Γενικά Να βάλω από τώρα τα ζευγάρια καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης passenger
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

passenger

PB Member
Εγγραφή
21 Οκτ 2014
Μηνύματα
440
Πόλη
Ζάκυνθος
Μάζεψα τα καναρίνια μου απ τη τεράστια κλούβα έξω, και τα έβαλα σε ζευγαρώστρες μέσα στο σπίτι ανά ζευγάρια. Είναι καλό αυτό? ή μήπως, για την εποχή που είμαστε είναι καλύτερο να μην βλέπεται το αρσενικό με το θηλυκό;
 
Θα ήταν σοβαρό λάθος να βάλεις την αναπαραγωγική διαδικασία της χρονιάς που έρχεται σε κίνδυνο.
Τοποθετώντας τα πουλιά σε ζευγαρώστρες αν συνδράμει κι ο καιρός μπορεί κάποια από αυτά να ετοιμαστούν και στην ουσία να καταστρέψουν όλη την αναπαραγωγική διαδικασία.
Και πίστεψέ ακόμη κι αν παραβλέψουμε το λάθος της εποχής... Δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία σε εκτροφέα από το να βλέπει ένα θηλυκό καναρίνι να γεννά αυγά και να μην έχει το κατάλληλο αρσενικό καναρίνι έτοιμο να τα γονιμοποιήσει.
Θα σου πρότεινα να βάλεις όλα τα θηλυκά μαζί σε μεγάλες κλούβες πτήσης και να τα τοποθετήσεις σε κάποιο σχετικά ποιο σκοτεινό σημείο του χώρου σου.
Από εκεί τα θηλυκά θα βγουν και θα τοποθετηθούν στις ζευγαρώστρες τους την άνοιξη και αφού πρώτα τα αρσενικά πουλιά του κοπαδιού είναι απολύτως έτοιμα.
Τα αρσενικά μπορείς να τα έχεις ανά δυο στις ζευγαρώστρες αφού όμως πρώτα έχεις τοποθετήσει το κατάλληλο διαχωριστικό για να μη βλέπονται και για αν αποφεύγεις τις μάχες που φυσιολογικά θα παρουσιαστούν.
 
Φιλε Νικο πρεπει να διαβασεις petbirds.gr. Ειναι η πρωτη φορα που ζευγαρωνεις;
 
Όχι Κώστα, έχω ζευγαρώσει πολλές φορές. Απλώς είναι η πρώτη χρονιά που αποφασίζω να βάλω μεσα στο σπίτι τα πουλιά για ξεχειμώνιασμα. τους υπόλοιπους χειμώνες ξεχειμώνιαζαν έξω σε κλούβες πτήσης
 
Απλώς είναι η πρώτη χρονιά που αποφασίζω να βάλω μεσα στο σπίτι τα πουλιά για ξεχειμώνιασμα.

Πως και αποφάσισες κάτι τέτοιο; Σκοπεύεις να ξεκινήσεις αναπαραγωγή με τεχνητά μέσα;
 
όχι. απλώς μου αρέσει να με ξυπνάει το πρωί το κελάηδημα των αρσενικών 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
όχι. απλώς μου αρέσει να με ξυπνάει το πρωί το κελάηδημα των αρσενικών 🙂

Πέρα από τις δυσκολίες της εξωτερικής εκτροφής είναι πολλά και τα οφέλη της. Ο ήλιος, ο αέρας που ανανεώνεται διαρκώς και η φυσική διάρκεια φωτισμού ανάλογα με την εποχή, είναι τα κυριότερα. Η εσωτερική εκτροφή φαντάζει ευκολότερη, αλλά υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ώστε οι συνθήκες να προσομοιάζουν όσο το δυνατό με το φυσικό περιβάλλον.

Υ. Γ. Πάντως εγώ ξυπνάω με τα κελαηδίσματα των αρσενικών παρόλο που τα έχω έξω. Φαντάσου να τα είχα μέσα κιόλας!
 
φίλε Νίκο.. Μη κάνεις το λάθος που έκανα εγώ, σε παρακαλώ! Δες τις φωτό μου στο θέμα ''ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΑΗ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ'' και θα καταλάβεις το λάθος! Καθαρίζω και περιποιούμαι και απολυμαίνω το χώρο των καναρινιών μου 1 ή και 2 φορές τη μέρα,όταν έχω χρόνο.Λόγω του ότι όμως το μέρος που τα έχω είναι κάπως περιορισμένο.. Τα τοποθέτησα ανά ζευγάρι, σε ζευγαρώστρες 65εκ. με το προβλεπόμενο χώρισμα,ώστε να μην βλέπονται! Κι όμως.. Αυτά κατάφεραν να βρουν τρόπο τόσο να βλέπονται όσο και να επικοινωνούν, οι θηλυκές να μην ηρεμούν και οι αρσενικοί να ανταποκρίνονται! στην παραπλάνησή τους, βέβαια, βαθμό ευθύνης έχει και ο καιρός, μιας και ακόμη έχουμε ορισμένες φορές και 29 βαθμούς!

1ο ερώτημα: είναι εποχή ζευγαρώματος; - OXI!☹
2o ερώτημα: είναι εποχή ηρεμίας και συντήρησης; - NAI!

KANE ΛΟΙΠΟΝ,ΦΙΛΕ,ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.. ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ ,ΣΕ ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΣΗΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ!

εγώ διόρθωσα το λάθος μου σήμερα το πρωί! Και τα έχω ακριβώς έτσι όπως με συμβούλεψαν και μένα προχθες ο Γιάννης, η Αλίκη, ο Σταύρος, ο Στέφανος!
φίλοι μου..σας ευχαριστώ ολόψυχα και φίλε Νίκο..άκουσέ τους και,Θεου θέλοντος, από την Ανοιξη τα αγγελούδια σου θα σε ανταμείψουν!👍
 
εγώ διόρθωσα το λάθος μου σήμερα το πρωί! Και τα έχω ακριβώς έτσι όπως με συμβούλεψαν και μένα προχθες ο Γιάννης, η Αλίκη, ο Σταύρος, ο Στέφανος!
φίλοι μου..σας ευχαριστώ ολόψυχα και φίλε Νίκο..άκουσέ τους και,Θεου θέλοντος, από την Ανοιξη τα αγγελούδια σου θα σε ανταμείψουν!👍
Σωστά έπραξες διότι όπως λέει το αρχαίο ρητό:"Ο εξυπνος διδάσκεται από τα λάθη του κι ο σοφός απο τα λάθη των άλλων"
 
ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΑ,
Καλά τα λες Δημήτρη μου αλλά εγώ θεωρώ άδικο τα θηλυκά να πετάνε σε κλούβες πτήσης και τα αρσενικά να μοιράζονται μια ζευγαρώστρα. Για μένα Νίκο αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις το κάθε αρσενικό σε μία ζευγαρώστρα! 😉
 
Back
Top