Φροντίδα Να βάλω αμέσως το νέο budgie μαζί με αυτό που έχω;

Εύα Μανωλιού

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2020
Μηνύματα
34
Πόλη
Αττική
Καλήμεραα σε όλους!

Πριν μια εβδομάδα έχασα το ένα από τα δύο παπαγαλάκια που έχω ( το έψαξα αλλά τίποτα),τώρα έχω μόνο το ένα είναι αρσενικό (και το άλλο αρσενικό ήταν).Επειδή από ότι μου είπαν αν χάσουν το ''αδερφάκι'' τους πέφτουν σε κατάθλιψη αποφάσισα να πάρω ένα ακόμα για να έχει παρέα αυτό που έχω τώρα.Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ξέρω αν κάνει να τα βάλω μαζί γιατί αυτό που θα πάρω σήμερα είναι θηλυκό ενώ αυτό που έχω είναι αρσενικό όπως είπα και πριν.Υπάρχει πιθανότητα αναπαραγωγής?
Αν ναι υπάρχει κίνδυνος για την ζωή της θηλυκίας παπαγαλίνας?
 
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ξέρω αν κάνει να τα βάλω μαζί
Στην αρχή δεν πρέπει να τα βάλεις μαζί, θα πρέπει να τηρήσεις καραντίνα για 40 ημέρες.
https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
Υπάρχει πιθανότητα αναπαραγωγής?
Υπάρχει αλλά μπορείς να τα αποτρέψεις φροντίζοντας να έχουν αρκετές ώρες ύπνου.
υπάρχει κίνδυνος για την ζωή της θηλυκίας παπαγαλίνας?
Κάθε θηλυκό που δεν έχει προετοιμαστεί διατροφικά μπορεί να κινδυνέψει, για αυτό τον λόγο πριν την αναπαραγωγή κάνουμε πάντα διατροφική προετοιμασία στο ζευγάρι.
 
@Toliscr7 Ευχαριστώ πολύ...οπότε να τα βάλω μαζί κανονικά!
[automerge]1605776884[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ευχαριστώ πολύ και εσάς για τις συμβουλές σας. θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είναι ευτηχυσμένα και υγειές.
 
Ευχαριστώ πολύ...οπότε να τα βάλω μαζί κανονικά!
Αυτο λεμε οτι αν δε τηρηθεί η καραντινα μπορεί το πουλακι που εχεις να πεθανει αν ειναι φορεας ασθενείας το αλλο που θα παρεις
 
@Εύα Μανωλιού πρώτα θα 5ο βάλεις καραντίνα περίπου 40 μέρες αν δεν κάνω λάθος σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και μετά θα το πας δίπλα στο κλουβί για να δεις αν θα τα πάνε καλά(εννοώ το κλουβί του θυληκου δίπλα στο κλουβί του αρσενικου)
 
@Toliscr7 συμφωνώ

+ οτι οταν τελειωσουν οι 40 μερες θα τα βαλεις διπλα διπλα και θα τα αφηνεις στο δωματιο.Η καραντινα γινετε σε ξεχωριστό χωρο γιατι για παράδειγμα μπορει σπορι απο το νεο πουλι να παει στο παλιο και ετσι ολη η διαδικασία δεν εχει σημασια.Θα προσπαθησεις να τα αφησεις στο δωματιο και αν ειναι επιθετικά το ενα προς το αλλο δε ρισκαρεις να τα βαλεις μαζι.
 
@giannisvlg Η καραντίνα εννοείτε για μετά τις 40 μέρες έλεγα
[automerge]1605780752[/automerge]
@giannisvlg Γενικά δεν τα αφήνω ελέυθερα μια φορά άφησα αυτό που έχω τώρα και κουτούλαγε στους τοίχους.Δεν είναι πολύ φιλικά...
 
@Εύα Μανωλιού Αν τα αφησεις να βγιυν μονο τους συνήθως δεν γίνετε αυτο! Αν το προσπαθησες να τα βγαλεις με ζορι(τα επιασες κλπ)λογικο τετοιες συμπεριφορες αν βγει το ενα θα βγει το αλλο!
 
Back
Top