Αναπαραγωγή Να βάλω νέα φωλιά ή να καθαρίσω την παλιά;

Εγγραφή
22 Σεπ 2017
Μηνύματα
44
Πόλη
Άλιμος
Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους. Έχω στην φωλιά 4 καναρινάκια 8 ημερών. Έχω αφαιρέσει το νήμα την 6 ημέρα και τώρα είναι μόνο με την τσόχα. Είναι λερωμένα με κουτσουλιές επάνω γύρω-γύρω η φωλιά. Να τα καθαρίσω βάζοντας νέα τσόχα και πλύσιμο φωλιάς η άλλης εξωτερικής φωλιάς με νέα τσόχα η μήπως κάνω κακό;
 
Είναι λερωμένα *με κουτσουλιές επάνω γύρω-γύρω η φωλιά.
* Σπύρο, είναι λερωμένα τα πουλάκια ή είναι λερωμένη η φωλιά στην περιφέρεια ή και τα δύο;
Αν απλώς οι παρυφές της φωλιάς είναι λερωμένος προς το παρόν δεν χρειάζεται να κανείς κάτι κ;ι μπορείς να περιμένεις έως τη δέκατη ημέρα. Αν τα πουλιά είναι λερωμένα τότε πρέπει να τα καθαρίσεις Π.χ. Να τα σκουπίσεις με ένα μαλακό χαρτί, χωρίς να τα βρέξεις.
Αλλαγή φωλιάς, τσοχας κλπ θα μπορούσες να κανείς οποιαδήποτε στιγμή, αλλά καλύτερα όταν η καναρα θα έχει πάψει να κάθεται τη νύχτα πάνω στα μικρά, αρκεί να βάλεις τη νέα φωλιά στο ίδιο σημείο.
 
Είναι λερωμένη μόνο η φωλιά περιμετρικά επάνω και η τσόχα επάνω ψηλά γύρω-γύρω. Πότε η κανάρα δεν θα κάθεται την νύχτα πάνω στα μικρά;
 
Σπύρο αν ειναι βρώμικη την αλλάζεις όσο συχνά θέλεις την τσόχα ακόμα και φωλιά ίδια καθαρή μπορείς να βάλεις και να αποσυρεις την παλιά, δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα.
 
Είναι λερωμένη μόνο η φωλιά περιμετρικά επάνω και η τσόχα επάνω ψηλά γύρω-γύρω.
Εγω δε θα την αλλαζα την τσοχα. Αν μπορεις με το χερι σου απομακρυνε κουτσουλιες που κρεμονται αλλα ως εκει. * ημερων ακομα δεν εχουν πουπουλακια και μια αλλαγη στην τσοχα μπορει να επηρεασει τη θερμοκρασια και την υγρασια εντος φωλιας.
 
Back
Top