Αναπαραγωγή Να βάλω ανοιχτή ή κλειστή φωλιά στα παραδείσια;

nasos55

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουν 2009
Μηνύματα
34
Πόλη
Πάτρα
πεδια εχο ενα ζευγαρι πααραδισια τι φολια να τους βαλο ανιχτι ι κλιστι;
 
εχω δει οτι φωλιαζουν και σε ανοιχτη αλαλ και σε κλειστη. Αν μπορεις να βρεις ινες κοκοφοινικα για υλικο θα ηταν ιδανικο.
 
Τα ζεμπράκια προτιμούν κλειστές φωλιές.
Ειτε κάτι ψάθινες καλαθωτές είτε ξύλινες κουτιά με μεγάλο όμως άνοιγμα.
 
Καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις σε κλειστή (μισάνοιχτη) φωλιά. Όχι σαν των παπαγάλων με μια τρυπούλα μόνο για άνοιγμα αλλά ανοιχτή η μισή από μπροστά. Θέλουν την προφύλαξη της κλειστής αλλά επειδή είναι και περίεργα πουλιά θέλουν να έχουν και ορατότητα έξω από τη φωλιά τους. Τέτοια εποχή μην τα βάλεις για ζευγάρωμα, κάνει πολύ ζέστη και θα έχεις προβλήματα. Καλύτερα να περιμένεις το Σεπτέμβρη. Από τον Αύγουστο κάνεις προετοιμασία και το Σεπτέμβρη που δροσίζει βάζεις φωλιές.

ΥΓ. Τα ζεμπράκια θα γεννήσουν σε ότι φωλιά και να τους βάλεις αλλά συνήθως αν είναι ακατάλληλη έχεις προβλήματα όπως σπασμένα αυγά, φωλιά να χαλάει από τον αρσενικό, πεταμένα μωρά στον πάτο κλπ. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή στις ανοιχτές φωλιές νοιώθουν ανασφάλεια και στην προσπάθεια τους να φτιάξουν καλύτερα τη φωλιά τους τα κάνουν μαντάρα.
 
Αν τα βάλο σε ενα δομάτιο που να μιν εχει ζέστι πιστευο να παη καλά το ζευγάρομα εσυ τι λες;
 
Αν μπορείς να πετύχεις κατάλληλες συνθήκες (χαμηλή θερμοκρασία, υψηλή υγρασία και φυσικό φωτισμό) πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά.. Έχεις τέτοιο δωμάτιο;
 
Αν η υγρασία στο χώρο σου είναι κάτω από 60% θα έχουν πρόβλημα να βγουν οι νεοσσοί από το αυγό. Το καλοκαίρι η υγρασία πέφτει αρκετά.
 
Back
Top