύδι η παιδικό απορρυπαντικό.
Η καλύτερη λύση για τα εξωπαρασιτα είναι ο ψεκασμός του πτηνού, κλουβιού, και του περιβάλλοντος χώρου με σπρέι ειδικό για εξωπαρασιτα.
Το μηλοξυδο είναι καλό να το πίνουν.
Thread 'Μηλόξυδο στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Μηλόξυδο-στα-πτηνά.17813/
 
Γεια χαρά, καινούργιος είμαι. Για την ακρίβεια δεν έχω ξεκι΄νηση ακόμα.

Αναρωτήθηκα γιατί να άγοράσω τα ξύλινα κλαδάκια και να μην κόψω απο μια ελιά. Δουλεύω στα προάστεια.

Σε ένα βίντεο αναφερε μια κυρία ότι υπάρχουν άγρια πουλιά εκεί .εξω και πιθανόν το κλαδί που θα κόψης να εχει κάποιο παράσιτο που θα σου σκοτώσει τα πουλιά στο σπίτι
 
Αναρωτήθηκα γιατί να άγοράσω τα ξύλινα κλαδάκια και να μην κόψω απο μια ελιά.
Μπορείς αν θέλεις να το κάνεις. Αν καθοριστούν, αποξηραθούν και απολυμανθούν σωστά πριν από την τοποθέτηση, δεν δημιουργούν πρόβλημα.
 
Back
Top