Αναπαραγωγή Να βάλω μαζί τα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ntora k
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ntora k

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας,
Είμαι η ντορα και μένω στην Αθήνα.
Είχα μικρή καναρίνια Timbrado και ήταν εκπληκτικά. Το τραγούδι του αρσενικού εκπληκτικό. Μετά είχαμε κ μια καναρα μας κάνανε μωρά τα οποία όμως λόγο μιας ατυχίας δεν έζησαν τότε... πάνε 20 χρόνια από τότε.
ερχομενη στο τώρα πήρα ένα καναρίνι πάλι timbrado για αρσενικό αλλά ήταν θηλυκό. Το έδωσα σε μια φίλη κ έκανε μωρά αλλά μετά πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια :(
Η φίλη μου μου έδωσε ένα καναρίνι από τις γέννες τις καλοκαιρινές κ μου είπε ότι είναι αρσενικός. Δεν έχει κάνει ούτε τσίου :(
Τον είδε κ ένας άλλος φίλος κ μου πε ότι είναι αρσενικός αλλά όπως είπα ούτε τσίου.
του βάζω τραγούδια απο το YouTube αλλά τίποτα.
Πήρα κ ένα θηλυκό ή έτσι μου είπανε αυτό μιλάει περισσότερο (λογικό για γυναίκα) από το άλλο αλλά κανένα δεν τραγουδάει.
να τα βάλω μαζί;
Αν είναι ίδιο φύλο δεν θα σφαχτούν;
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
 
Καραντινα βαλτα σε ξεχωριστο δωματιο για 40 μερες δυπλα σε παραθυρο να ειναι. Για ζευγαρωμα θες ζευγαρωστρα(κλουβι) . Αν ειναι 8 μηνων το αρσενικο θα επρεπε να τα λεει κανονικα. Εχει πολλα χρησιμα αρθρα και θεματα απο αλλα μελοι να διαβασεις για τη φροντιδα και αναπαραγωγη των καναρηνιων . Καλος μας ηρθες και καλη διασκεδαση!
 
Καλη σου μερα και καλως ηρθες στην παρεα μας!Να χαιρεσαι τα καναρινακια σου!

Πες μας λιγο:
1) ειναι σε εξωτερικο ή εσωτερικο χωρο;
2) η διατροφη του ποια ειναι;
3) το λαιμουδακι του απο κατω φουσκωνει καθολου;ή στο ενα καναρινακι ή στο αλλο;
4) Το κλουβακι του ειναι μεγαλουτσικο; Αν μπηκε σε κλουβι που ηταν αλλο καναρινακι πριν, πιστευω να απολυμανθηκε γερα!
5) Το θηλυκο απο pet shop το πηρες;και αν ναι ηταν μαζι στο ιδιο κλουβι με αλλα καναρινακια;Γιατι πρεπει πριν τα βαλεις μαζι πρεπει να κρατησεις καραντινα (μακρια το ενα απο το αλλο) αναμεσα στα 2 καναρινακια!
6) Βλεπονται τα καναρινακια μεταξυ τους;

Thread 'Καραντίνα στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Αν τελικα περασει η καραντινα και τα βαλεις παρεα αν ειναι θηλυκα και τα 2 δεν νομιζω να σφαχτουν!αν ειναι αρσενικα θα γινει πολεμος! Μετα που θα περασει η καραντινα και θελεις λογω χωρου να τα βαλεις παρεα αν υπαρχει η δυνατοτητα να αγορασεις μια ζευγαρωστρα με χωρισμα!ωστε να μην βλεπονται κιολας!

Διαβασε κι αυτο:
Thread 'Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;' https://community.petbirds.gr/threads/Το-καναρίνι-μου-είναι-αρσενικό-ή-θηλυκό.17712/

Οποιαδηποτε αλλη απορια μην διστασεις 😁
Στην καταλληλη κατηγορια-ενοτητα μπορεις να μας τα παρουσιασεις αν θελεις να τα θαυμασουμε κι εμεις και να δουμε και την διαρρυθμιση του κλουβιου!
 
Καλημερα και απο εμενα! Θες να μας βαλεις μια φωτογραφια τετοια μπορει να βοηθησει.Παρε το πουλακι βρεξε τα πουπουλα κατω στη περιοχη της αμαρας καντα περα και βγαλε μια φωτογραφια
Καπως ετσι:canary-gender4.jpg
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το κλουβί είναι καινούργιο ζευγάροστρα 60*40*30 μόλις την πήρα την έπλυνα. Το πουλι ήταν μόνο του σε κλουβί τώρα τα έχω μαζί αλλά με το χώρισμα λογο έλλειψης χώρου. Από το απόγευμα μέχρι το πρωί είναι στο σπίτι δίπλα στο παράθυρο κ το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι έξω εκτός αν έχει κρύο.
του βάζω κελαηδινη (συγνώμη αν σκότωσα τη λέξη) στη μια ταιστρα, και στην αλλη βιταμίνη (έτσι μου την είπαν) ανάμεικτη. Έχω μια αυγό τροφή κίτρινη που τους βάζω. Και μια άσπρη σκόνη που μου δώσανε. (Συγνώμη που τα γραφω έτσι είμαι τελείως άσχετη) του βάζω μήλο, ή μπανάνα και μαρούλι μερικές φορές. Επισης και κάτι αποξηραμένα φυτά με στρογγυλά μπαλάκιακαι κάτι μακρόστενα που έχουν πάνω τροφή κολλημένη κ αλλά είναι με μέλι αλλά με ακτινίδιο.
προσπαθώ να βάλω φωτογραφίες αλλά δεν ανεβαίνουν
Τι άλλο να τους βάλω; Κανω κάτι λάθος;
[automerge]1610288800[/automerge]
Καλημερα και απο εμενα! Θες να μας βαλεις μια φωτογραφια τετοια μπορει να βοηθησει.Παρε το πουλακι βρεξε τα πουπουλα κατω στη περιοχη της αμαρας καντα περα και βγαλε μια φωτογραφια
Καπως ετσι:View attachment 77907
Φοβάμαι να τα πιάσω. Γενικά δεν τα ενοχλώ ιδιαίτερα. Κάθομαι και τα κοιτάζω από απόσταση για να μη φοβούνται.
το απόγευμα θα τα πάω στον σύζυγο της φίλης μου που ασχολείται αλλά δεν τον ξέρω καλά τον άνθρωπο και καταλαβαίνεις... ντρέπομαι!
 
@Ntora k Καλο θα ηταν να μην ειναι μαζι τα πουλακια να ηταν σε ξεχωριστα κλουβια και να μην βλεπονται μεταξυ τους!πρεπει καποια στιγμη να βρεις ενα μονιμο μερος γιατι το μεσα εξω δεν τους κανει καλο!τωρα περι τροφης απ οτι καταλαβαινω ειναι χυμα και οι βιταμινες το ιδιο!καλο θα ηταν να τους επαιρνες συσκευασμενη τροφη και οχι χυμα!Διαβασε αυτο:

Thread 'Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας;' https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/

Τωρα λογω ελλειψης χωρου αναγκαστικα, για να μην βλεπονται παρε ενα χαρτονι και βαλτο στο χωρισμα ωστε να μην βλεπονται!

Το στικ με τα κολλημενα αυτα πραγματα πετα το δεν τους προσφερει τιποτα! καλυτερα φρεσκα φρουτα και λαχανικα!

Thread 'Λαχανικά και φρούτα που μπορουμε να δίνουμε στα καναρινια μας' https://community.petbirds.gr/threads/Λαχανικά-και-φρούτα-που-μπορουμε-να-δίνουμε-στα-καναρινια-μας.15920/

Δεν ειναι ντροπη να του ζητησεις να το πιασει να βγαλεις 2-3 φωτογραφιες!

Βγαλε φωτογραφιες οσες μπορεις να δουμε τελικα αν ειναι αγορια ή κοριτσια και βγαλτα και μεσα στο κλουβι αλλα να φαινεται και ολοκληρο το κλουβι!Να τα δουμε και συνολικα!

Υπαρχουν εφαρμογες rezise που μπορεις να μικρυνεις την φωτογραφια 😁

Θα περιμενουμε οποτε μπορεσεις να μας ενημερωσεις!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elli ναι θα του πω σήμερα και θα το βγάλω φωτό. Δεν είχα ανακάλυψει το γκρουπ νωρίτερα.
δεν το κανω λόγο κόστους τη χύμα τροφή απλά δεν ήξερα αυτήν είχε εκεί που πήρα το πουλάκι αυτήν πήρα. Θα διαβάσω το ποστ να δω ποια τροφή να πάρω σε μάρκα και θα πάω αύριο κι ολας. Μου είπαν να τα βγάζω έξω να παίρνουν αέρα κ φως. Απ την αλλη να μην τα έχω συνέχεια έξω γιατί θα κρυώσουν επίσης επειδή μένω σε ισόγειο φοβάμαι μην τα φάνε τα γατιά.
Είμαι λίγο σε Σύγχυση.
θελω να είναι χαρούμενα είναι που είναι σε κλουβί να είναι καλά.
στις φωτό έβαλα τον χώρο που τα έχω το βράδυ στην αλλη εκεί που τα έχω τώρα κ μια τα πουλάκια
 

Συνημμένα

  • C6580BFD-B0F6-41C2-8256-EBDE6DE531BD.webp
    C6580BFD-B0F6-41C2-8256-EBDE6DE531BD.webp
    4,5 KB · Προβολές: 42
  • EF13ED9E-AA93-4623-AD2E-2E995880D75F.webp
    EF13ED9E-AA93-4623-AD2E-2E995880D75F.webp
    8,4 KB · Προβολές: 42
  • 424861F3-7273-4D8E-80CD-8C1F06F250F1.webp
    424861F3-7273-4D8E-80CD-8C1F06F250F1.webp
    52 KB · Προβολές: 43
@Ntora k Να τα χαιρεσαι 😍

Ισα ισα που με το μεσα - εξω κρυωνουν!πρεπει να βρεις μια σταθερη θεση που να ειναι το κλουβι και οχι πηγαινε-ελα για να εγκλιματιστουν καποια στιγμη και τα καναρινακια!αν αποφασισεις για εξω θα πρεπει να υπαρχει προστασια με σιτα!αν τα αφησεις μεσα θα πρεπει να ειναι μακρια απο την θερμανση του σπιτιου!

Ναι πηγαινε στο pet shop και παρε μια συσκευασμενη τροφη και βιταμινη!

Να βγαλεις και μια φωτογραφια φατσα το κλουβι!

Θα περιμενουμε τις φωτογραφιες οταν θα μπορεσεις! 😁
 
Λέω να τα βάλω στον καφέ τοίχο έξω από το σπίτι στην εξώπορτα αν δείτε τη φωτό είναι καλυμμένη η μια πλευρά από την μια πλαϊνή έχει τοίχο και από πάνω είναι σκεπασμένο. Θα είναι καλά;
τι σίτα να βάλω; Πρέπει να έχω ένα κομματι σκεπασμένο αν έχει πολύ ήλιο;
Αν σας έχω πρήξει ζητάω ειλικρινά συγνώμη...
 

Συνημμένα

  • 927B0787-841E-474E-BAEA-770F738DEFE3.webp
    927B0787-841E-474E-BAEA-770F738DEFE3.webp
    26,9 KB · Προβολές: 32
  • 7611CA2A-8C7D-4313-B9D7-DEF613F7019E.webp
    7611CA2A-8C7D-4313-B9D7-DEF613F7019E.webp
    8,1 KB · Προβολές: 31
@Ntora k Να τα χαίρεσαι! Επίσης να συμπληρώσω πως το κλουβί ή μέσα είναι ή έξω πρέπει οι δυο ή έστω η μια πλευρά να ακουμπάει σε τοίχο γιατί είναι συνέχεια αγχωμένα για τυχόν εχθρούς αρπακτικά! Όλα θα γίνουν! 🙂
 
@ΜΑΡΙΑαα ευχαριστώ. Ο τοίχος ακριβώς έξω από το σπίτι νομίζω είναι οκ. Βέβαια πρέπει να βάλω σίτα όπως είπε κ η έλη. Αλλά δεν ξέρω που την παίρνω κ πως μα τη βάλω.
 
@Ntora k Την σιτα δεν την βαζουμε μονο για τους εχθρους που φαινονται αλλα και για τους αορατους εχθρους οπως ειναι τα κουνουπια!την σιτα την παιρνεις και απο χρωματοπωλειο αλλα λογω της καταστασης ειναι κλειστα!ειναι πως ειναι η σιτα που βαζουμε στα παραθυρα τετοια ειναι!

Κατσε να δουμε τωρα αν ειναι αγορια ή κοριτσια και αν ειναι τελικα αγορι να βρουμε τον λογο τον οποιο δεν κελαϊδαει και ολα τα αλλα θα τα βρουμε 😁 παντως βαλε καποιο χαρτονι στο διαχωριστικο για να μην βλεπονται!επισης δεν νομιζω οτι χρειαζονται 3 πατηθρες σε αυτο τον χωρο που αναλογει σε καθε πουλακι οι 2 ειναι μια χαρα πιστευω!

Μην αγχωνεσαι καθολου και μην ανυσηχεις γι αυτο ειμαστε ολοι εμεις εδω για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον😉
 
@Elli ναι περιμένω τη φίλη μου να με πάρει αν μπορεί ο άνθρωπος να μου πει. Αν είναι κ τα 2 θηλυκά θα τη δώσω την καναρα πίσω στη φίλη μου που μου την έδωσε για αρσενικό γτ μου πε ότι δεν έχει κανάρες αλλά μόνο αρσενικά. Κ μετά θα σας ζητήσω να μου πείτε που να βρω ένα καλό πουλάκι. Θα σε πω σύντομα!
ευχαριστω για όλα!
 
Ντόρα καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Γενικά θα έλεγα να κάνεις μερικές σκέψεις ώστε να προβλέψεις ή / και να προγραμματίσεις κάποια ζητήματα.
Έχεις (εύχομαι) ζευγάρι καναρινιών, επομένως προσδοκείς σε αναπαραγωγή (αν κάνω λάθος, με διορθώνεις). Άρα το ζήτημα του χώρου θα πρέπει να προβλεφτεί όπως και των κλουβιών που θα στεγάσουν τους απογόνους. Όπως και να έχει το ζήτημα όμως, καλό θα ήταν να είχες μία ακόμα ζευγαρώστρα από τώρα. Το ερώτημα που έχω είναι αν το κλουβί που ήδη υπάρχει έχει αποσπώμενο συρόμενο ταψί και σχάρα ομοίως αποσπώμενη και συρόμενη. Αν όχι, πες μας πως καθαρίζεις τον πάτο.
Το επόμενο θέμα είναι επίσης ζήτημα χώρου...όχι, έξω δεν μπορείς να έχεις τα πουλάκια, εκτός κι αν δεν κινδυνεύουν από ιπτάμενους και μη θηρευτές (αρπακτικά πουλιά, ποντίκια, γάτες, κλπ) . Η σίτα σε αυτήν την περίπτωση δεν σε καλύπτει παρά μόνο από τα κουνούπια, εκτός κι αν είναι ατσαλόσιτα. Όμως κάλλιστα, αν αποφασίσεις ότι πράγματι έχεις ένα σχετικά προστατευμένο από αέρα και βροχή σημείο στους εξωτερικούς σου τοίχους, και εύκολα προσβάσιμο από εσένα (διότι αλλιώς θα σε κουράσει το "ανέβα-κατέβα") θα μπορούσες, ίσως μόνη σου ίσως με τη συνδρομή ενός μάστορα να τοποθετήσεις μια κατασκευή που να μπορεί να επενδυθεί με σίτα και που πραγματικά θα προστατεύει τα πτηνά από επιθέσεις. Αλλά και πάλι θα πρέπει να έχεις προβλέψει το σύνολο των κλουβιών που θα διατηρείς, ώστε να μην φτιάχνεις, ξαναφτιάχνεις και τέτοια. Αλλιώς τα πουλιά θα πρέπει να διαμένουν σε εσωτερικό χώρο, και αν είναι δυνατό να κοιμούνται με τη δύση του ηλίου και να ξυπνούν με την ανατολή. Επίσης σε εσωτερικό χώρο θα μπορούσες να πάρεις (μην βιαστείς χωρίς να το συζητήσουμε πιο διεξοδικά) μια ζευγαρώστρα και να τοποθετείς το ένα κλουβί πάνω στο άλλο.
Για το φαγητό τους, γενικά άσε τα παστέλια, στικ, χύμα αυγοτροφές, βιταμίνες και τροφές. Είναι όλα αυτά αμφίβολης ποιότητας, και δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία των πτηνών, αλλά φυσικά αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στους εμπόρους. Μία καλή τροφή σε μικρή συσκευασία είναι η Best Premium της Manitoba για καναρίνια φυσικά.
Τα πουλιά χρειάζονται σουπιοκόκκαλο μόνιμα στο κλουβί τους (σουπιοκόκκαλο, όχι πέτρα ασβεστίου), καθαρό νερό καθημερινά, και ίσως χορταρικά ή κηπευτικά μερικές φορές την εβδομάδα, αυγό ή αυγοτροφή η συχνότητα παροχής της οποίας ποικίλλει ανάλογα με τη φάση κύκλου ζωής στην οποία βρίσκονται, να κοιμούνται σωστά και να ανοίγουν τα φτερά τους, οπότε όσο το δυνατό μεγαλύτερα κλουβιά.
Επίσης να σημειώσω ότι ναι μεν τίποτα δεν είναι απόλυτο, αλλά τα θηλυκά καναρίνια πυρώνουν πιο γρήγορα από τα αρσενικά, είναι δλδ πιο σύντομα έτοιμα για αναπαραγωγή, και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να κάνουν γέννες με άσπορα (κλούβια) αυγά, οπότε τα πουλιά θα πρέπει, αν πράγματι είναι αρσενικό - θηλυκό να χωριστούν.
Και τώρα η ερώτηση της ημέρας 😎 : Ρώτησε σε παρακαλώ τη φίλη σου, πότε γεννήθηκε το καναρίνι (το αρσενικό) και πως κατάλαβε ότι είναι αρσενικό.
Να τα χαίρεσαι
 
Ντόρα είσαι από Αθήνα είσαι αλλά μάλλον με καταγωγή από Θεσσαλονίκη οπότε θα σε πω και εγώ ως Βόρειος κάτι: δοκίμασε στο διαχωριστικό που έχεις να προσθέσεις κάτι ένα χοντρό χαρτόνι ας πούμε ή να το αντικαταστήσεις με ένα ξύλο κόντρα πλακέ, ώστε να μην βλέπονται μεταξύ τους μήπως και αρχίσει ο υποτιθέμενος αρσενικός να καλαηδάει. Πράγματι να τα βάλεις σε τοίχο γιατί νιώθουν ασφάλεια και πολύ περισσότερο αν τελικά ζευγαρώσουν πρέπει να βρεις ένα σημείο και να μην τα μετακινήσεις από εκεί. Εξωτερικά εκτός από συρμάτινο πλέγμα μπορείς να βάλεις και πλαστικό αυτό που ως συνήθως βάζουν στα μπαλκόνια για να μην ρίχνουν τα παιδιά πράγματα κάτω. Στο λέω γιατί είναι πιο εύκολο να το χειριστείς. Αν πάλι τη βρήκες την άκρη τότε απλά να σε πω καλώς ήρθες και να ξέρεις ότι εδώ θα βρεις πολλές και χρήσιμες απαντήσεις για ότι αντιμετωπίσεις. Εγώ νέος είμαι άσε που κάνω τον ξερόλα (απλά την γνώμη μου λέω) έχει όμως μέλη εδώ που είναι πραγματικά γνώστες. Καλή Χρονιά.
 
Καλημέρα!
Τελικά είναι κ τα 2 θηλυκά γτ τα πήγα στο pet shop κ τα είδανε.
τωρα κάποια στιγμή θα τη δώσω τη μια θηλυκή στη φίλη μου που μου την έδωσε.(αυτό που είχα για αρσενικό)
Αλλά έχει αρχίσει κ της πέφτουν φτερακια. Της έβαλα αυγό.
ελπιζω να μην μου πάθει κάτι. Λέτε να στρεσαριστηκε;
 
@Ntora k Γεια σου Ντόρα. Δώσε με το καλό τη θυληκιά στη φίλη σου και θα ηρεμήσει και το άλλο. Από αυτό που σου δώσανε πέφτουν τα φτερά ή από το άλλο που θα κρατήσεις? Αν μπορείς βάλε και καμία φώτο από αυτό που πέφτουν τα φτερά!
[automerge]1611148641[/automerge]
Υπάρχει πιθανότητα να μαλώνουν μεταξύ τους και να μην το έχεις δει;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ένας επίσης βασικός λόγος που συντελεί σε πτερόρροια είναι και η διάρκεια του φωτός. Τα δικά σου πουλάκια, πόσες ώρες περίπου βρίσκονται σε φως; (φυσικό και τεχνητό)
 
Αυτό που θα δώσω. Είναι δίπλα στο παράθυρο πάνω στη γωνία του τζακιού (δεν το ανάβω συχνά) κ είναι μακρυά από το καλοριφέρ. Αλλά γενικά το σπίτι έχει πολύ ζέστη. Το απόγευμα - βράδυ τα καλύπτω με ένα πανί για να μην έχουν φως.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top