Αναπαραγωγή Να βάλω μπανιερα σε ζευγος με νεοσους 4 ημερων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης falkonis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

falkonis

PB Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2014
Μηνύματα
239
Πόλη
Νέα Ιωνία
Ο αρσενικός έχει τρελαθεί για να κάνει μπάνιο. Πηγαίνει στην ποτίστρα συνεχώς
Μπορώ να βάλω μπανιέρα;
 
Όχι με την κανάρα μέσα. Εάν μπει και αυτή, δεν κάνει να καθίσει μετά στη φωλιά.
 
..στην πλευρά όμως που δεν έχεις τη φωλιάκαι μόλις δεις ότι πάρουν το μπάνιο τους,την αφαιρείς..
 
..στην πλευρά όμως που δεν έχεις τη φωλιάκαι μόλις δεις ότι πάρουν το μπάνιο τους,την αφαιρείς..
Διαφωνώ φίλε μου.. Στη φύση η κανάρες ίσως κάνουν μπάνιο, αλλά μέχρι να πάνε στη φωλιά έχουν στεγνώσει. Στο κλουβάκι που με ένα πήδο έφτασε στη φωλιά, κινδυνεύουν οι ζωές των νεοσσών. 4 ημερών είναι πολύ μικρά και ευαίσθητα. Για μένα άστο ακόμα! Σ αυτή τη φάση δεν προέχει το μπάνιο της μαμάς!
 
  • Like
Αντιδράσεις: theodr
Διαφωνώ φίλε μου... Στη φύση η κανάρες ίσως κάνουν μπάνιο, αλλά μέχρι να πάνε στη φωλιά έχουν στεγνώσει. Στο κλουβάκι που με ένα πήδο έφτασε στη φωλιά, κινδυνεύουν οι ζωές των νεοσσών. 4 ημερών είναι πολύ μικρά και ευαίσθητα. Για μένα άστο ακόμα! Σ αυτή τη φάση δεν προέχει το μπάνιο της μαμάς!
έχω διαβάσει σε ένα άρθρο πως το μπάνιο βοηθά την κανάρα να κρατά και να ανεβάζει την θερμοκρασία στη φωλιά..φωλιά με νεοσσούς άνω των 4 ημερών.
εγώ το εφάρμοσα, Αλίκη μου..2 από τις 4 θηλυκές μου, μόλις κάνουν μπάνιο, ανοίγουν τα φτερά και κυκλώνουν όλη τη φωλιά, για περίπου 2-3 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο υποθετικά τροποποιούν την θερμοκρασία και την υγρασία στη φωλιά..
μετά βγαίνουν και ξαναμπαίνουν όταν εχουν στεγνώσει αρκετά.
 
Εβαλα την μπανιέρα και παρακολούθησα αντιδράσεις. Η θηλυκιά δεν βγήκε από την φωλιά και ο αρσενικός πήγε κοίταξε το νερό και έφυγε. Την άφησα για μια ώρα. Μόλις είδα την κανάρα και βγήκε από την φωλιά έβγαλα την μπανιέρα.
 
Back
Top